One moment

Book your tour today: 085-4018272

Madagascar reizen

Reis met African Travels naar Madagascar met een internationale groep of met een maatwerkreis!

De unieke bestemming Madagascar is met haar 587000 km2 het op 3 na grootste eiland ter wereld. Deze ‘Afrikaanse parel’ in de Indische oceaan ligt 400 km van de kust van het vaste land van Afrika verwijderd. Madagascar heeft bijna 21 miljoen inwoners. Zij spreken allemaal één gemeenschappelijke taal: het Malagasy. Frans is de tweede taal op het eiland. De bevolking bestaat uit 18 etnische groepen die elk hun eigen dialect en gewoontes kennen. De munteenheid is de Ariary. Vanuit Parijs zijn er meerdere keren per week directe vluchten naar Antananarivo, de hoofdstad van Madagascar. Verder is Madagascar te bereiken vanuit La Réunion, Mauritius, Kenia, Zuid-Afrika en China.

Beste reistijd voor Madagascar

De beste reistijd voor Madagascar is ongeveer van april tot en met oktober. Dit zijn de droge wintermaanden. Het is er dan koel en droog en de wegen zijn het best begaanbaar. De zomermaanden zijn van november tot en met maart op Madagaskar. Deze maanden staan ook bekend als het orkaanseizoen. Dit zijn beslist niet de beste reismaanden aangezien de winden in het oosten extreem kunnen zijn en de regen heftig is waardoor het eiland grotendeels moeilijk bereikbaar is.

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!