One moment

Book your tour today: 085-4018272

Gorongosa National Park, Mozambique

Met African Travels kun je het prachtige land Mozambique bezoeken tijdens een internationale (kleine) groepsreis. Zowel als kampeer of accommodatie variant beschikbaar. Individuele rondreizen naar Mozambique verzorgen we ook. Vanwege de slechte wegen is ons advies om na afloopt van bijvoorbeeld een van onze self drives door Namibië of Zuid-Afrika door te vliegen naar Maputo of Vilanculous. Daar regelen we een nieuwe huurauto voor je waarmee je de kust af kunt reizen. Een fly in naar Mozambique is ook mogelijk. Van 3 tot 5 ster accommodaties, compleet verzorgd met luchthaventransfers en duiken.

Gorongosa National Park
Gorongosa National Park is een park gelegen aan het zuidelijke uiteinde van de Great Rift Valley. Het park heeft een totale oppervlakte van 4000 km2, waar onder andere valleien omgeven door plateau’s te zien zijn.
In Gorongose leven ook vele soorten dieren. Zo kun je er onder andere olifanten, krokodillen, leeuwen, antilopen, nijlpaarden en meer dan 400 geregistreerde vogelsoorten tegenkomen. Dit park heeft overigens wel lange tijd zwaar te lijden gehad door burgeroorlogen en stroperij, waardoor de dierenpopulatie drastisch daalde. Gelukkig gaat het tegenwoordig weer de goede kant op en zijn de aantallen langzaam maar zeker weer als vanouds! Naast de dieren kan je ook optimaal genieten van de schitterende natuur die dit park te bieden heeft. Zo kom je onder andere savannes en het Miombo Forest tegen.

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!