One moment

Book your tour today: 085-4018272

Bwabwata National Park, Namibië

Ontdek Namibië met African Travels! In een internationale (kleine) kampeer groepsreis of als accommodatiereis, als individuele rondreis of maatwerkreis naar de mooiste en meest exclusieve lodges ter wereld.  

Bwabwata is een recentelijk gevestigd park dat het voormalige Caprivi Game Park en Mahango Game Reserve samenvoegt. Het 6.100 vierkante kilometer grote Bwabwata National Park incorporeert de West Caprivi-driehoek rond Kongola, het Mahango Game Reserve, Popa Falls en de Buffalo Core Area. Het park streeft naar het herstel van in het wild levende populaties die verloren zijn gegaan door stropers, daarom worden er communautaire gamewachten ingezet als onderdeel van een langetermijnstrategie gericht op behoud en het creëren van banen voor lokale Capriviaanse mensen. Vanwege parken zoals Bwabwata is er een gestage toename van het aantal Namibische dieren in het wild, waaronder een aantal zeldzame soorten!

Beste reistijd voor Bwabwata National Park

De beste tijd om het park te bezoeken is in oktober wanneer dieren zich verzamelen rond de overgebleven waterpoelen langs de Kwando-rivier.

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!