One moment

Book your tour today: 085-4018272

Damaraland, Namibië

Ontdek Namibië met African Travels! In een internationale (kleine) kampeer groepsreis of als accommodatiereis, als individuele rondreis of maatwerkreis naar de mooiste en meest exclusieve lodges ter wereld.  

Damaraland is een geliefde regio onder mensen die Namibië ontdekken tijdens een self drive safari. Damaraland ligt in het centraal- tot noordwestelijke deel van Namibië. Het zuidelijk deel van Damaraland kenmerkt zich door rotsformaties, droge beddingen en acaciabomen. Het noordelijke deel daarentegen bestaat uit uigestrekte vlaktes met af en toe wat begroeiing. In dit hooglandgebied leven o.a. de woestijnolifant en woestijnneushoorn. Door de veelzijdigheid van Damaraland is het een van de meest interessante gebieden van Namibië.

Beste reistijd voor Damaraland

Damaraland is eigenlijk een bestemming waar je het hele jaar door naar toe kunt reizen. De meest ideale tijd is tijdens het winterseizoen (vanaf mei-oktober), er is dan weinig kans op regen en de dieren zijn vaak te vinden in de buurt van de drinkplaatsen omdat water schaars is. Van november tot maart valt er vaak veel regen.

African-Travels-damaraland-1500-1000.gif  African-Travels-namibia-damaraland-1500-safari-elephant.jpg

Brandberg

De Brandberg ligt even ten noorden van Uis. Deze berg, met haar piek van 2.574 meter boven zeeniveau is het hoogste punt van Namibië. Ten zuidwesten van de Brandberg groeit de bijzondere Welwitschia mirabilis, een plant uit de oertijd. Op de berg zijn ongeveer 8.000 rotstekeningen van de San te vinden, waarvan de White Lady de bekendste is. 

Twyfelfontein

Twyfelfontein herbergt de meeste San rotstekeningen en gravures van Afrika. Je kunt hier voorbeelden zien van dieren, dierensporen en mensen die in de rotsen zijn getekend. De rotstekeningen kunnen uitsluitend onder leiding van een lokale gids worden bezocht.

Petrified Forest

Petrified Forest, het Versteende Woud. Het Versteende Woud ligt op een zandstenen rif waarop 50 boomfossielen staan/liggen die ongeveer 250 miljoen jaar oud zijn. Deze houtsoorten komen in dit deel van Afrika niet voor, maar de exacte herkomst van de bomen is niet duidelijk. Vermoedelijk zijn ze destijds tijdens overstromingen door het water naar dit gebied meegevoerd.

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!