One moment

Book your tour today: 085-4018272

Etosha National Park, Namibië

Al onze internationale (kleine) kampeer groepsreizen en accommodatiereizen die door Namibië lopen zullen twee dagen in Etosha National Park verblijven. Je maakt met je eigen expeditietruck game drives door het park.

Maar Etosha is ook uitstekend voor een individuele rondreis . Heb je een dag geen zin om met je eigen vervoer op safari te gaan, dan kun je altijd ter plekke een gids huren bij een van de campings. 4WD huur is extreem populair in Namibië dus ruim van te voren reserveren is van harte aanbevolen! 

Het Nationaal Park Etosha in Namibië is een van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika. Al in 1907, na de oorlog tussen de Duitsers en de Herero's, werd het park gesticht. Etosha bestaat voor een groot deel uit een enorme zoutpan, omgeven door droog bushveld.

Kenmerkend voor Etosha zijn de grote hoeveelheden wild die men kan 'spotten', olifanten, zebra's, leeuwen, verschillende soorten antilopen enz. Natuurlijke en kunstmatig aangelegde waterdrinkplaatsen helpen de wildpopulatie te overleven in de droge tijd.

Beste reistijd Etosha

Etosha National Park is het meest populaire wildpark van Namibië. Het park is het gehele jaar een uitstekende bestemming voor safari's. Door de zoutpan groeit er maar weinig vegetatie waardoor je vrijwel altijd onbelemmerd uitzicht hebt op de wilde dieren. In de droge maanden van mei tot en met oktober is dit drooggevallen meer een mysterieuze vlakte. Wanneer na de regens eindelijk het water binnenstroomt, wordt het een ontmoetingsplaats van duizenden flamingo's.

Opzoek naar de big 4

Bij de waterdrinkplaatsen heb je altijd het beste zicht op de wilde dieren. In de avond kun je je er verschuilen in de kijkplekken die er speciaal zijn aangelegd voor spotters. Tot diep in de nacht is het een komen en gaan van wilde dieren, soms meerdere soorten tegelijk. Een uniek spektakel! Etosha heeft grote kuddes olifanten. Verder leven er neushoorns, giraffes, zebra's, wildebeesten, springbokken, kudu's, jakhalzen, cheeta's, leeuwen en wrattenzwijnen. Ook vogelliefhebbers worden verwend: struisvogels, flamingo's, maraboes en honderden andere tropische vogels worden hier waargenomen.

African-Travels-Etosha-National-park-Namibia-1500-avond.jpg African-Travels-Etosha-National-park-Namibia-1500-giraffe-and-zebra-acacia.jpg 

Accommodatie

Binnen het park liggen drie safarikampen waar je kunt overnachten. Allen bieden accommodatie voor alle budgetten: je kunt er kamperen met je eigen tent en 4x4, je kunt self catering chalets huren of een luxe lodge kamer huren. Er is op de campings een restaurant, winkel, bar, zwembad en benzinestation. Kom je tegen zonsondergang aan, dan zullen de braaigeuren (bbq) je tegemoet komen. Dankzij de ongedwongen sfeer en de waterdrinkplaatsen bij het kamp Okaukuejo (Halali heeft er ook een maar die is een einde lopen) is het er fijn vertoeven en heb je ook vanuit de lodge kans op veel wild! 

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!