One moment

Book your tour today: 085-4018272

Fish River Canyon, Namibië

Ontdek Namibië met African Travels! In een internationale (kleine) kampeer groepsreis of als accommodatiereis, als individuele rondreis of maatwerkreis naar de mooiste en meest exclusieve lodges ter wereld.

De Fish River Canyon ligt in het zuiden van Namibië en is de twee na grootste canyon in de wereld (en de diepste in Afrika). Het is de op twee na meest bezochte toeristen attractie van Namibië. De canyon is ongeveer 160 km lang, tot 27 km breed en 550 m diep.

Beste reistijd voor de Fish River Canyon

The beste reistijd voor de Fish River Canyon is tussen mei en oktober, de temperatuur is tijdens deze maanden het meest aangenaam.

African-Travels-fish-river-canyon-1500-uitzicht.jpg African-Travels-fish-river-canyon-1500-uitkijkpunt.jpg 

De Fish River Canyon bestaat voor het grootste deel uit zwart kalksteen en zandsteen. Door de kloof loopt de Fish River, een lange rivier van 650 kilometer. Na de Canyon mondt deze rivier uit in de Oranje Rivier. Halverwege de Canyon, 80 kilometer noordwaarts van het zuidelijke Ai-Ais, kronkelt de rivier bij Hell's Bend in een aantal scherpe bochten door de kloof. Hier liggen een aantal uitkijkpunten die bereikbaar zijn voor publiek, zoals Main Viewpoint en Hiker's Viewpoint. Beide uitkijkpunten zijn bereikbaar via Hobas Campsite. Bij Main Viewpoint is rondom het uitkijkpunt een picknickplaats gemaakt met toiletten, tafels en enkele braaiplaatsen. Vanaf de picknickplaats kijk je in westelijke richting naar de Canyon. Vooral in de ochtenden is het zicht helder. Het is overigens niet toegestaan om in de canyon af te dalen. Dit is alleen toegestaan aan deelnemers aan de Fish River Canyon Hiking Trail. De wandeltocht duurt 5 dagen, is alleen geopend tussen 1 mei en 15 september en moet vooraf besproken worden.

Ai-Ais

In het zuiden eindigt de canyon bij Ai-Ais, waar tevens warme bronnen zijn. Ai-Ais beschikt over een bungalowpark met restaurant en andere faciliteiten. Het restcamp is eigendom van NWR, Namibian Wildlife Resort. Je kunt vanaf Ais Ais wandeltochten maken (gemarkeerd). Deze wandeltochten leveren niet hetzelfde uitzicht op zoals bij de uitkijkpunten van Hobas Campsite. 

Aan de oostkant van de Fish River Canyon ligt sinds 1996 het Gondwana Canon Park. Jarenlang werd dit droge land (regenval is minder dan 100 mm per jaar!) gebruikt voor het houden van schapen. Met het oprichten van het Gondwana Canon Park is een begin gemaakt met het teruggeven van circa 100 000 hectare grond aan de natuur. De oorspronkelijke flora en fauna keert langzamerhand terug. Kudu, gemsbokken, springbokken en struisvogels vormen nu een gezonde populatie die zich vrijelijk kan bewegen en waarvoor watervoorzieningen zijn getroffen.

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!