One moment

Book your tour today: 085-4018272

Kaokoveld, Namibië

Ontdek Namibië met African Travels! In een internationale (kleine) kampeer groepsreis of als accommodatiereis, als individuele rondreis of maatwerkreis naar de mooiste en meest exclusieve lodges ter wereld.

Het Kaokoveld is een bijzonder uniek gebied in Namibië. Het uitgestrekte gebied in het noordwesten van het land bestaat uit woestijnlandschap, ruige rotsformaties, bergketens en rivierbeddingen. Wie dit stuk wil ontdekken doet er goed aan een lokale gids mee te nemen. Bezoek het gebied tijdens een guided self drive safari of boek een van onze privé safari's. Paden en wegen zijn vaak niet te traceren en soms rijd je uren over rotsachtig terrein. Je hebt hier geen telefoonbereik dus neem vooral voldoende water, een reserveband, voedsel en een volle tank mee! 

Himba

In Kaokoveld leven de Herero en de Himba stammen. Kaokoveld is geen officieel wildreservaat, maar door een consistent overheidsbeleid ter voorkoming van stropen, komt hier wild voor. Springbokken, struisvogels en giraffes zal je zeker tegenkomen. Moeilijker om te spotten zijn de woestijnolifanten. Dit zijn afstammelingen van olifanten wier migratie routes werden afgesneden toen er voor het eerst hekken rondom Etosha National Park werden geplaatst. Zij hebben zich aan de extreem droge condities aangepast en drinken veel minder water dan andere olifanten in Afrika.

African-Travels-namibia-Kaokoveld-1500-himba-koeien-melken.jpg African-Travels-namibia-Kaokoveld-1500-epupa-falls.jpg

Epupa Falls

In het noorden van Kaokoveld ligt de Kunene rivier die Angola scheidt van Namibië. De Kunene ontspringt in Angola en stroomt richting de Atlantische Oceaan via de watervallen Ruacana en Epupa. De Ruacana watervallen zijn het grootst. De Epupa Falls worden eigenlijk gevormd door een serie kleine watervallen in een weelderig groene omgeving. De Ruacana watervallen zijn makkelijker bereikbaar dan de Epupa Falls. Bij de Epupa Falls kun je mooie rafting tochten maken. 

Beste reistijd voor Epupa

De best tijd is net na het regenseizoen (april, mei), dan zijn de rivieren vol en de watervallen het meest indrukwekkend.

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!