One moment

Book your tour today: 085-4018272

Mudumu National Park, Namibië

Ontdek Namibië met African Travels! In een internationale (kleine) kampeer groepsreis of als accommodatiereis, als individuele rondreis of maatwerkreis naar de mooiste en meest exclusieve lodges ter wereld.  

Gelegen in de Caprivistrook in het noordoosten van Namibië, begrensd door de Kwando-rivier in het westen, ligt het Mudumu National Park. Dieren die je hier kunt spotten zijn olifanten, buffels, zebra's, antilopen, krokodillen, nijlpaarden en nog veel meer. Het landschap wordt gekenmerkt door uitgestrekte vlakke vlaktes, rustige lagunes en rivierbossen. De gevarieerde habitat van het park is ideaal voor vogels met meer dan 400 soorten die het gebied bewonen. Sportvissers kunnen genieten van een uitstekende visvangst in de rivier, die een thuis is voor een verscheidenheid aan soorten, waaronder de gewilde tijgervissen. Populaire activiteiten zijn: safari's, vogels kijken en kamperen op afgelegen locaties voor de typische wilde Afrikaanse ervaring. Andere vaak gespotte dieren zijn onder meer: ​​impala, rode lechwe, giraffe, otter, leeuw, hyena en het luipaard!

Beste reistijd voor Mudumu National Park

De best reistijd voor Mudumu is van juni tot september. Vanwege de droogte tijdens deze periode zijn de dieren vaak in de buurt van de drinkplaatsen te vinden. Ook is de omgeving wat minder dicht begroeid, zodat dieren makkelijker te spotten zijn. Tijdens de natte zomermaanden zijn de struiken voller, waardoor de dieren vaak wat moeilijker te zien zijn.

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!