One moment

Book your tour today: 085-4018272

Nkasa Rupara National Park, Namibia (Mamili)

Ontdek Namibië met African Travels! In een internationale (kleine) kampeer groepsreis of als accommodatiereis, als individuele rondreis of maatwerkreis naar de mooiste en meest exclusieve lodges ter wereld.  Nkasa Rupara wordt veel in combinatie met Botswana geboekt, zowel als privé safari of individuele rondreis.

Hoewel wild niet overvloedig is, zoals in de andere wildparken van Namibië, biedt het Mamili National Park bezoekers een echte wilderniservaring. Er zijn geen faciliteiten en maar heel weinig mensen hebben dit zeer ongerepte gebied ontdekt. Gewiegd door de V-vormige armen van de Kwando-Linyanti-rivier, werd het park van 32.000 hectare in 1990 gereserveerd om het grootste moerasgebied van Namibië, de Linyanti-moerassen, te beschermen en te behouden. Dit is het gebied dat ook veel lijkt op de Okavango Delta van Botswana, verder zuidwestlijk.

Vanaf de oorsprong in de hooglanden van Angola stroomt de Kwando rivier in een zuidoostelijke richting voor bijna 1000 kilometer. Het maakt dan een behoorlijke bocht van 90 ° naar het noordoosten om de Gumare te volgen en wordt bekend als de Linyanti-rivier (verder oostelijk in Botswana wordt dezelfde rivier de Chobe-rivier genoemd!) De jaarlijkse overstromingen van de Kwando Linyanti bereiken het gebied in augustus en september, overstroming van de uiterwaarden en overstroming van de reliekkanalen. Mamili is de thuisbasis van de grootste concentratie buffels van Namibië. Roofdieren zijn leeuwen, luipaarden en gevlekte hyena's, terwijl krokodillen en nijlpaarden in de rivier overvloedig aanwezig zijn.

Beste reistijd voor Nkasa Rupara National Park

Nkasa Rupara National Park (voorheen Mamili) ligt in een waterrijk gebied. In de zomermaanden (van november tot april) kan het zo nat zijn dat de wegen vrijwel onbegaanbaar zijn. Het aantal wilde dieren is moeilijk te voorspellen, maar het beste seizoen om wild te zien is over het algemeen van juni tot november. Tijdens deze wintermaanden is er weinig kans op regen. 

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!