One moment

Book your tour today: 085-4018272

Skeleton Coast, Namibië

Ontdek Namibië met African Travels! In een internationale (kleine) kampeer groepsreis of als accommodatiereis, als individuele rondreis of maatwerkreis naar de mooiste en meest exclusieve lodges ter wereld.

Zoals de naam al doet vermoeden bestaat de Skeleton Coast uit een vele kilometerslange kustlijn met ruige, verlaten stranden met vele roestende scheepswrakken. De dikke, spookachtige mist die hier zo vaak voorkomt, is menig schip fataal geworden. De verraderlijke stromingen en zandbanken, in combinatie met ondoordringbare mistbanken joeg vele zeelieden terecht angst aan. En als je hier was gestrand, hadden alleen de uitgestrekte Namib woestijn voor zich.

Nog steeds is dit gebied onherbergzaam en verlaten. Het kan het beste worden bezocht met een 4WD of een klein vliegtuigje (uiteraard alleen gebruiken als je je Co2 compenseert). De moeite wordt zeker beloond, want dit gebied kent prachtige landschappen met uitgestrekte vergezichten, zandduinen en ruige canyons. De mist heeft een uniek ecosysteem gecreëerd, met zeldzame fauna.

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!