One moment

Book your tour today: 085-4018272

De Sossusvlei, Namibië

Ontdek Namibië met African Travels! In een internationale (kleine) kampeer groepsreis of als accommodatiereis, als individuele rondreis of maatwerkreis naar de mooiste en meest exclusieve lodges ter wereld.  

De Sossusvlei is onderdeel van het Namib-Naukluft National Park en is een diep in de zandduinen gelegen vallei die na het regenseizoen gevuld kan zijn met water, maar meestal droog staat. Hier schitteren de hoogste duinen ter wereld. Sommigen zijn bijna 400 meter hoog. Duin 7, ook 'Big Daddy' genoemd, is de hoogste. Duin 45, die 120 meter hoog is, wordt meestal bij zonsopgang beklommen. De duinen kleuren van abrikoos tot fel oranje en dieprood. Bij zonsopgang en zonsondergang zijn zandduinen op z'n mooist.De Sossusvlei bereik je het gemakkelijkst via Sesriem.

Namib-Naukluft National Park

Het Namib-Naukluft National Park is een nationaal park van Namibië en omvat een deel van de Namibwoestijn en het Naukluftgebergte. Het gebied heeft een totale oppervlakte van 49.768 vierkante kilometer en is daarmee het grootste wildpark in Afrika en het op drie na grootste in de wereld. Het meest bekende gebied van het park is de Sossusvlei (samen met de Dodevlei), dat een van de belangrijkste toeristische attracties van Namibië is.

Een verrassende verzameling van wezens overleeft in de hyper-droge regio, waaronder slangen, gekko's, ongewone insecten, hyena's, gemsbokken en jakhalzen. Vocht komt vooral het gebied in in de vorm van mist vanaf de Atlantische Oceaan dan dat er als regen valt, met gemiddeld 106 millimeter neerslag per jaar geconcentreerd in de maanden februari en april.

African-Travels-sossusvlei-namibie-duinen-45-1500-oranje.jpg African-Travels-sossusvlei-namibie-duinen-45-1500-groep-klim.jpg 

De winden die de mist brengen zijn ook verantwoordelijk voor de torenhoge zandduinen van het park, waarvan de gebrand oranje kleur een teken is van hun leeftijd. De oranje kleur is in de tijd ontwikkeld doordat ijzer in het zand geoxideerd is, net als roestig metaal; hoe ouder de duin, hoe helderder de kleur.

Deze duinen zijn de hoogste in de wereld en stijgen op sommige plaatsen op tot meer dan 300 meter boven de woestijnvlakte. De duinen lopen taps af in de nabijheid van de kust, en de lagunes, moerassen en wadden gelegen langs de kust trekken honderdduizenden vogels.

'Namib' betekent open ruimte en de Namib woestijn gaf zijn naam aan Namibië - "het land van de open ruimte". Het park werd opgericht in 1907 toen de Duitse koloniale administratie het gebied tussen de rivier de Swakop en de rivier de Kuiseb uitriep tot een wildpark. Het park met de huidige grenzen werd in 1979 opgericht door de samenvoeging van het Namib Desert Park, het Naukluft Mountain Zebra Park (opgericht in 1964) en delen van de Diamond Area 1 en een aantal andere stukjes land rondom van de overheid.

Het park heeft een aantal van de meest ongewone wilde dieren en natuurgebieden in de wereld, en heeft een oppervlakte van 49.768 km². De regio wordt gekenmerkt door hoge, geïsoleerde inselbergen en kopjes (een Afrikaanse term voor rotspartijen), opgebouwd uit dramatisch bloedrood graniet, rijk aan veldspaat en zandsteen. Het meest oostelijke deel van het park beslaat het Naukluftgebergte.

Beste reistijd voor Namib-Naukluft Park

Een bezoek aan dit park is niet seizoensgebonden. De droge maanden (van mei tot oktober) zijn wel wat minder warm, hetgeen reizen in deze periode wat aangenamer maakt. In de zomermaanden kan het extreem warm zijn, als je niet goed tegen hitte kunt kan dat onaangenaam zijn.

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!