One moment

Book your tour today: 085-4018272

Spitzkoppe, Namibië

Ontdek Namibië met African Travels! In een internationale (kleine) kampeer groepsreis of als accommodatiereis, als individuele rondreis of maatwerkreis naar de mooiste en meest exclusieve lodges ter wereld.  

Spitzkoppe is een vast onderdeel van al onze groepsreizen maar ook tijdens een self drive is dit een geliefde plek om te overnachten. Spitzkoppe is met zijn 1.784m niet de hoogste berg van Namibië maar door zijn opmerkelijke vorm wel een van de bekendste. De berg is niet makkelijk te beklimmen. In de heetste maanden van het jaar is het beklimmen van de Spitzkoppe een haast onmogelijke opgave. De berg is dan zo heet dat de handen zullen verbranden. Tussen de bizarre granieten rotsformaties groeit de 'gifboom', die tot drie meter hoog kan worden. De boom bevat een wit, melkachtig vocht dat erg giftig is. De San gebruikten het gif om hun pijlen in te dompelen. De aanraking beschadigt de ogen en kan tot blindheid leiden. De bushcamp bij Spitzkoppe voelt praktisch aan als wildkamperen. 

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!