One moment

Book your tour today: 085-4018272

Swakopmund, Namibië

Ontdek Namibië met African Travels! In een internationale (kleine) kampeer groepsreis of als accommodatiereis, als individuele rondreis of maatwerkreis naar de mooiste en meest exclusieve lodges ter wereld. 

Swakopmund is een vaste stop tijdens al onze groepsreizen. Hier krijg je voldoende tijd om deel te nemen aan een van de vele adrenaline sporten die je hier kunt uitvoeren!

Tour-19-days-Desert-Tracker-African-Travels_sand-boarding.gif Tour-19-days-Desert-Tracker-African-Travels_sky-dive.gif 

Swakopmund ligt aan de Atlantische Oceaan en ademt de sfeer van een Noord-Duitse badplaats. Dit komt door de typische koloniale architectuur, maar ook door de restaurants doe Kaffee & Kuchen aanbieden en pensions die adverteren met Zimmer Frei. Swakopmund wordt in Namibië gezien als het enige echte vakantieoord. De met palmen omzoomde straten geven extra steun aan deze karakterisering. In de zomer kan de temperatuur behoorlijk oplopen terwijl het in de winter redelijk fris is, vooral in de ochtenden. De regenval in Swakopmund is vrijwel nihil. Wel heeft het stadje heeft negen maanden per jaar ochtendmist die zich wel 30 kilometer landinwaarts uitstrekt. Hierdoor kunnen specifieke planten en dieren overleven in de woestijn.

Beste reistijd voor Swakopmund

Swakopmund is een plek die het hele jaar door bezocht kan worden, maart en april zijn een beetje warmer (rond de 30 graden), maar de temperatuur is het hele jaar door aangenaam. Temperaturen kunnen sterk verschillen. Wanneer er mist vanaf zee opkomt zetten kan het in nevel gehulde stadje fris aanvoelen!

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!