One moment

Book your tour today: 085-4018272

Nationale Parken van Oeganda

Ontdek Oeganda met African Travels tijdens een internationale (kleine) kampeer groepsreis of als maatwerkreis met eigen gids/chauffeur. Ook mooi in combinatie met buurland Rwanda! 

Voor veel mensen is Uganda een van de mooiste en meest vriendelijke landen in Afrika. De hoofdstad, Kampala, is gebouwd op een reeks heuvels aan de noordelijke rand van het Victoriameer. Het landschap in het westen langs de grens met DR Congo wordt gedomineerd door hoge bergen, de Ruwenzoris (Ptolemaios 'bergen van de maan'), en zijn spectaculair, net als de regio's ten noorden van Kampala, rond de Murchison Falls. De 'Idi Amin'-dagen zijn al lang verdwenen. Oeganda is sinds de jaren 1990 in wederopbouw en de economie herstelt zich langzaam. De toeristenindustrie is nog steeds klein - maar groeit; wildparken worden dichter bevolkt, het gaat goed met de berggorilla's en in Murchison Falls National park kun je zelfs de Big 5 spotten! 

Beste reistijd voor Oeganda

Oeganda heeft een aantal zeer mooie nationale parken die het best bezocht worden vanaf december tot maart of juni tot september, wanneer het overwegend droog is. De meeste mensen die naar Oeganda afreizen komen er voor de berggorilla's. Hoewel het in de bergen vrijwel het gehele jaar door regent is het beklimmen van de hellingen toch een stuk lastiger in het regenseizoen. Advies is dus om de maanden maart, april, oktober en november te vermijden. Vanwege de evenaar die door Oeganda loopt, is de temperatuur altijd prettig. Gemiddeld ligt deze rond de 27 graden. In het zuiden van Oeganda, in het gebied van Bwindi, ligt de temperatuur gemiddeld iets lager, zo’n 20 graden, omdat het een hoger gelegen gebied betreft.

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!