One moment

Book your tour today: 085-4018272

Bwindi Impenetrable National Park, Oeganda

Ontdek Oeganda met African Travels tijdens een internationale (kleine) kampeer groepsreis of als maatwerkreis met eigen gids/chauffeur. Ook mooi in combinatie met buurland Rwanda! 

Het Bwindi Impenetrable National Park staat op de werelderfgoedlijst en is 331 km2 groot en bestaat voornamelijk uit regenwoud. Je kunt Bwindi alleen te voet betreden. Mensen komen hier voornamelijk vanwege de berggorilla's (mountain gorillas).
Wereldwijd leven er nog ongeveer 780 berggorilla’s, waarvan iets meer dan de helft in Bwindi leeft. Het gorilla toerisme is begonnen in 1991. Mede dankzij de inkomsten van deze vorm van toerisme, is het aantal gorilla’s nadrukkelijk gestegen. Onder begeleiding van een professionele gids kun je één van de acht gorilla groepen proberen te traceren. Omdat er maar 8 mensen per dag naar een gorilla groep mogen, is het noodzakelijk om een vergunning vooraf aan te schaffen. Zo voorkom je teleurstellingen. Ook hier geldt dat je 95% kans hebt ze te zien. Zodra je de gorilla’s gevonden hebt, mag je een uurtje bij de groep blijven. Kom je geen gorilla’s tegen, dan heb je pech en krijg je geen geld terug. Een goede conditie is noodzakelijk. Soms duurt het maar een half uurtje voordat je ze tegenkomt, soms een halve dag. Deze trekking zal absoluut de moeite waard zijn. Om oog in oog te staan met deze giganten is een onuitwisbare ervaring!

In het Bwindi Impenetrable National Park leven ook andere zoogdieren, zoals olifanten, en honderden vogelsoorten. 

Beste reistijd voor Bwindi Impenetrable National Park

Bwindi kan het hele jaar door bezocht worden, maar de beste periodes zijn tussen juni en augustus en van december to februari. De paden zijn dan droger en makkelijker begaanbaar. 

Bezoek je het park dan verblijf je met een groepsreis op de camping of eenvoudig hostel. Privé safari's zullen in de luxere lodges in de omgeving overnachten.  

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!