One moment

Book your tour today: 085-4018272

Kibale Forest, Oeganda

Ontdek Oeganda met African Travels tijdens een internationale (kleine) kampeer groepsreis of als maatwerkreis met eigen gids/chauffeur. Ook mooi in combinatie met buurland Rwanda! 

Wie naar het Kibale Forest gaat ontkomt niet aan een chimpansee trekking. In dit prachtige regenwoud kun je deze dieren in hun natuurlijke habitat traceren onder begeleiding van een geschoolde gids. In het Kibale Forest leven 12 verschillende primaten. Hier leven o.a. de Red Tailed Monkey, Black and White Colobus, Blue Monkey, Grey-cheeked Mangabey, Red Colobus Monkeys en de Bush Babies. Uiteindelijk zijn de chimpansees de belangrijkste trekpleister voor toeristen. Je gids leert je alles over de geluiden en bewegingen die de dieren maken. Het zal een onuitwisbare ervaring zijn. 

African-Travels-gorilla-prive-safari-kibali-1500.gif African-Travels-Kibale-Forest-Oeganda-chimansee-1500.gif 

Uiteraard kunnen we geen garantie geven dat je de chimpansees daadwerkelijk ziet. Ongeveer 95% van de toeristen komt ze echter tegen. Wanneer je ze niet tegenkomt krijg je geen geld terug.  

In het Kibale Forest leven ook meer dan 300 vogelsoorten en heel veel vlindersoorten.  

Beste reistijd Kibale Forest

Kibale National Park kan het hele jaar door bezocht worden, maar de beste periodes zijn tussen juni en augustus en van december tot februari. De paden zijn dan droger en makkelijker begaanbaar. 

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!