One moment

Book your tour today: 085-4018272

Maatwerk reizen Rwanda

Ontdek Rwanda met African Travels tijdens een internationale (kleine) kampeer groepsreis of als maatwerkreis met eigen gids/chauffeur. Ook mooi in combinatie met buurland Oeganda

De meeste reizen kunnen we als low budget, budget, midden klasse en premium aanbieden. Het verschil zit hem in de accommodaties waar je komt te overnachten. 

Voorbeeldreizen Rwanda >>

Beste reistijd voor Rwanda

Hoewel het land gedurende het hele jaar bezocht kan worden, is het toch het fijnst om tussen de twee regenperiodes te reizen. De regenperiode vindt meestal plaats van maart tot en met mei. Dit is de lange regenperiode. De korte regenperiode vindt plaats in november. Tijdens deze regenperiodes is de gorilla trekking een stuk lastiger, vanwege gladde paden. Onze zomervakantie is dus uitermate geschikt voor een bezoek aan Rwanda. De temperatuur ligt het gehele jaar door rond de 26 graden. Houd er rekening mee dat de nachten in het vulkaangebied en de regenwouden van Volcanoes National Park in Rwanda erg koud en vochtig kunnen zijn. 

Vergeleken bij giganten als Tanzania en Namibië is Rwanda maar een postzegeltje op de kaart. Met een oppervlakte van 26.338 km2 is het iets kleiner dan België. Rwanda is dankzij voldoende regen groen en de ligging boven 1500 m draagt daar zeker aan bij. In Rwanda rijd je door het land van de duizend heuvels, les mille collines. Het is dichtbevolkt en het grootste deel van het land gecultiveerd. Toch slaagt Rwanda er in om 10% van het land te beschermen in natuurreservaten. Een deel van de laatst overgebleven populatie berggorilla's leeft op Rwandees grondgebied.

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!