One moment

Book your tour today: 085-4018272

Akagera Parc National, Rwanda

Ontdek Rwanda met African Travels tijdens een internationale (kleine) kampeer groepsreis of als maatwerkreis met eigen gids/chauffeur. Ook mooi in combinatie met buurland Oeganda

Het Akagera Parc National is het enige park waar je in Rwanda een safari kunt maken. Het Akagera Parc National ligt in het noordoosten van Rwanda. Als je Akagera bezoekt waan je je waarschijnlijk de enige bezoeker. Dat is onderdeel van de charme. De vergezichten in het park zijn, vooral op de hogere punten, fenomenaal en je bent op de meeste plekken daadwerkelijk de enige. Het park is de laatste jaren weer in ere hersteld en langzaam worden dieren opnieuw geïntroduceerd die het park de afgelopen jaren door stroperij en de burgeroorlog verloren heeft. Ook worden de wat gedateerd aandoende lodges gerenoveerd. De vegetatie in het park bestaat uit grasland en met euphorbia begroeide heuvels. Het gebied is licht heuvelachtig en ligt rond de 1300 m hoogte. In het oosten wordt het park afgebakend door de Kagerarivier en stukken moeilijk toegankelijk moeras, meren en eilanden. Een rondvaart op het zuidelijke meer kan bij de lodges geboekt worden.

Onder de meer dan 50 verschillende soorten dieren die je kunt waarnemen in Akagera bevinden zich sitatoenga's, nijlpaarden, schoenbekooievaars en krokodillen. Andere dieren die voorkomen zijn olifant, roantilope, eland, bosbok, leeuw, luipaard en zwarte neushoorn. Verder loop je een aaridge kans om kuddes topi's, buffels, impala's en zebra's te zien. Ook leven hier meer dan 500 vogelsoorten. 

Beste reistijd voor Akagera National Park

Net zoals in de rest van Rwanda, zijn er in Akagera Park twee droge periodes; de lange droge periode vindt plaats tussen juni en september, de kortere droge periode is van half december tot ongeveer half februari.

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!