One moment

Book your tour today: 085-4018272

Nyungwe Forest, Rwanda

Ontdek Rwanda met African Travels tijdens een internationale (kleine) kampeer groepsreis of als maatwerkreis met eigen gids/chauffeur. Ook mooi in combinatie met buurland Oeganda

Nyungwe Forest is gelegen in het zuidwesten van Rwanda, op de grens van Burundi en Congo. Nyungwe geldt waarschijnlijk als één van de best behouden regenwouden in Centraal Afrika.

Het regenwoud is gelegen tussen de rivieren Congo, in het westen, en de Nijl, in het oosten. Het bos vormt de thuisbasis van 25% van alle primaten die in Afrika voorkomen, inclusief een grote populatie chimpansees. De chimpansees zijn de grote trekpleister van dit bos, want het is mogelijk om een chimpansee trekking te doen. Nyugwe Forest National Park is ontstaan in 2004 en het beslaat een oppervlakte van 1000 km2, bestaande uit regenwoud, bamboe, gras en moerassen. Dankzij een grote bio-diversiteit zorgt Nyungwe ook voor voldoende drinkwater. Het water wordt hier opgevangen en vormt zodoende een interne waterbron voor lokale bevolking in Rwanda.

Beste reistijd Nyungwe Forest

Reizen in Rwanda is het hele jaar mogelijk, maar de beste reistijd om te reizen in Rwanda is in het lange droge seizoen van juni tot september en het kortere droge seizoen rond december tot februari.

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!