One moment

Book your tour today: 085-4018272

Volcanoes National Park, Rwanda

Ontdek Rwanda met African Travels tijdens een internationale (kleine) kampeer groepsreis of als maatwerkreis met eigen gids/chauffeur. Ook mooi in combinatie met buurland Oeganda

Het Volcanoes National Park is één van de beste plekken om berggorilla's in hun natuurlijke omgeving te zien. Tijdens een korte trekking kom je met wat geduld, geluk en doorzettingsvermogen oog in oog te staan met één van de vijf hier levende gorillagroepen. Lukt het om de grote apen van Oost-Afrika van dichtbij te ontmoeten, dan is dat een ervaring om nooit te vergeten.

Om echt te kunnen genieten van dit bijzondere avontuur heb je een goede conditie nodig. De wandeling naar de gorilla's gaat bergopwaarts en is erg pittig.

Beste reistijd Volcanoes National Park

Rwanda kan het hele jaar door bezocht worden. Het weer is nooit zodanig slecht dat het beter zou zijn om niet te reizen. De meeste mensen geven er de voorkeur aan om tijden de droge maanden van het jaar te reizen, omdat dat wat aangenamer is en de paden makkelijker begaanbaar zijn.

African-Travels-gorilla-prive-safari-1500.gif African-Travels-oeganda-gorilla-trekking-1500.gif

De stad Ruhengeri is de basis en ligt op een klein halfuur rijden van het startpunt van de gorillatrackings en van de ingang van het park, dat 371 km2 groot is. Het park beschermt de hogergelegen delen vanaf 2400 m van de nabij gelegen zes vulkanen die in een rij langs de grens met Oeganda en Congo liggen. De lager gelegen delen vormen het leefgebied van de mountain gorilla's, maar sommige bezoekers kiezen voor een dagenlange hike langs de verschillende vulkanen waarbij ze verschillende gorillagroepen bezoeken. In het gebied leven zes groepen gorilla's die min of meer gewend zijn aan mensen. Naast gorilla's kunnen bezoekers van de vogels genieten. In het gebied zijn 200 soorten waargenomen en verschillende soorten apen. Het park deelt grenzen met Mgahinga Gorilla National Park in Oeganda en met Virunga National Park in Congo.

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!