One moment

Book your tour today: 085-4018272

Nationale Parken Tanzania

Ontdek Tanzania met African Travels tijdens een internationale (kleine) kampeer groepsreis of als maatwerkreis met eigen gids/chauffeur. Ook mooi in combinatie met buurland Oeganda of Kenia

Beste reistijd voor Tanzania

Veel mensen bezoeken Tanzania om de Grote Migratie live te aanschouwen. Begin december trekken ontelbare gnoes, zebra's en gazellen richting Ndutu. Rond februari worden hier alle kalveren geworpen en de kudde verblijft tot april in dit gebied. Rond mei/ juni verplaatsen ze zich langzaamaan richting het noorden van Serengeti waar ze tijdens de maanden juli/ augustus/ september de rivier zullen oversteken.

De maanden juni tot november staan bekend als beste periode om Tanzania te bezoeken. Vanwege het droge seizoen. De parken van Tanzania zijn perfect om te bezoeken tijdens deze maanden, omdat de dieren dan de neiging hebben zich rondom de waterpunten te verzamelen en daarbij is het dan minder warm en vochtig.

Alle parken in Tanzania hebben zo nu en dan last van regen die over het algemeen in het noorden van maart tot mei valt, en van november tot mei in het zuiden en westen van Tanzania. De wilde dieren hebben tijdens deze maanden de neiging zich meer te verspreiden waardoor de kans op grote aantallen wild kleiner wordt en de game drives minder bevredigend zullen zijn (als je opzoek bent naar grote aantallen). De maanden december tot maart kunnen behoorlijk warm en vochtig zijn, vooral in West- en Zuid-Tanzania, waardoor het minder aangenaam is om veel tijd in de bush door te brengen.

Mozambique-Beach-&-Bush-Explore-African-Travels-1500-impala.gif African-Travels-ambiseli.gif 

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!