One moment

Book your tour today: 085-4018272

Arusha National Park, Tanzania

Ontdek Tanzania met African Travels tijdens een internationale (kleine) kampeer groepsreis of als maatwerkreis met eigen gids/chauffeur. Ook mooi in combinatie met buurland Oeganda of Kenia

Hoewel dit park niet heel populair is heeft het park absoluut veel te bieden en daarbij kun je hier uitstekende wandelsafari's maken. Arusha National Park biedt veel natuurschoon met dichte bossen, heuvels, meren en kraters. In dit park is de kans groot de colobus monkey te zien. Dit zijn zwarte apen met een lange witte staart. Colobus betekent verminkt in het Latijn, de apen zijn zo genoemd omdat ze aan elke hand maar 4 vingers hebben. Ze missen een duim. Naast de colobus monkeys leven er buffels, giraffes en kleine roofdieren.
Mensen die dit park willen verkennen bevelen we van harte aan om een nacht door te brengen bij Kiboko lodge, een eco lodge gerund door straatkinderen.

Beste reistijd voor Arusha National Park

De beste reistijd voor Arusha National Park is vanaf juni t/m oktober. In die periode is het makkelijker om dieren te spotten, omdat de vegetatie minder dik begroeid is en de dieren vaak in de buurt van de drinkplaatsen te vinden zijn. Ook regent het vrijwel niet in deze periode.

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!