One moment

Book your tour today: 085-4018272

Ngorongoro krater, Tanzania

Ontdek Tanzania met African Travels tijdens een internationale (kleine) kampeer groepsreis of als maatwerkreis met eigen gids/chauffeur. Ook mooi in combinatie met buurland Oeganda of Kenia

De Ngorongoro-krater is de grootste intakte caldera (ingestorte vulkaankegel) ter wereld. Hij bevindt zich ten noordwesten van Arusha in Tanzania op 2200 meter NAP. Deze vulkaanresten zijn vermoedelijk 2-3 miljoen jaar geleden ontstaan uit een vulkaan die zo'n 5 kilometer hoog moet zijn geweest. Ngorongoro is één van Afrika's meest spectaculaire natuur gebie­den. Hier ligt één van de grootste kra­ters van de wereld met een oppervlakte van 264 vierkante kilometer. Het gebied rond de vulkaan is ruig en praktisch onbegroeid. Zelfs voor het wild is dit een bijna onleefbaar gebied. Op de bodem van de krater is een biotoop ontstaan waar veel diersoorten zich thuis voelen, zoals leeuw, hyena, cheeta, luipaard, Thomson Gazelle, nijlpaard, olifant, buffel, wildebeest, zebra en neushoorn. Bossen, moerassen, een zouthoudend meer en savannes zorgen voor voldoende voedsel. Duizenden flamingo's waden in het lage water van het Magadimeer. De Ngorongoro krater wordt ook wel ‘s werelds achtste wereldwonder genoemd.

African-Travels-buffels-ngorongoro-krater-land-cruisers-1500.gif African-Travels-leeuw-verorbert-prooi-serengeti-tanzania-1500.gif
Het gebied wordt het Ngorongoro Consernatie Gebied (Ngorongoro Conservation Area) genoemd omdat de Masaai in dit gebied mogen leven (ze mogen niet op de bodem van de krater wonen maar er overdag wel hun vee laten grazen). Het kan daarom geen Nationaal Park worden genoemd. Een uniek aanzicht aangezien je de geiten en koeien van de Masai naast de Impala's, zebra's en andere wilde dieren ziet grazen.

Overnachten in de krater is niet mogelijk. Er zijn wel een paar unieke lodges gebouwd aan de rand van de krater met een spectaculair uitzicht. De meeste mensen zullen echter nét buiten het park overnachten op een half uurtje rijden van de Ngorongoro krater. Dit scheelt aanzienlijk in de prijs. De groepsreizen zullen op de camping aan de rand van de krater overnachten, te midden van het conservatiegebied.

Beste reistijd Ngorongoro krater

Je kunt het hele jaar door dieren zien in de Ngorongoro Krater, maar tijdens de droge wintermaanden (van juni tot oktober) is het makkelijker om de dieren te zien, omdat het gras korter is. Tussen november en mei regent het soms, dit zorgt ervoor dat de omgeving prachtig groen is.

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!