One moment

Book your tour today: 085-4018272

Olduvai Gorge, Tanzania

Ontdek Tanzania met African Travels tijdens een internationale (kleine) kampeer groepsreis of als maatwerkreis met eigen gids/chauffeur. Ook mooi in combinatie met buurland Oeganda of Kenia

Olduvai Gorge maakt deel uit van het Ngorongoro Conservatie gebied en is een diepe kloof van ongeveer 45 kilometer lengte in de Great Rift Valley, tussen Ngorongoro en Serengeti. De kloof is genoemd naar de wilde sisalplant, waarvan de Masaai naam Oldupaai luidt. Olduvai Gorge is een van de belangrijkste prehistorische vindplaatsen ter wereld. In 1959 schokte Mary Leakey de wereld met haar vondst van de 1.8 miljoen jaar oude overblijfselen van de eerste mens. Later, in 1979, deed ze een nog indrukwekkender ontdekking: 3,5 miljoen jaar oude menselijke voetsporen. Daarom wordt Olduvai Gorge ook wel ‘de wieg der mensheid' genoemd.

Beste reistijd voor de Olduvai Gorge

De best reistijd voor Olduvai Gorge is tijdens de droge maanden (juni tot oktober).

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!