One moment

Book your tour today: 085-4018272

Ruaha National Park, Tanzania

Ontdek Tanzania met African Travels tijdens een internationale (kleine) kampeer groepsreis of als maatwerkreis met eigen gids/chauffeur. Ook mooi in combinatie met buurland Oeganda of Kenia

Ruaha National Park, gelegen in het zuidwestelijke deel van Tanzania, is een van de grotere nationale parken in Tanzania. In dit park zijn kuddes olifanten te zien, vaak onder de grote baobabbomen op zoek naar wat schaduw. Een andere bezienswaardigheid is de diversiteit van de Antilope soorten zoals Grant gazelle uit oost-Afrika en de Kudu. Wat bijzonder is in dit park is de overgang van twee omgevingen, van de typische acacia bos van Oost-Afrika naar de miombo bossen van Zuid-Afrika.

Wij bieden maatwerkreizen aan naar Ruaha National Park in Tanzania. Privé safari's die uitstekend te combineren zijn met een aantal andere Nationale Parken van Tanzania en een verblijf op Zanzibar

Beste reistijd voor Ruaha National Park

De maanden juni tot oktober zijn de best maanden om Ruaha National Park te bezoeken. De vegetatie is dan minder dik en de dieren zijn meestal te vinden in de buurt waar water voor ze is om te drinken.

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!