One moment

Book your tour today: 085-4018272

Zambia

Zambia is een geweldige safaribestemming. Kleinschalige accommodaties, uitstekend wildlife, veel wandelsafari mogelijkheden, kundige gidsen en relatief weinig toeristen. Aan de hand van persoonlijke wensen stellen wij een reis samen. Ook mooi in combinatie met buurland BotswanaZimbabwe of Malawi

De beste tijd om in Zambia wilde dieren te spotten is van september tot half november, het einde van het droge seizoen. Enorme aantallen olifanten, grote kuddes buffels, impala's, zebra's en anderen komen dan samen in de Lower Zambezi Valley. De periode april tot september is eveneens een goede tijd om dieren te zien alleen zijn veel wegen dan onbegaanbaar. In november kent Zambia een kleine versie van de Great Migration. 30.000 gnoes verzamelen zich dan in Zambia Liuwa Plain National Park en de moeite waard om een reis rond te plannen.
De Victoria Falls zijn het meest indrukwekkend in maart en april, na het regenseizoen. De Zambezi rivier staat dan het hoogst, de waterval dondert het hardst en de nevel is dan zo erg dat je doorweekt terugkomt van een bezoek aan de waterval. White water rafting op de Zambezi is het beste van augustus tot december, wanneer het water laag staat en de stroomversnellingen snel.

Maatwerk reizen Zambia >>

Omdat de parken redelijk ver uit elkaar liggen in Zambia dien je rekening te houden met lange reisafstanden. Een Fly in safari is het alternatief.  

African Travels Zambia Kafue Busanga bush camp wilderness 1500 bed.jpg

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodge-managers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn vaak wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!