One moment

Book your tour today: 085-4018272

Kafue National Park, Zambia

Ontdek Zambia met African Travels tijdens een internationale (kleine) kampeer groepsreisaccommodatiereis of als maatwerkreis met eigen gids/chauffeur. Ook mooi in combinatie met buurland BotswanaZimbabwe of Malawi

Kafue National Park is het oudste nationale park van Zambia en heeft een oppervlakte van ongeveer 22.400 km2. Het park biedt een enorme diversiteit aan natuurlijke landschappen en ecosystemen. Als je naar Kafue National Park gaat, bezoek dan de enorme open vlaktes genaamd Busanga. Het ligt in het noordwestelijke deel van het park. De dichte bossen zijn in het zuiden van het park zijn te vinden. Overal waar de Lunga, Lufupa en Kufue rivier stromen, zijn de gebieden erg groen. Op de vlaktes van Busanga vind je duizenden rode lechwe's, een speciale antilope. De puku, sable en roan antilope zijn ook goed vertegenwoordigd. De grootste roofdieren in het park zijn leeuw, luipaard en cheeta. Door de rivieren zijn er vele soorten vogels te vinden! Meer dan 400 geregistreerde soorten vogels zijn te zien in Kafue.

Beste reistijd Kafue National Park

De beste tijd om Kafue National Park te bezoeken is tijden de droge maanden van juni tot oktober. Er is dan weinig water voor de dieren, dus ze zijn dan vaak in de buurt van de rivier te vinden. Houd er rekening mee dat het in oktober soms extreem warm kan zijn.

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!