One moment

Book your tour today: 085-4018272

Lower Zambezi National Park

Ontdek Zambia met African Travels tijdens een internationale (kleine) kampeer groepsreisaccommodatiereis of als maatwerkreis met eigen gids/chauffeur. Ook mooi in combinatie met buurland BotswanaZimbabwe of Malawi

Het Lower Zambezi National Park is geweldig voor een kanosafari en om zo te genieten van de natuur en de dieren. De Lower Zambezi is een belangrijk nationaal park van Zambia en bevindt zich tussen de ruige en dramatische Zambezi-helling en de brede en spectaculaire Zambezi-rivier. De Zambezi loopt 120 km door het park en met de bescherming van het Mana Pools National Park in Zimbabwe aan de andere kant is dit een paradijs voor dieren in het wild. Er zijn veel kanalen, lagunes, zandbanken en eilanden langs de rivier, evenals open vlaktes, bossen en bosgebieden achter de rivierstrook. Op de rivier is van alles te doen: boottochten, kanoën en vissen, allemaal met een adembenemend uitzicht. Voor de fervente visser is de tijgervisserij (op basis van vangst en vrijlaten) hier zeker de moeite waard.

Beste reistijd Lower Zambezi National Park

De beste tijd om Lower Zambezi National Park te bezoeken is tijden de droge maanden tussen juni en oktober. Er is dan weinig water voor de dieren, dus ze zijn dan vaak in de buurt van de rivier te vinden. Houd er rekening mee dat het in oktober soms extreem warm kan zijn.

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!