One moment

Book your tour today: 085-4018272

Victoria watervallen, Zambia

Bezoek de Victoria watervallen aan de Zambiaanse kant met African Travels tijdens een internationale (kleine) kampeer groepsreisaccommodatiereis of als maatwerkreis met eigen gids/chauffeur. Ook mooi in combinatie met buurland BotswanaZimbabwe of Malawi

De Zambezi River klettert hier 100 meter naar beneden, over een breedte van meer dan 1700 meter. Dit creëert één van ‘s werelds meest ongelofelijke natuurfenomenen. De lokale naam voor de watervallen is Mosi-oa-Tunya en betekent ‘de rook die dondert’. Je zult zelf ervaren waarom. Als de rivier op volle snelheid is, buldert het vallende water met een enorm tempo naar beneden en veroorzaakt het een wolk van nevel tot wel 500 meter hoogte. Vergeet vooral je paraplu of regenkleding niet mee te nemen! De entreeprijzen voor de Victoria Falls liggen tussen de US$20 en US$30 per persoon.

Devils Pool bezoeken? Raften? Een Upper Zambezi kanotocht maken? 

De beste reistijd voor de Victoria watervallen

De best tijd om Victoria Falls te bezoeken is tussen februari en mei, dan is net na het regenseizoen, de rivier is dan vol, en de waterval het meest indrukwekkend. Wanneer de rivier laag staat kun je juist het beste raften.

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!