One moment

Book your tour today: 085-4018272

Gonarezhou National Park, Zimbabwe

Ontdek Zimbabwe met African Travels tijdens een internationale (kleine) kampeer groepsreisaccommodatiereis of als maatwerkreis met eigen gids/chauffeur. Ook mooi in combinatie met buurland BotswanaZambia of Mozambique

Gonarezhou betekent 'plaats van olifanten'. Het park is het op één na grootste nationale park van Zimbabwe en strekt zich uit over een uitgestrekt gebied van met baobab bezaaid struikgewas en licht oranje zandsteenrotsen. Het is de thuisbasis van 4 van Afrika's 'Big Five' - olifant, luipaard, leeuw en buffel - evenals een veelvoud aan andere dieren- en vogelsoorten.

Hier kom je geen andere toeristen tegen. De paden zijn slecht, vandaar dat we aanbevelen dit via een georganiseerde safari vanuit de lodge te doen. Er is zelfs een speciale sleep out in het park!

Beste reistijd Gonzarezhou National Park

De maanden juni tot oktober zijn de best maanden om Gonarhezou National Park te bezoeken. De vegetatie is dan minder vol en de dieren zijn meestal te vinden in de buurt waar water voor ze is om te drinken.

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!