One moment

Book your tour today: 085-4018272

Hluhluwe Imfolozi Park

Het Hluhluwe Imfolozi Park is meer dan een bezoek waard! De natuur is er prachtig en je ziet er veel wild. Bezoek Hluhluwe Imfolozi Park tijdens een individuele rondreis of maatwerkreis of  tijdens een van onze internationale (kleine) kampeer groepsreis of accommodatiereizen

Het park was vroeger bekend als het Hluhluwe Umfolozi Wildreservaat,nu het Hluhluwe-Imfolozi Park. Het park is uitgeroepen tot het oudste reservaat in Zuid-Afrika. 96000 hectare groot (960 vierkante kilometer) dat dezelfde afmeting heeft als Nederlandse Antillen. Hluhluwe-Imfolozi Park is het enige door de staat gerunde park in Kwazulu Natal dat de thuisbasis is van de African Big 5. Het park staat wereldwijd bekend om zijn inspanningen voor natuurbehoud en geschiedenis. De Umfolozi werd vroeger gebruikt als privé jachtterrein van koning Shaka. De instandhoudingsinspanningen hebben bijgedragen aan dit park met de grootste populatie witte neushoorn ter wereld.

Het noordelijke deel staat bekend als de Hluhluwe-kant van het park, terwijl het zuidelijke deel bekend staat als het Imfolozi / Umfolozi-park. Het Imfolozi-park is 72000 hectare groot en het Hluhluwe-park is 24.000 hectare groot.

Beste reistijd Hluhluwe-Imfolozi

De beste reistijd voor Hluhluwe-Imfolozi is tijdens de droge wintermaanden van mei tot september, de vegetatie is dan minder dik begroeid en de dieren zijn vaak te vinden bij de plaatsen waar water is. Dit is een goeie tijd om schuilhutten bij de drinkplaatsen te bezoeken!

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!