One moment

Book your tour today: 085-4018272

Kruger National Park, Zuid-Afrika

Ontdek Zuid-Afrika met African Travels tijdens een internationale (kleine) kampeer groepsreisaccommodatiereis, als individuele rondreis of maatwerkreis. Ook mooi in combinatie met buurland BotswanaZimbabwe of Namibië! Met een lokaal kantoor in Zuid-Afrika zijn we altijd snel ter plaatse. 

Het Kruger Park is immens: bijna 19.000 km² (380 km lang, 60 km breed), bijna half zo groot als Nederland! Het eco-management is uitstekend en de kans om de Big Five te zien is groot. Het is een van de bekendste parken van Afrika en het meest bezochte park van Zuid-Afrika. 

Beste reistijd Kruger National Park

In het Kruger park leeft een grote variatie aan dieren. Zo is de kans groot dat je hier de ‘Big Five’ tegenkomt! De Big Five zijn de leeuw, de buffel, de luipaard, neushoorn en de olifant. Maar er valt veel meer te zien dan de Big Five! Giraffe, zebra, de cheeta, de impala, nijlpaard, bavianen, hyena en diverse vogelsoorten kun je tegenkomen tijdens een game drive of wandelsafari. 

Wat is het verschil tussen het Kruger Park en het Greater Kruger Park?

Het Greater Kruger National Park (GKNP) verwijst naar de meer dan twintig particuliere reservaten ten westen van het Kruger National Park (KNP) die 180.000 hectare aan het reservaat toevoegen. In totaal beslaat het hele gebied 20 000 000 hectare niet omheind, wild reservaat met vrij verkeer van dieren over dit spectaculaire land.

Waar heb je de beste safari ervaring, in Greater Kruger National Park of Kruger National Park?

Welke private game reserves gebruiken wij?

Balule

Balule Private Game Reserve bestaat uit 40.000 hectare prime game-reserve. Het park is niet alleen thuis voor de veelgevraagde Big Five, maar ook voor een ongelooflijke verscheidenheid aan andere dieren in het wild: antilopen, grote katten, wilde honden, giraffen, zebra's om er maar een paar te noemen - en vogels. Met de eeuwige Olifants-rivier die er doorheen stroomt, is Balule een belangrijk gebied voor wild- en vogel spotten.

Kapama

Kapama Private Game Reserve bestaat uit 13 000 hectare grote wildernis. Zowel de Kapama-rivier als de Klaserie-rivier stromen door het reservaat en creëren een gebied met rivierbossen te midden van een uitgestrekte savanne. Deze dienen als natuurlijke waterbronnen voor de wilde dieren, waarvan er een breed scala is!

Klaserie

Een van de grootste private game reserves in Zuid-Afrika, Klaserie, beslaat 60.000 hectare land langs de rivier de Klaserie. De eigenaren zijn zeer begaan met het behoud en het park herbergt drie geweldige projecten: het Ground Hornbill Project, Rhino Protection en The Elephant Project.

Timbavati

Timbavati heeft meer dan 50.000 hectare aan primair wild gevulde savanne en omvat het reservaat Motswari Game Reserve, Ngala Game Reserve, Tanda Tula Game Reserve en Umlani Game Reserve. Het gebied staat het meest bekend om zijn witte leeuwen die, als je geluk hebt, tussen de overvloed aan dieren in het wild kunt spotten.

Thornybush

Thornybush Private Nature Reserve bestaat uit 14.000 hectare ongerepte bush, vol met dieren en vogels.

Sabi Sands

Sabi Sands omvat de Mala Mala Reserve, Djuma Game Reserve, Lion Sands, Sabi Sabi Private Game Reserve, Londolozi Private Game Reserve, Singita Game Reserve en Ulusaba Private Game Reserve en beslaat 65 000 hectare. De Sabi-rivier en de Sand-rivier lopen door het gebied en bieden verschillende habitats voor het enorme aantal dieren. Het gebied staat vooral bekend om zijn grote kat-waarnemingen, met name van het ongrijpbare luipaard.

Krugerpark safari's

Een aantal van onze groepsreizen reist af naar het minder toeristische noorden van Kruger. We bieden meerdere varianten van low budget safari's aan (met name naar Balule en Kapama) en luxe fly in safari's. Tijdens individuele rondreizen kunnen we de self catering chalets opnemen waarbij je zelf het park verkent of de luxure safari lodges in de private game reserves waarbij de safari's met een lokale ranger inbegrepen zijn. 

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!