One moment

Book your tour today: 085-4018272

Madikwe Game Reserve, Zuid-Afrika

Ontdek het malaria vrije Madikwe Game Reserve met African Travels als individuele rondreis of maatwerkreis. Onze bush triologie reis is favoriet, Madikwe, Sabi Sabi en Timbavati Game Reserve in one!
Ook mooi in combinatie met buurland BotswanaZimbabwe of Namibië! Met ons lokale kantoor in Zuid-Afrika zijn we altijd snel ter plaatse. 

Het Madikwe Game Reserve is de nieuwste bestemming voor safari's in Zuid-Afrika. Een publiek-privaat partnerschap resulteerde in de oprichting van dit Big Five-wildreservaat op grond van verwaarloosde veehouderijen. Tegenwordig leven er meer dan 66 soorten zoogdieren.

Madikwe heeft bergachtige gebieden, plateaus, rotsachtige heuvels, een rivier, seizoensgebonden wetlands, een verscheidenheid aan zand- en kleigebieden, bushveld-, Kalahari-veld en savannegebieden. De rijke diversiteit aan vegetatie zorgt voor een breed scala aan wild en de topografie biedt ideale mogelijkheden om wild te bekijken in een malaria-vrije omgeving. Er is een goede kans om de "Magnificent Seven" te zien, die zowel de Big Five als de zeldzame en bedreigde wilde hond en cheeta omvat. Het reservaat huisvest de grootste olifantenpopulatie buiten het Krugerpark, de zwart-witte neushoorn en de grootste ziektevrije kudde buffels in het land. Naast deze, kan men bruine en gevlekte hyena en alle andere Zuid-Afrikaanse roofdieren zien. Ook spot je hier giraf, zebra, springbok en sable. Er zijn ook grote aantallen wildebeesten, impala's en wrattenzwijnen. Voor vogelaars is Madikwe een onmisbare bestemming met de nieuwste officiële vogellijst met maar liefst 340 soorten.

Beste reistijd voor Madikwe Game Reserve

De beste reistijd voor Madikwe is tussen maart en november, het is dan minder warm en er is minder kans op regen. In de natte zomermaanden is het een goeie plek om vogels te spotten.

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!