One moment

Book your tour today: 085-4018272

Pilanesberg National Park

Ontdek Zuid-Afrika met African Travels tijdens een internationale (kleine) kampeer groepsreisaccommodatiereis, als individuele rondreiss of maatwerkreis. Ook mooi in combinatie met buurland BotswanaZimbabwe of Namibië! Met ons lokale kantoor in Zuid-Afrika zijn we altijd snel ter plaatse. 

Pilanesberg is populair onder reizigers die de safari-ervaring willen, maar in een malaria-vrije zone. Pilanesberg biedt uitstekende dieren in het wild en het park is verkenbaar met een normaal huurauto. 4x4 camping self drives kunnen ook in een van de kampen verblijven.
Het Pilanesberg Wildreservaat ligt in de provincie Noord-West in Zuid-Afrika, ten westen van Pretoria. Het park grenst aan het entertainmentcomplex Sun City. Voor kinderen is dit misschien een leuke stop aan het einde van een lange rit door Zuid-Afrika.
Het gebied wordt omzoomd door drie concentrische richels of ringen van heuvels, waarvan de formatie uit de omringende vlaktes rijst. Pilanesberg is genoemd naar een Tswana-chef, Pilane, het 'Pilanesberg Alkaline Ring Complex' is de belangrijkste geologische functie van het park. Deze enorme cirkelvormige geologische functie is al eeuwenoud, zelfs volgens geologische normen, want het is de krater van een lang uitgestorven vulkaan en het resultaat van uitbarstingen zo'n 1200 miljoen jaar geleden. Het is een van de grootste vulkanische complexen in zijn soort in de wereld, de zeldzame gesteenten en rotsformaties maken het een uniek geologisch kenmerk. Een aantal zeldzame mineralen komen voor in het park. Pilanesberg Game Reserve scoort hoog in 's werelds uitstekende geologische fenomenen.

Beste reistijd voor Pilanesberg

De beste reistijd voor Pilanesberg is tussen maart en november, het is dan minder warm en er is minder kans op regen. In de natte zomermaanden is het een goeie plek om jonge dieren te zien.

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!