One moment

Book your tour today: 085-4018272

Garden Route National Park, Zuid-Afrika

Ontdek Garden Route National Park met African Travels tijdens een internationale (kleine) kampeer groepsreisaccommodatiereis, als individuele rondreis of maatwerkreis. Met ons lokale kantoor in Zuid-Afrika zijn we altijd snel ter plaatse. 

Het Garden Route Nationaal Park ligt op de Garden Route en staat bekend om de schitterende bossen en adembenemende kustlijn. Het park strekt zich zo'n 80 kilometer langs de kustlijn uit. Garden Route National Park bestaat uit een mozaïek van ecosystemen en het omvat het wereldberoemde Tsitsikamma , Wilderness en het Knysna-meer. Het landschap is divers: berggebieden, hoge rotsachtige kliffen, inheemse bossen van de Zuid-Kaap en Fynbos. Een prachtig landschap!

In de buurt van het park is de Bloukransbrug waarvan van 216 meter gebungeejumpt kan worden. Het is de hoogste bungeejump ter wereld. Tsitsikamma betekent ‘plek van veel water’ wat alles te maken heeft met de uitgestrekte ligging langs de kust. Het park leent zich uitstekend voor wandelingen. Geniet van de prachtige bloemen en planten maar ook velvet monkeys leven hier. Wie gelukt heeft kan dolfijnen zien en in de maanden september t/m november heb je zelfs kans om walvissen te spotten! 

Beste reistijd voor Garden Route National Park

De tuinroute kan het hele jaar door bezocht worden, de omgeving is prachtig. Tijdens de lentemaanden (september, oktober) zijn veel bloemen en planten in bloei, wat het extra mooi maakt.

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!