One moment

Book your tour today: 085-4018272

Wild Coast, Zuid-Afrika

Ontdek Zuid-Afrika met African Travels tijdens een internationale (kleine) kampeer groepsreisaccommodatiereis, als individuele rondreis of maatwerkreis. Ook mooi in combinatie met buurland BotswanaZimbabwe of Namibië! Met ons lokale kantoor in Zuid-Afrika zijn we altijd snel ter plaatse. 

De Wild Coast is een deel van de kust van de Oost-Kaap, een provincie van Zuid-Afrika en het ruigere gedeelte van het land. De oneindig groene heuvels, de gekleurde huisjes en ongerepte zandstranden maken dit deel absoluut een bezoek waard!

De regio strekt zich uit van Oost-Londen in het zuiden tot de grens van KwaZulu-Natal in het noorden. Het is de traditionele thuisbasis van het Xhosa volk, en de geboorteplaats van vele prominente Zuid-Afrikanen, waaronder Nelson Mandela en Thabo Mbeki.

African-Travels-tour-zuid-afrika-durban-kaapstad-1500-wild-coast.jpg African-Travels-tour-zuid-afrika-durban-kaapstad-1500-hole-in.jpg 

Veel rivieren monden uit in de zee aan de Wild Coast. In de meest zuidelijke delen van de regio, waar de heuvels lager zijn, veranderen veel rivieren in brede uiterwaarden. Maar in het ruige noorden vind je juist prachtige watervallen die in de zee storten tussen de enorme kliffen, zoals Waterfall Bluff.

De gemiddelde dagtemperatuur langs de kust varieert van 17 ° C tot 28 ° C in januari en 9 ° C tot 21 ° C in juli.

Te midden van de schilderachtige schoonheid van de Wild Coast liggen een paar toeristische dorpen zoals Port St Johns, Coffee Bay, Hole in the Wall, Qolora, Kei Mouth, Morgan Bay en Haga Haga. 

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!