One moment

Book your tour today: 085-4018272

Klassieke Afrika safari's

Wil je zoveel mogelijk wilde dieren spotten? Onder een klassieke safari verstaan wij safari's die 100% de focus leggen op game drives. Het maken van eindeloze game drives met een privé chauffeur of gids van de lodge. De meest beroemde parken van de bestemming zullen op het reisschema staan - met de mogelijkheid die uit te breiden. Als reiziger bepaal jij het dagschema. 

Bestemmingen in Afrika

Ieder safari-land uit ons aanbod is zeer geschikt voor een klassieke safari of als eerste safari reis. Samen met jouw wensen en onze Afrika-kennis ontwerpen we de ideale reis, geven we advies voor het beste land. 

African Travels Kenya Amboseli Kubu lodge 1500.jpg

Welk type safari past bij jou?

Wanneer we op reisbeurzen staan merken we hoe onwetend de vakantieganger is die voor het eerst naar Afrika afreist. Een safari is er in allerlei soorten en niet ieder land biedt dezelfde safaristijl aan. We zetten de 4 belangrijkste verschillen op een rij! Lees meer >>

Comfort en service in het wild

African Travels gebruikt geen massa hotels maar unieke lodges en campings die de lokale economie ondersteunen. Daarbij vinden we dat de accommodaties net zo belangrijk zijn als de kwaliteit van de safari's. Onze eerste voorkeur gaat altijd uit naar accommodaties waar kwaliteit en persoonlijke service centraal staan. Dat een kleinschalige reis niet duurder hoeft te zijn dan een reis van de massa tonen we graag aan!

Waar letten we op bij de accommodatiekeuze?

Uiteraard zoeken wij er de mooiste en meest passende accommodaties bij, in iedere prijsklasse, als ook:

  1. Kleinschaligheid, kwaliteit en service

  2. Ondersteuning van de lokale economie

  3. Locatie: zoals uitzicht, gunstige- of veilige ligging

  4. Prijs kwaliteitsverhouding

Tented camps

Om het ultieme safari-gevoel te ervaren kiezen we veelal voor Tended Camps. Veilig en ensuite badkamer maar geluiden uit de bush hoor je beter door het canvas, de geuren van Afrika dringen dan en nacht je neusgaten binnen, het maakt de reis compleet. Tentenkampen worden gekenmerkt door hun semipermanente karakter. Veel tented camps worden na een paar seizoenen verplaatst en mogen geen sporen achterlaten. Het is de meest duurzame manier van overnachten. Hoewel ze eenvoudig ogen bieden ze toch maximaal comfort. Hun structuren zijn relatief eenvoudiger dan die van de hotels en lodges, maar ze bieden toch maximaal comfort. Ze hebben houten vloeren, ongelooflijk comfortabele bedden en uitstekende badkamerfaciliteiten. De tentenkampen hebben een authentieke Afrikaanse, avontuurlijke uitstraling. Dit zijn geweldige plekken om contact te maken met de natuur.

African Travels Kenya Masai Mara Tended Camp ilkeliani room.jpg

Comfort tot het uiterste

Afrika kenmerkt zich ook door een aantal ultra luxe accommodaties op unieke locaties. Kleinschalig (soms maar 4 makers), uniek, afgelegen, bijdragend aan conservatie. Wij laten graag onze voorkeuren horen aansluitend bij jouw wensen.

African Travels Mozambique Andbeyond Benguerra 1500 room.jpg

Voorbeeldreizen:

  1. Kenia en Tanzania - 7 dagen De Klassieke Safari

  2. Malawi - 11 dagen Drie wildparken

  3. Oeganda - 12 dagen De Parel van Afrika

  4. Zambia - 9 dagen Safari & de Victoriawatervallen

  5. Botswana - 11 dagen Wildlife Botswana

Nieuwsgierig?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een oriëntatiegesprek!