One moment

Book your tour today: 085-4018272

3 dagen - Fietstocht in Tanzania

Tour Description
Itinerary
Map
Reviews

Deze 3-daagse fietstocht in Tanzania start en eindigt in Arusha. Deze route je dichter bij het dorpsleven op de zuidelijke hellingen van de Kilimanjaro met waanzinnig mooie uitzichten en de mogelijkheid om wild tegen te komen. Een echte culturele ervaring. Elke nacht wordt doorgebracht met kamperen op het terrein van een lokaal huis en de mogelijkheid om lokale families te ontmoeten en hun verhalen over het leven in Tanzania te delen. De uitzichten zijn prachtig en er is voldoende tijd om te stoppen en te communiceren met de lokale bevolking!

Highlights

Fietstocht door Tanzania, genietend van prachtige uitzichten en bijzondere ontmoetingen met de lokale bevolking.

Included

 • Alle overnachtingen in tentjes op basis van volpension
 • De toegangsprijzen voor de beschreven excursies
 • Fietshuur
 • Een Engels sprekende gids
 • Drinkwater

Excluded

 • Vlucht naar en van Tanzania (los bij te boeken via African Travels)
 • Reisverzekering (Via African Travels beschikbaar)
 • Visa
 • Persoonlijke aankopen
 • Fooien (richtlijn voor de gids is vanaf $25,- per dag)
 • Het wassen van kleding
 • Alcoholische en non-alcoholische dranken
 • Optionele verlening Lake Natron

Extras/Upgrades

Verlening op aanvraag of in combinatie met een klassieke safari door de Serengeti!

Hotel Pickup

Je wordt opgehaald op het vliegveld van Kilimanjaro International Airport of Arusha Airport

Itinerary

Dag 1 - 31 kilometer in 4-5 uur
Begin door het centrum van Moshi via Shanty Town, een chique woonwijk in de buitenwijken. Als het weer helder is, heb je een prachtig uitzicht op de Kilimanjaro. De tocht start naar het dorp Kwachange, bekend om zijn gierst, dat wordt gebruikt voor het maken van lokale brouwsels en pap. Steek de prachtige Change River over, beroemd vanwege de blauwe apen. Vervolg de reis naar het dorp Sikirima dat beroemd is om lokale brouwsels, voordat je de Isie-rivier oversteekt, leidend tot een voormalig cafélandgoed in Duitse handen en maak kennis met de geschiedenis uit het verleden. Het volgende landschap kenmerkt zich door meanderende stroompjes en een struikgebied met een prachtig uitzicht op de Kilimanjaro. Langs deze route passeer je de Umbwe-rivier in de richting van Noord-Oost naar Kindi. Fiets door de Kindi-vallei en steek de Sere-rivier over via een houtenbrug. Je zult dan een klein landelijk winkelcentrum vinden. Op dinsdag en vrijdag is er een lokale markt. Volg vervolgens de Narumu-stroom, een steile heuvel naar het dorp Mfoni en vervolgens een grote afdaling om de Weruweru-rivier naar Machame Village. Dit is een levendig dorp langs de asfaltweg die naar Machame Gate leidt, een van de belangrijkste startpunten om de Kilimanjaro te beklimmen. Hier overnacht je na een dag langs bananen- en koffieboerderijen gefiets te hebben. 31 kilometer fietsen in 4-5 uur.

Dag 2 - 20 kilometer in 3-4 uur
Kruisboerderijen groeien bananen, koffie en tomaten langs een meanderend pad naar een prachtige waterval van ongeveer 50 meter hoog, die afdaalt vanaf de Makoa-rivier en de grotere Kikavu-rivier verderop de berg ontmoet. Beide rivieren zijn een belangrijke waterbron voor de lokale bevolking en worden veelvuldig gebruikt voor de landbouw. Vanaf de waterval dalen we verder langs Mshara Village naar een uitstekend uitkijkpunt en genieten van het adembenemende uitzicht op de twee toppen van de Kilimanjaro, de Kibo en de Mawenzi-toppen. Er is ook de mogelijkheid om de Kwansangare Primary School te bezoeken, die is opgericht door de eerste missionaris John Rehbman, gelegen aan de rivier Makoa. Vervolg over de rivier tot je de asfaltweg bereikt, door bananen- en koffieboerderijen, beekjes en lokale dorpshuizen loopt om het Uswaa-dorp te bereiken, waar je overnacht. Deze dag zal is geen zware fietsdag vanwege het vlakke terrein. Er is 20 kilometer te overbruggen, wat 3-4 uur kan duren en wat extra tijd kan worden besteed aan stops.

Dag 3 12 kilometer in 3-4 uur
Een gemakkelijke dag bergafwaarts, steek verschillende riviertjes over en breng een bezoek aan de Duitse ruïnes. Geleidelijk daal je af tot je de hoofdweg bereikt tussen Moshi en Arusha, waar een voertuig wacht om jou en je fiets terug te brengen naar Moshi. Dit kan 3-4 uur duren met stops onderweg. Afstand 12 kilometer.

Reviews

Leave a Review
(0) Average Rating: