One moment

Book your tour today: 085-4018272

5 dagen - Privé Safari Serengeti en Ngorongoro

Tour Description
Itinerary
Map
Reviews

Een prachtige privéreis langs alle highlights van Tanzania waaronder de Serengeti en Ngorongoro krater! Omdat dit een maatwerkreis is is alles aan te passen (verlenging van de reis, alternatieve accommodaties etc). Beschikbaar met Nederlandse of Engelse reisleiding

Highlights

Serengeti National Park; Ngorongoro krater.

Included

 • Alle beschreven accommodaties met de genoemde maaltijden
 • Alle beschreven transfers en game drives in een privé 4WD safari auto
 • De toegangsprijzen voor de beschreven National Parks en Conservation Area’s*
 • Een Engels sprekende gids tijdens de safari dagen (Nederlands op aanvraag beschikbaar)
 • Drink water tijdens de safari dagen

Excluded

 • Vlucht naar en van Tanzania (los bij te boeken via African Travels)
 • Reisverzekering (Via African Travels beschikbaar)
 • Visa
 • Persoonlijke aankopen
 • Fooien (richtlijn voor de gids is vanaf $25,- per dag)
 • Het wassen van kleding
 • Alcoholische en non-alcoholische dranken

Please Note

In dit voorstel hebben wij een leuke mix van tented camps en lodges opgenomen. Tented camps zijn eigenlijk bijzonder en sfeervol ingerichte lodges. Je slaapt dan weliswaar tussen canvas muren, maar verder ben je van alle gemakken voorzien zoals stromend water en een eigen toilet. Je kunt hier genieten van de met niets te vergelijken traditionele safari sfeer. Alle maaltijden tijdens de safari zijn in de prijs inbegrepen. Ontbijt en diner wordt dagelijks geserveerd in de lodge waar je overnacht, en tussen de middag zijn er goed gevulde picknick lunchboxes die mee de auto in gaan zodat je in het park op een mooie plek kunt lunchen. In de safari auto zijn een ruim aantal flessen water voor jullie aanwezig. Alcoholische en non-alcoholische dranken in de lodge zijn voor eigen rekening.

Extras/Upgrades

Dit is een standaard privéreis die op aanvraag uit te breiden is, of te wijzigen is. Deze reis is puur een indicatie van de mogelijkheden en prijzen. De kracht van deze safari ligt in de individuele en persoonlijke aanpak. Samen met jullie bedenken, plannen en organiseren we de reis. In overleg kijken we naar zaken als de samenstelling van het gezelschap, de reisduur en het beschikbare budget. Als er dingen zijn die je graag anders ziet, dan is dat geen enkel probleem! Neem voor alle vragen dan ook gerust contact met ons op.

Hotel Pickup

Jullie worden opgehaald op het vliegveld van Kilimanjaro International Airport of Arusha Airport

Itinerary

Dag 1 Aankomst in Tanzania
Bij aankomst op Kilimanjaro International Airport nabij Arusha, Tanzania worden jullie opgehaald en naar de lodge in Moshi gebracht waar jullie de eerste nacht op Afrikaanse bodem zullen doorbrengen. Wanneer je vroeg aankomt in Arusha vertrek je direct naar de Ngorongoro crater voor een eerste game drive.
Accommodatie: MCF Kilimanjaro Lodge, op basis van logies en ontbijt
Kilimanjaro Lodge is onderdeel van Mama Clementina Foundation. Mama Clementina Foundation (opgericht door onze (schoon)moeder) is een middelbare meisjesschool met Engelstalig onderwijs. Door je verblijf steun je de lokale school en op deze manier kan er voor weinig schoolgeld professioneel onderwijs aan de meisjes worden gegeven. Kilimanjaro Lodge is een eenvoudig guesthouse, maar biedt een zeer vriendelijke service, schone kamers, een grote tuin en een prachtig uitzicht op Mount Kilimanjaro.

Dag 2 Ngorongoro Krater
’s Ochtends rijdt je de Ngorongoro krater in. De Ngorongoro ontstond zo'n twee miljoen jaar geleden en is wel bekend als werelds grootste caldera. Een caldera is een krater die gevormd is door vulkanische activiteit, hierbij heeft een implosie in plaats van een explosie plaatsgevonden. De krater is een huis voor zo’n 25000 dieren en bijna alle grote dieren zijn hier te vinden. Behalve grote kuddes zebra's en gnoes vind je in Ngorongoro olifanten, leeuwen, nijlpaarden, jachtluipaarden en in het bijzonder de zwarte neushoorn. Ngorongoro is een onvergetelijke ervaring en wordt ook wel werelds achtste wereldwonder genoemd. Eind van de middag zal je de krater weer uitrijden op weg naar de lodge voor diner en overnachting.
Accommodatie: Ngorongoro Sopa Lodge, op basis van volpension

Dag 3 Serengeti National Park
Na een ochtend game drive in de krater vertrekken je naar het Serengeti National Park. De afstanden zijn aanzienlijk maar onderweg heb je volop kans om wilde dieren tegen te komen. Wanneer je even wilt genieten van het uitzicht, een foto wilt maken of een giraffe wilt observeren die aan het genieten is van zijn maaltijd dan vraag je je gids om even te stoppen. Eenmaal in het park zal je via een game drive aankomen bij de lodge.
Accommodatie: Kati Kati tented Camp, vol pension

Dag 4 Serengeti National Park
Je geniet nog een volle dag van de Serengeti National Park. Het Serengeti National Park dankt zijn naam aan het Maasai woord ‘Siringitu’ wat eindeloze vlakte betekent. De Serengeti is gelegen langs de rift valley en heeft een oppervlakte van 14.763 km2. Een derde van het park bestaat uit grasvlakten. Verder vallen zogenaamde ‘Kopjes’ op, dit zijn bergen grote kiezelstenen die door de erosie tevoorschijn zijn gekomen. In de buurt van de Kopjes is vaak meer begroeiing en daardoor meer wild en gevogelte te zien. Het park is bekend om zijn rijkdom aan luipaarden, cheeta’s, leeuwen en andere katachtige, maar het is de migratie waar de Serengeti misschien wel het meest beroemd om is. Ongeveer 1,5 miljoen gnoes, 200.000 zebra’s en 350.000 gazelles trekken twee keer per jaar zo’n 1900 kilometer om genoeg water en groen gras te vinden om te kunnen overleven. Dit is een geweldige ervaring om mee te maken. Maar ook wanneer de migratie niet actief is, is een bezoek aan de Serengeti zeker de moeite waard.
Elke dag zal je overleggen met de gids hoe de dag eruit zal zien. Extra vroege game drives voor een bijzondere zonsopgang, of liever een game drive eind van de middag. Je kunt ook een hele dag op pad gaan met een picknick lunch. Dit kan ook afhangen van het seizoen en waar de dieren zich op dat moment bevinden. Dit kun je ter plekke overleggen met je gids. Bedenk dat de meeste dieren het actiefst zijn in de vroege ochtend of late middag. Desondanks kun je in de Serengeti luierende leeuwen gedurende de hele dag tegenkomen!
gids om even te stoppen. Eenmaal in het park zal je via een game drive aankomen bij de lodge.
Accommodatie: Kati Kati tented Camp, vol pension

Dag 5 Transfer Arusha
Afhankelijk van de terugvlucht reis je op je gemak terug naar Arusha. Onderweg is er tijd om te stoppen bij een van de vele curio marken voor wat laatste inkopen.

Tijdens de safari rijdt je in een vierwiel (4WD) aangedreven auto, voorzien van een speciaal gemaakt panoramadak, wat het mogelijk maakt staande vanuit de auto te fotograferen of te filmen. Onze safari auto’s hebben comfortabele stoelen: allen aan een raamzijde zodat je ook zittend de dieren goed kunt spotten. Je verkeert in het gezelschap van een zeer ervaren en door Makasa persoonlijk geselecteerde gids. Zonder uitzondering uitstekende, Engels sprekende, chauffeurs met een enorme kennis van flora en fauna. Zij zullen je ruim de tijd geven om foto’s te nemen, vragen te stellen, en te genieten van het mooie landschap.

Duurzaam Toerisme
Wij vinden het belangrijk om in de Tanzaniaanse samenleving ons steentje bij te dragen. Dit doen wij en onze lokale partner door nauwe samenwerking met de lokale bevolking en door lokale projecten en kleinschalige (eco)lodges in onze reisvoorstellen op te nemen. Op deze manier ervaar je het echte Tanzania en doen we samen ook iets voor de bevolking terug.

Kosten, gebaseerd op een gezelschap van 2 personen

Bovenstaand reisschema is een met zorg samengestelde reis die echter op aanvraag geheel kan worden aangepast in route, accommodaties etc.

Reviews

Leave a Review
(1) Average Rating:
Reviewed by Anoniem op
Net terug uit Tanzania. We hebben een geweldige safari achter de rug. Ik vond Tanzania een openbaring.
Hartelijk dank voor alle goede zorgen en de gezellige ontvangst door het Makasa team, inclusief jongste telg Daniël. Dat gaf zoiets persoonlijks, alsof je bij vrienden komt logeren.
Bovenal wil ik mijn waardering uitspreken voor het geduld en de humor van David, onze gids. Hij heeft mijn eerste safari tot een onvergetelijke reis gemaakt.