One moment

Book your tour today: 085-4018272

7 dagen Machame route Kilimanjaro trekking

Tour Description
Itinerary
Map
Reviews

De 7-daagse Machame-route nadert de Kilimanjaro door bos en heide vanuit het zuidwesten en sluit aan op de Shira-route voordat hij onder de zuidelijke ijsvelden van Kibo doorkruist. Het regenwoud is buitengewoon mooi en er is een tastbaar gevoel van 'wildernis' als de hogere niveaus zijn bereikt. Het uitzicht op Mt. Meru, drijvend op de wolken, is eenvoudigweg onvergetelijk en we maken onze laatste klim naar de top door de adembenemende Barafu-route. De reis van zeven dagen geeft maximaal mogelijke acclimatisatie, en geeft ook voldoende tijd om te genieten van het prachtige landschap!

Highlights

Kilimanjaro trekking Tanzania

Included

 • Twee nachten bed and breakfast in Moshi, een nacht voorafgaand en een nacht na afloop van de trekking
 • Transfers van en naar Kilimanjaro airport.
 • Transfers tussen de bed & breakfast en begin/eindpunt van de trekking
 • Assistentie van professionele en ervaring gidsen, dragers, koks, onder leiding van Samson Lauwo.
 • 3 maaltijden per dag en drinkwater
 • Alle park en rescue kosten
 • Air Ambulance, nooddokters en evaluatie met AMREF Flying Doctor
 • Kampeeruitrusting van goede kwaliteit en professionele trekkerstenten
 • Dekking Calamiteitenfonds (NL)
 • 24/7 assistentie

Excluded

 • Lokale kosten: nvt
 • Vliegtickets (optioneel bij te boeken)
 • Optionele activiteiten (zie tour info)
 • Pre en Post tour accommodatie en transfers
 • Drankjes (fris, alcohol)
 • Diner tijdens verblijf in Jinja
 • Fooien, internet, souvenirs
 • Slaapzak
 • Reisverzekering
 • Vaccinaties en malariatabletten

Please Note

Overnachting in tweepersoons tentjes.

Restrictions

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Extras/Upgrades

8 day Lemosho route 7 day Lemosho route 7 day Machame route 6 day Machame route 6 day Marangu route 6 day Rongai route 7 day Rongai route

Hotel Pickup

Vertrek vanuit Arusha of Moshi. De pre- en post tour accommodatie zijn inbegrepen, evenals de transfers naar het startpunt

Itinerary

7 dagen - Machame route Kilimanjaro trekking Tanzania
Arusha - Arusha

Dag 1
Na het ontbijt in je hotel rijden we 45 minuten van Moshi naar de Machame-poort op 1.490 m, waar gidsen en dragers je spullen en apparatuur voorrbereiden en inpakken. De klim begint bij Machame Gate (1.800 m.) Kort na de poort volgt het pad een bergrug op door dicht bergbos.

Dit is een bosrijk gebied van de berg, en ook de zone waar 96% van het water op de Kilimanjaro vandaan komt. Op zonnige dagen, en vooral in het droge seizoen, is dit gedeelte zeer weelderig en mooi. Het kan ook een zeer modderige ervaring zijn, vooral als het onlangs heeft geregend!
We lunchen bij Halfway Clearing, een kleine opening in de bomen, en blijven gestaag klimmen. De helling wordt milder naarmate het bos langzaam overgaat in een gigantische heide dicht bij het volgende kamp nabij de ruïnes van Machame Hut (3.000 m.). Als er geen bewolking is kun je een glimp opvangen van de ijs toppen van de Kibo. [6-8 uur lopen].

Dag 2
Een kortere dag die begint met het beklimmen van een steile bergrug om een ​​kleine halfronde klif te bereiken die bekend staat als Picnic Rock. Er zijn uitstekende uitzichten op Kibo en de grillige rand van het Shira-plateau. Het is ook een goed rustpunt! Het pad wordt minder steil om het Shira-plateau (3840m) te bereiken.
We kamperen in de buurt van Shira Hut (3.840 m.) Vanaf hier heb je een aantal schitterende uitzichten op de Kilimanjaro. We zijn hier dicht bij de enorme vulkanische kegel van Kibo, de spectaculaire rotsformaties van het Shira-plateau en kijken naar Mt. Meru, drijvend op de wolken. [4-6 uur lopen].

Dag 3
Een ochtend met zachte stijging en een panoramisch uitzicht, waarbij het heuvellandschap achtergelaten wordt om op lava-ruggen onder de gletsjers van de Western Breach te lopen. Na de lunch bij het knooppunt van de Lava Tower (4.550 m.), dalen we af naar de bodem van de Great Barranco Valley (3.900 m.). Beschut door torenhoge kliffen en met weids uitzicht op de vlaktes ver beneden. [5-7 uur lopen].

Dag 4
Een steile klim tegen de Barranco-muur op leidt ons naar een golvend pad aan de zuidoostelijke flank van Kibo, met prachtige vergezichten van de zuidelijke ijsvelden. Het terrein verandert in puin, met weelderige vegetatie in beschutte dalen. Het is slechts een korte afstand tot het Karanga Camp (4.100 m.). Dit is het laatste waterpunt bij de nadering van Barafu, in een smal dal. Na de lunch bij Karanga dalen we af door de Karanga-vallei. [4 uur lopen].

Dag 5
Een korte maar steile klim vanuit Karanga, en een gemakkelijk pad op verdichte puinhelling met weidse uitzichten. We klimmen gestaag naar de Barafu camping (4.600 m.). Barafu is het Swahili-woord voor ijs. De rest van de dag wordt doorgebracht met rusten ter voorbereiding op de laatste beklimming met een vroege nacht. [3 uur lopen]

Dag 6
We beginnen onze beklimming met fakkels om ongeveer 1 uur 's ochtends, zodat we bij zonsopkomst op de kraterrand kunnen zijn. De steile klim over losse vulkanische puin heeft een aantal goed gesorteerde zig-zags en een langzaam maar gestaag tempo brengt ons in ongeveer vijf of zes uur naar Stella Point (5.735 m.).
We rusten daar een korte tijd om te genieten van de zonsopgang boven Mawenzi. Degenen die zich nog steeds sterk voelen, kunnen de twee uur durende rondrit maken langs de rand van de krater naar Uhuru Peak (5.896 m.), dichtbij de spectaculaire gletsjers en ijskliffen die nog steeds het grootste deel van de top voorkomen.
De afdaling naar Barafu is verrassend snel en na wat verfrissing blijven we afdalen om onze laatste camping (3.100 m.) aan de rand van Mweka Forest te bereiken. [11-15 uur lopen].

Dag 7
Een gestage afdaling door lieflijk bos met weelderig kreupelhout brengt ons naar de poort van het Nationaal Park in Mweka (1.650 m.) [4-6 uur lopen]

Ook de overnachting op dag 7 in Moshi is inbegrepen in de prijs. Laat ons weten of je daar gebruik van wilt maken.

Alternatieve routes
De Kilimajaro-trekkings zijn beschikbaar in verschillende routes en lengtes:
8-daagse Lemosho-route
7-daagse Lemosho-route
7-daagse Machame-route
6-daagse Machame-route
6-daagse Marangu-route
Rongai-route van 6 dagen
Rongai-route van 7 dagen
Neem contact met ons op voor meer informatie

African Travels, specialist in groepsreizen naar Afrika
De oprichters van African Travels (geboren en opgegroeid in Afrika) hebben gewerkt aan reizen over land door heel Afrika. Met een achtergrond als tourleaders op Afrikaanse reizen over land, geven we eerlijk en onafhankelijk advies. Het maakt voor ons uit dat je met gelijkgestemde mensen reist. Een kleine groepsreis is populairder bij de 40 aanwezigen en een kampeertocht met 22 passagiers is populairder bij de 20-30 reizigers, die graag een feest willen vieren. We werken alleen samen met ons persoonlijke netwerk dat we de afgelopen 30 jaar hebben gebouwd.
We bieden een prijsbeheersingsgarantie. Heb je dezelfde rondleiding ergens anders goedkoper gezien? Laat het ons weten op het moment dat u uw tour boekt en we geven u hetzelfde tarief. Alleen van toepassing op het moment van bevestiging. Vanwege de steeds veranderende wisselkoersen kunnen we niet al onze prijzen dagelijks aanpassen.

Wij zijn de enige Nederlandse partner van deze lokale groepsreisorganisatie. We werken met ze samen omdat ze al meer dan 30 jaar ervaring hebben met overland reizen door Afrika, allemaal gepassioneerde reisleiders in dienst hebben met liefde voor het continent en het vak, goede en degelijke spullen gebruiken (zowel het vervoersmiddel als tenten en keukenspullen) ze geen grote corporatie zijn waar jij als reiziger slechts een nummertje bent. De focus ligt op een zo duurzaam mogelijke manier van reizen waarvoor je tijdens je reis uitgebreide instructies krijgt.

African Travels is specialist in groepsreizen
De oprichters (geboren en getogen in Afrika) van African Travels hebben een achtergrond als reisleider in Afrika. Wij bieden onafhankelijk advies en willen dat jij als reiziger goed aansluit bij de groep. Een kleine groepsreis is meer geschikt voor 40 reizigers terwijl een andere kampeerreis geliefd is bij 20-30 jarigen. We werken enkel samen met partners uit ons persoonlijke netwerk dat we in de afgelopen 30 jaar hebben opgebouwd.
Heb je dezelfde reis ergens anders goedkoper gezien? Laat het ons weten, dan ontvang je bij ons dezelfde prijs op het moment van bevestigen. Door koersschommelingen zijn we niet dagelijks in staat al onze prijzen bij te stellen. Niet van toepassing op reeds geboekte en bevestigde reizen.

Reviews

Leave a Review
(2) Average Rating:
Reviewed by Lily op
I climbed Kilimanjaro and had the most amazing experience, from arrival at the airport to the time I left I was well looked after. Samson had everything organised for me with equipment hire. The guides, Rasta Man and William were amazing. And the Porters? wow, they do such a great job, We even had a BBQ with them all once we had finished the climb. I had such an amazing time, Rasta Man has the best attitude when in comes to the climb, he is always laughing and happy, it becomes contagious to the rest of the team. We had a blast!
Reviewed by Jules op
Having lead over 50 expeditions to 20 countries including the Arctic and Antarctica I know what a demanding yet rewarding guiding work is. This July myself and 14 clients did the 7 day Machame Route on Kilimanjaro with Absolute Africa - Chief Guide Samsom Lauwo did an AMAZING job along with this fabulous support crew. We all made it to the summit 12 women and 3 men at staggered timings to take into account walking speed ! Great food, great camp set up , great support , always had our best interests at heart and we sang and danced to some of the best Kili songs ! Thank you Samson for a MEMORABLE EXPERIENCE !