One moment

Book your tour today: 085-4018272

Autohuur Afrika - 4x4 auto met of zonder tent

Tour Description
Itinerary
Map
Video
Reviews

Niets is avontuurlijker dan zelf een 4x4 te huren en door het uitgestrekte Afrikaanse landschap te rijden. Zuidelijk Afrika is de perfecte bestemming om op eigen houtje met een huurauto te verkennen. Er zijn volop prachtige, goed onderhouden kampeerterreinen en met een stoere 4WD kun je in eigen tempo de wildparken verkennen. Wat is nou leuker dan vanuit je eigen tent op het dak naar de wilde dieren te kijken? Maar ook een lodge of self catering accommodatiereis is mogelijk

Highlights

Rijden in een stoere en robuuste 4WD is een ervaring op zich. Voor Namibië, Botswana, Zambia, Zimbabwe en Mozambique adviseren we echt een 4x4 die hoger op de weg ligt zodat je veiliger en comfortabeler rijdt. Het verkennen van wildparken en slapen in een tent op het dak van je eigen auto op enkele meters van de wilde dieren midden in de bush is een onvergetelijke ervaring. Op zoek naar meer comfort? Dan is een self catering of Bed&Breakfast reis ideaal. Luxe safari lodges, boutique hotels, alles kan. We bespreken graag de mogelijkheden!

Included

 • Standaard verzekering met eigen risico
 • Volledige (kampeer)uitrusting
 • Extra diesel en/of water tanks
 • Onbeperkte kilometers
 • Transfer van en naar het depot binnen 25 km van accommodatie of vliegveld
 • 2 bestuurders, extra bestuurder tegen bijbetaling
 • Reservewiel
 • Wegenwachtservice
 • Voertuig is nooit ouder dan 3 jaar
 • Wegenbelastingen
 • Schoonmaakkosten
 • Camping adressenlijst
 • 24/7 backup service
 • Oneindig reisadvies
 • Weekendtoeslag

Excluded

 • Super cover autoverzekering
 • Cross border documenten/kosten
 • GPS en/of satelliet telefoon (aanbevolen voor afgelegen parken en routes)
 • Benzine/Diesel
 • Campingkosten
 • Vluchten (optioneel bij te boeken)
 • Reis- of annuleringsverzekering (optioneel bij te boeken)
 • One way fee (start en eindpunt in een andere plaats)
 • Babystoeltje

Please Note

Op verzoek boeken we al je campings, lodges of een combinatie geheel naar eigen wens en budget! E-mail ons voor voorbeeld routes met prijsindicaties. Onze voorkeur gaat uit naar non-profit of duurzame initiatieven waarbij de lokale bevolking profiteert.

Restrictions

 • Minimum leeftijd 25 jaar

Extras/Upgrades

 • Het is mogelijk om door ons alle campings te laten vastleggen
 • All Inclusive verzekering zonder eigen risico
 • Volledige uitgestippelde lodge route met reservering en huurauto in Zuid-Afrika
 • Eenrichtingstoeslagen

Hotel Pickup

Het voertuig wordt bij de accommodatie of gewenste luchthaven afgegeven mits deze op maximaal 20 km van het depot liggen. Soms word je bij je accommodatie of luchthaven opgehaald en naar het depot gebracht. Deze service is gratis mits de afstand binnen de 20 km valt. Anders komt er een kleine toeslag bij. Bij aflevering krijg je uitgebreide instructies over de 4x4. Deze uitleg zal ongeveer twee uur in beslag nemen. Eventuele extra bagage kan op de depots gratis worden opgeslagen!

Itinerary

Individuele rondreis met een 4x4
Huur bij African Travels een betrouwbare en voordelige 4WD / 4X4 auto! We werken samen met zorgvuldig gekozen kleinschalige partners. Dus kom je straks vast te zitten, haal je de camping niet voor donker, wij helpen je uit eerste hand. Geen groot call center maar onze eigen mensen lokaal op de grond.
De meeste aangeboden 4x4 auto's zijn beschikbaar met of zonder complete kampeeruitrusting voor 2-4/5 personen. Naast auto's met tenten bieden wij ook diverse campers aan. Vooraf ontvang je van ons een complete lijst met alle campings in Zuidelijk Afrika. De meeste mensen stippelen graag zelf hun eigen route uit en vragen ons om feedback over de afstanden. Uiteraard kunnen we ook voorbeeld routes aan je mailen. Omdat we zelf jarenlang in Zimbabwe hebben gewoond, vele 4x4 reizen hebben gemaakt door Zuidelijk Afrika, krijg je advies uit eerste hand!
Wees je er wel van bewust dat je een band moet kunnen wisselen, dat grensovergangen een bureaucratisch proces is en dat een 4x4 huurauto met tent op het dak niet per definitie de voordeligste manier is om Afrika te ontdekken.

Nieuw! Onze Trip-planner!
Om onze zelfstandige reizigers beter te kunnen helpen hebben we een handige tool ontworpen die ideaal is voor de beginfase van de zoektocht naar de ultieme reis naar Afrika! Daarom hebben we in samenwerkingsverband de trip-planner ontworpen. Hiermee kun je als reiziger je gehele reis ontwerpen en indien gewenst de accommodaties, huurauto en vluchten ook zelf boeken. Uiteraard vind je op onze website nog altijd onze voorkeursreizen en routes waarbij je de belangrijkste highlights van het land bezoekt en overnacht in kleinschalige en veilige accommodaties.
Wij adviseren de trip-planner te gebruiken tijdens de oriëntatiefase en de route daarna aan ons door te sturen. Vanaf dat moment nemen wij de boeking over. Wij boeken vervolgens alle onderdelen van de reis (van vliegticket, accommodatie en/of huurauto/gids zodat je verzekerd bent van onze 24/7 back-up service, oneindig advies en dekking van het Garantiefonds en Calamiteitenfonds (NL). Start direct via http://trip-planner.africantravels.com.
LET OP: de elementen die direct via de trip-planner worden geboekt zijn NIET gedekt door het Calamiteitenfonds of het Garantiefonds.

De volgende 4WD voertuigen zijn via ons te huren, mét of zonder kampeeruitrusting:
- Nissan enkele of dubbele cabine
- Toyota Hilux enkele of dubbele cabine
- Toyota Landcruiser enkele of dubbele cabine
- Bushcamper (mini camper, 2 persoons)
- Ford ranger
- SUV: Toyota Fortuner

Vertrek en eindpunt
De volgende vertrek en eindpunten zijn beschikbaar en worden aangegeven in volgorde van populariteit. Wanneer het eindpunt afwijkt van het beginpunt komen er extra kosten bij (eenrichtingstoeslag (one way fee). Johannesburg, Windhoek, Kaapstad, Victoria Falls, Kasane, Maun, Livingstone, Durban, East Londen, Port-Elizabeth, Maputo, Vilanculous.

Cross Border Fee
Reis je door meerdere landen dan komen er extra kosten bij voor de documenten om de auto over de grens te kunnen meenemen (Cross Border Fee).
De 4x4 auto's met kampeeruitrusting zijn volledig uitgerust met daktenten, kampeerstoelen en tafel, kooktoestel, kookgerei, bestek, kussens, slaapzak, handdoeken, koelbox, watertank, benzinetank a 140L e.a.

Wegen- en grensbeperkingen
Alle 4WD's zijn toegestaan op de publieke asfaltwegen en op de publieke erkende 4×4 tracks in Zuid-Afrika, Lesotho, Swaziland, Namibië, Botswana, Mozambique en Zimbabwe (tot Harare). Speciale toestemming van de verhuurder is vereist voor het verlaten van het wegennet en voor het gebruik van de 4WD in andere landen. Je dient dit bij boeking aan te geven, zodat de juiste grenspapieren bij het ophalen van de auto voor je klaarliggen.

Huurprijs is inclusief
Standaard verzekering met eigen risico (All inclusive verzekering zonder eigen risico op aanvraag); Volledige (kampeer)uitrusting (n.v.t. bij SUV's of 4x4 zonder kampeeruitrusting); Extra diesel en/of water tanks (n.v.t. bij SUV's of 4x4 zonder kampeeruitrusting); Onbeperkte kilometers; 2 bestuurders, extra bestuurders tegen kleine bijbetaling; Reservewielen; Wegenwachtservice 24/7; Voertuig is nooit ouder dan 3 jaar; Wegenbelastingen.

Standaard dekking met eigen risico
Deze dekking draagt een eigen risico van ZAR/N$ 45,000.00, (richtprijs, het verschilt per bestemming) die in het geval van een ongeval of schade aan zowel ons voertuig of eigendom van derden van toepassing is. Dit eigen risico van ZAR/N$ 45,000.00 wordt vooraf van toestemming van de huurder op een Visa of Master Card geblokkeerd op het moment van aanvang. Er wordt geld ingehouden wanneer de huurder het voertuig in een beschadigde toestand retourneert of door schade van een derde partij. Als er geen vorderingen bestaan, wordt de borg op de creditcard vrijgegeven en is het bedrag binnen 21-30 werkdagen vanaf de datum van terugkeer weer beschikbaar. De standaarddekking dekt reparatiekosten of vervanging van banden en voorruiten.

Super Cover Verzekering
Er wordt een aanvullend dagtarief berekend aan de offerte. Met een Super Cover verzekering vermindert het eigen risico en is elke materiële schade aan het voertuig door jezelf of door derden gedekt. Ook het vervangen of repareren van voorruiten en banden (inclusief reparaties), radio diefstal, overhead schade en invorderingskosten. Een borg van R/N$3000/NAD5000 (tarief evrschilt per locatie) is verschuldigd op het moment van de pick-up om ervoor te zorgen dat het voertuig terug naar de afgesproken locatie, op de afgesproken datum in een schone toestand en met een lege toilet cassette en afvalwatertank en zonder missende items of beschadigde elementen. Dit bedrag wordt met goedkeuring van de klant geblokkeerd op een Visa of MasterCard op het moment van de collectie.
Het vervangen van een koppeling of schade door nalatigheid van de huurder wordt niet gedekt door de verzekering. Na drie dagen na het terugbrengen van de huurauto wordt het bedrag van R/N$3000 vrijgegeven als alles in orde is. Deze borg wordt volledig terugbetaald binnen 21-30 werkdagen na datum van terugkeer, wanneer alle voorwaarden zijn nageleefd. Roll overs (wanneer je over de kop gaat) zijn NOOIT meeverzekerd. Om in zulke situaties volledig gedekt te zijn adviseren wij om ook in Nederland/België een dekking af te sluiten, zoals de volgende:

Eigen Risico Autoverzekering
Deze verzekering dekt in geval van schade aan de huurauto, -motor of -camper het eigen risico én de ingehouden borg. Een ideale verzekering voor een onbezorgde (auto)vakantie. Lees meer op https://www.allianz-assistance.nl/AllianzAssist/MaintainApplicationINTFM?tp=ATU112.
Neem eventueel voor de beste dekking contact op met http://www.huurautopolis.nl/aanvullende-verzekering-huurcamper. Een 4x4 met tenten op het dak valt onder huurcampers.

Banden
Als huurder ben je verantwoordelijk voor de banden. Rijd niet harder dan 100 km/uur, want dan worden de banden te heet. Zorg bij het verwisselen van de banden dat je hetzelfde merk en dezelfde maat gebruikt. We raden je aan om geregeld de bandendruk te checken tijdens de reis.

Tolwegen
Wanneer je met tolwegen te maken hebt (afhankelijk van je route) dan ontvang je van ons een tolpasje. We raden echter altijd aan om bij een tolpost een poortje te kiezen waarbij je zowel met als zonder lidmaatschap kunt betalen. Soms faalt het systeem en heb je een hele rij achter je. Wanneer je pasje niet werkt, schiet dan de kosten voor en bij het inleveren van de auto krijg je de kosten retour.

Landen
Wij verhuren 4x4 in de landen Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zambia, Zimbabwe, Mozambique en Malawi!

Camping en lodge reserveringen
African Travels kan alle of een gedeelte van de accommodaties reserveren en helpen om de route uit te stippelen. We houden daarmee altijd rekening met je wensen zodat het binnen je budget past. Campings zijn al beschikbaar vanaf €15 per nacht, self catering chalets vanaf €40 en lodges voor iets meer. Wanneer wij de campings, lodges of hotels reserveren (mag ook een combinatie) ontvang je een persoonlijke routeplanning en App waarbij je ook offline toegang hebt tot je route, adressen en telefoonnummers. Een overzicht van de meeste campings in Zuidelijke Afrika vind je hier: https://www.caravanparks.com/, http://campsa.co.za/ of https://tracks4africa.co.za/ en https://www.sanparks.org/ voor de nationale parken in Zuid-Afrika.
African Travels adviseert vooral om vooraf al een goede wegenkaart aan te schaffen via bijvoorbeeld: https://www.dezwerver.nl/r/afrika/. Bij de auto krijg je een gratis wegenkaart maar die is niet erg gedetailleerd en campings worden er niet op vermeld.
Alle campings en benzinestations staan ook vermeld op https://tracks4africa.co.za/maps/africa/. Wil je een GPS met deze kaart, voeg dan een tracks4Africa gps toe aan je boeking.

Satelliettelefoon
Het lokale mobiele telefoonnetwerk dekt ongeveer 30% van de oppervlakte van Namibië.
De Iridium Satelliet telefoon biedt ongelimiteerde communicatie vanaf enige afgelegen plek in zuidelijke Afrika, waar geen normaal mobiel telefoonverkeer mogelijk is en dit is wel zo veilig, aangezien de kans klein is, maar men nooit precies weet wanneer men onverhoopt in een noodsituatie terecht komt.
De telefoon komt samen met een handige waterdichte draagkoffer en zowel een 220v als een 12v oplader. (Eigen risico in geval van verlies, diefstal of beschadiging is €200)
Geadviseerd wordt om vooraf te boeken.

GPS met Tracks4Africa
Met het Garmin GPS Navigatie Systeem de gedetailleerde digitale wegenkaarten van Tracks4Africa rijdt je probleemloos en zonder de weg kwijt te raken door alle landen van Zuidelijk Afrika, zowel off-road als op de weg. Met gemakkelijk te gebruiken ‘touch-screen’ dat zowel afstanden en aankomsttijd aangeeft. Zowel draagbaar te gebruiken (incl. batterij) als vast in uw voertuig met een 12v aansluiting - zeer gedetailleerd scherm - beschikbaar in 40 verschillende talen - adressen - restaurants - lodges, Hotels, Gasthuizen, B&B's - kruispunten - tankstations - transportplaatsen (luchthavens, autoverhuurders, openbaar transport) - winkelcentra - banken en pinautomaten - parkeerplaatsen - ziekenhuizen - garages - recreatieplaatsen - attracties en bezienswaardigheden - gedetailleerde off-road kaarten met coördinaten (recente software van Tracks4Africa) - gedetailleerde kaarten van alle steden (software: Garmin).
(Eigen risico in geval van verlies, diefstal of beschadiging is €200)

LET OP: ons offerteaanvraag systeem berekent alleen de prijzen voor huurperiodes tussen 14 - 20 dagen. Bij een langere huurperiode zijn de prijzen iets voordeliger. Dit is maatwerk en zal achteraf berekend worden.

Reviews

Leave a Review
(15) Average Rating:
Reviewed by Anoniem op
We zijn weer thuis en weer aan t werk, maar genieten nog heerlijk na van de reis. Wat een toffe trip was het! We wilden jullie graag nog eens heel hartelijk bedanken voor de organisatie. Het was de eerste keer dat we een reis niet zelf organiseerden, en dat is ons erg goed bevallen. Heel fijn dat alles al zo top geregeld was en dat we je altijd snel konden bereiken als nodig. Mochten we die kant nog eens opgaan (en die kans is vrij groot
Reviewed by Eva, Nederland op
Het waren allemaal high lights, onderweg zijn was al zo gaaf. Hoogtepunten waren savuti, sua pan, khwai, South Luangwa park. We hebben hartstikke veel informatie gekregen. Uitrusting auto was echt super-de-luxe! Alles zat er in en werkte en was hartstikke praktisch.
Reviewed by Anoniem, Nederland op
We hebben een geweldige tijd gehad, zowel in Namibië als in Botswana. We hebben ongelooflijk veel olifanten, giraffen, buffels en ook veel leeuwen gezien en veel ander wild en vogels.

Het Chobe National Park overtrof onze verwachtingen en we hebben ook erg genoten van de ‘scenic flight’ over de Okanvanga Delta. Erg bijzonder was de ‘cheeta experience’ bij Na/an ku sé. Dat bleek een wandeling te zijn in het park waar de lodge staat met drie cheeta’s (en twee begeleiders) en ons vieren, waarbij de cheeta’s vlak langs je heen lopen.

De meeste lodges waren conform onze verwachtingen of overtroffen die, zoals Na/an ku sé, Le Mirage, Onguma The Fort en Nata Lodge in Botswana.
Reviewed by Maree op
Excellent company- highly recommended

African Travels (and Marinjke) provided us with an excellent and diverse itinerary for our fairly last minute trip to Southern Africa (from Cape Town to Victoria Falls and then back through Botswana). Marinjke was always on hand via email to provide comprehensive price breakdowns and helpful and easy to understand information. She was able to work to our dates and preferred locations and it made for a fantastic trip. The campsites particularly in Namibia were absolutely excellent and of a very high standard. Thank you African Travels for making a trip of a lifetime. I wouldn't hesitate to recommend them!
Reviewed by Anoniem op
Laat ik beginnen met de klanttevredenheid, die is echt een super dikke 10. Alles was perfect geregeld, accomodaties, transfers, en leuke campsites. Wij moeten het aantal geschoten foto's nog terugbrengen naar een degelijk formaat maar ik zal jou zeker een top 10 sturen die jij mag gebruiken voor op de website indien jij ze natuurlijk ook geweldig vindt.

Ik heb veel aan je uitspraak moeten denken "verwacht niet dezelfde wegenkwaliteit in Namibie als dat je in Nederland gewend bent", de wegen waar echt slecht, maar dan ook echt mega beroerd! Hoe sneller ik over de gravel wegen reed (waar Satan 's nachts volgens mij met een traktor al die hobbels in de weg trekt met zijn landbouwtuig) hoe minder de auto in elke greppel viel, maar kreeg vervolgens vlak voor de Brandberg een klapband, die ik met 37 graden heb verwisseld, wel een leuke plek om te leren overigens. :-).
Reviewed by Anoniem op
Wij hebben echt een super vakantie gehad! Alles was helemaal perfect.

We waren erg blij met de auto’s, transfers, binnenlandse vlucht en accommodaties! Echt super!

Vooral het Timbavati Safari park vonden we erg indrukwekkend, zo bijzonder allemaal.Super bedankt voor het regelen allemaal, door jullie hebben we echt zo een bijzondere reis gemaakt!
Reviewed by Anoniem op
In een relatief kort tijdsbestek (1 maand) is er een prachtige reis samengesteld met de wensen hoe wij het wilde. Eenmaal daar was alles zo perfect op elkaar afgestemd dat we ons geen moment zorgen hoefden te maken en optimaal konden genieten. Met name die app die tijdens de reis offline kan worden gebruikt was erg fijn.
Reviewed by Pat op
De reis was geweldig en de beste manier om Zuid-Afrika en Namibië te ontdekken. Het was moeilijk om weer naar huis te gaan... Wij zijn bijzonder blij met jullie service.
We hopen van harte een keertje terug te keren!
Reviewed by Anoniem op
We hebben een fantastische reis gehad en alles is goed verlopen met de auto. Auto was prima had nog maar 6700 km op de teller staan.
Ontvangst en inleveren auto ook prima.
We hebben nog een tevredenheids enquête ingevuld bij het inleveren van de auto en een paar tips meegegeven.

Het koken op gas duurt erg lang, waarom geen kookplaatje in de auto en een verlengsnoer. Bijna op elke camping in Namibië heb je stroom.
Daarnaast was de tent wel wat verouderd, de ritsen sloten moeilijk en het matras was wat dun.

Buiten deze kleine puntjes die onze vakantie absoluut niet negatief hebben beïnvloed was het in 1 woord geweldig!
Reviewed by Jan op
We hebben inderdaad een geweldige tijd gehad !
De westkaap is weinig toeristisch maar zeker zo bijzonder als de oost-kaap. Cederberg, Augrabies, Kgalagadi, Sossusvlei, Fish River, Richtersveld en Tankwa. Kampeerterreinen zijn er volop, meestal heel basic maar wel goed verzorgd. En kamperen in de wilderness camps is toch een beleving apart.
Terzijde: de Waka blijkt een ideaal attribuut op zo’n reis.
Al met al één van de leukste en mooiste vakanties ooit!
Reviewed by Fam Klink op
We hebben genoten van de vakantie, wat een prachtig land. In het begin was het ontspannen en juist op het laatst te vol. We hebben besloten een dag extra in het wildpark te blijven. De auto heeft het prima gedaan, met één lekke band valt dit mee. Campings erg eenvoudig maar sommige echt mooi zoals de Kalahari.
Het wildpark is geweldig niet zoveel gezien maar genoeg voor mooie foto's en herinneringen en genoten van de rust, de pan en afwisselende landschappen.
We hebben nog nooit zo'n leeg land gezien. En daarna Floortje op tv, de paarden van Luderitz en het strand, we hadden nog maanden door kunnen gaan. En we hebben de paarden zelf ook gezien.
Als laatste wil ik het plezier melden van de Wakawaka. Soms was er geen licht of kon de Tomtom een pepje krijgen, de telefoon onderweg. Wat een geweldig ding zeg. Bedankt hiervoor.
Bedankt voor de reis!
Reviewed by Anoniem (familie) op
Ik ben nog steeds een soort van aan het acclimatiseren. Wat een geweldige reis was dit! Het klinkt cliché, maar eigenlijk was het één grote highlight.

De volle campings (twee maar) waren zeker geen domper, eerder een wake up call. Wat dat betreft was het fijn om thuis een helpdesk te hebben (African Travels :-)) om vast wat vooruit te boeken. Toen we in Kasane de riverboatcruise deden waren we, achteraf, blij dat we niet in the Chobe of Thebe safari lodge zaten. Zij deden de cruise met boten waar wel 50 man op konden, incl. het schenken van sterke drank (je kan je voorstellen hoe dat er na twee uur ongeveer aan toe ging). Kwalepe Lodge deed de rivercruise met een klein bootje waar max. 12 personen op konden zitten. Ideaal. Dat kleine bootje was stil en kon overal tussendoor.
Dit was onze eerste Afrika-ervaring en we gaan zeker terug!
Reviewed by Anoniem op
Wij zijn weer veilig thuis gekomen, de auto was super! Helaas tijdens het laatste uur op de gravelroad een opvliegende steen van een tegenligger tegen de voorruit met als resultaat een ster maar gelukkig waren we goed verzekerd.
Reviewed by Honeymooners op
De auto was keurig in orde, heel gemakkelijk te gebruiken. Voor ons was het de eerste keer dat we in een 4x4 reden maar dankzij de uitleg bij aankomst hebben we moeiteloos door alle parken (Chobe NP en Etosha) kunnen rijden. We waren blij dat we naar Vic Falls waren gevlogen en dat daar de auto op ons stond te wachten. In Windhoek ingeleverd. Het was een geweldige vakantie, inclusief de wandelsafari met Leon Varley!
Reviewed by Annelies op
We hebben onlangs een Toyota Hillux gehuurd waarmee we (4 personen) door Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe hebben rondgereisd. Voertuig werd keurig afgeleverd bij onze lodge in Johannesburg met alle instructies en bijbehorende papieren. De auto was prima en voldeed aan de wensen. Heerlijk zelfstandig door de Nationale Parken mee kunnen rijden!!