One moment

Book your tour today: 085-4018272

22 dagen - Zanzibar, Victoria Falls, Kruger ACCOM

Tour Description
Itinerary
Map
Reviews

Deze geaccommodeerde overland tour begint in Dar es Salaam en eindigt in Johannesburg. De tour voert je van het oosten naar het zuiden van Afrika, waarbij je onderweg een paar van Afrika’s meest spectaculaire attracties bezichtigt. Van het tropische eiland Zanzibar tot de bulderende Victoria Watervallen via Lake Malawi, om de groepsreis af te ronden in twee van de beste game view parken van zuidelijk Afrika: Matobo National Park en het Kruger Park

Download Tour Information

Highlights

Zanzibar Return Ferry, Mosi Oa Tunya NP, Victoria Falls, Kruger NP, Volledige dag open vehicle game drive met plaatselijke gids, Shangaan Culturele Avond, Matobo National Park, Open Vehicle Game Drive en Wilderness Wandeling met plaatselijke gids, Johannesburg

Included

 • Zanzibar, Retour Ferry & Accommodatie
 • Mosi Oa Tunya NP, Victoria Falls
 • Kruger NP, Volledige dag open vehicle game drive met plaatselijke gids
 • Shangaan Culturele Avond
 • Matobo National Park,
 • Open Vehicle Game Drive en Wilderness Wandeling met plaatselijke gids (included with Adventure Pass)
 • volledig uitgeruste overland truck
 • kampeer- en kookbenodigdheden
 • alle wegenbelastingen en tolwegen
 • alle vervoer via de weg
 • dienstverlening van Engelstalige chauffeur en reisleider
 • slaapmatje
 • maaltijden: 21 x ontbijt, 14 x lunch, 14 x diner
 • 21 nachten in gedeelde accommodatie
 • dekking Calamiteitenfonds (NL)

Excluded

 • Adventure Pass
 • visa
 • reisverzekering (Optioneel bij te boeken)
 • vluchten (Optioneel bij te boeken)
 • departure taxes
 • shuttles van- en naar het vliegveld
 • slaapzak
 • optionele activiteiten
 • alcoholische drankjes
 • items van persoonlijke aard
 • maaltijden op Zanzibar

Please Note

 • TRANSPORT: 24-persoons, op zichzelf staande, op maat gemaakte safaritruck met tafels, stopcontacten, vriezer, watertank, bibliotheek, i-pod jack, veiligheidsvoorzieningen en individuele kluisjes van 70 liter
 • NATIONALE PARKEN: Om de kwaliteit van de safari’s te maximaliseren en om te voldoen aan de lokale veiligheidsvoorschriften, worden sommige bezoeken aan Nationale Parken uitgevoerd met behulp van de diensten van lokale gidsen en chauffeurs. Dit komt zowel de safari ervaring ten goede evenals de lokale economieën
 • TOUR STIJL: Dit is een participatiereis waarbij je bijdrage is gewenst aan de verschillende dagelijkse taken, zoals boodschappen doen op de lokale markt, koken en de overland truck opgeruimd houden (meestal op basis van een rooster). Maar maak je geen zorgen, het is niet allemaal hard werken en het is een geweldige manier om de lokale bevolking te ontmoeten en je medereizigers te leren kennen. Je bijdrage komt de reiservaring ten goede - de meeste mensen merken dat hoe groter hun betrokkenheid is, hoe groter hun plezier van de hele reis.

Restrictions

Geschikt voor 18 tot 39 jaar. Groep: Gemiddeld 16 Maximum 24

Extras/Upgrades

 • Zie tour informatie
 • Deze tour is ook te boeken als kampeerreis.

Hotel Pickup

De tour begint in Dar es Salaam. De voorbereidende meeting begint de voorafgaande avond om 18:00. De tour vertrekt om 08:00 op dag 1 en eindigt in Johannesburg op dag 22. Meeting point in Dar es Salaam: Kipepeo Village, Kipepeo Beach, Mjimwema, PO Box 1530, Dar es Salaam

Itinerary

22 dagen - Zanzibar, Victoria Watervallen & Kruger (geaccommodeerd)
Tanzania, Malawi, Zambia, Zimbabwe, Zuid-Afrika
Dar es Salaam - Johannesburg

Geniet van zon, zee en safari tijdens dit Afrikaanse Avontuur!
Deze geaccommodeerde overland tour voert je van het oosten naar het zuiden van Afrika, waarbij je onderweg een paar van Afrika’s meest spectaculaire attracties bezichtigt. Van het tropische eiland Zanzibar tot de bulderende Victoria Watervallen via Lake Malawi, om de groepsreis af te ronden in twee van de beste game view parken van zuidelijk Afrika: Matobo National Park en het Kruger.

Deze tour is ook als kampeerreis te boeken.

Dag 1: Dar es Salaam tot Stone Town
Hoogtepunten: Stone Town, Zanzibar, Tanzania

We vertrekken vroeg in de ochtend en nemen de veerpont naar het eiland Zanzibar. Onze eerste nacht brengen we door in het hoofdstad Stone Town. Bekijk de plaats te voet en bezoek markten, moskeen, paleizen, tuinen en smalle steegjes.
’s Avonds is er tijd om met een lekkere cocktail in één van de rooftop bars te genieten van de zonsondergang in de Indische Oceaan.

Dag 2-3: Stone Town tot Kendwa Beach, Zanzibar
Highlights: Zanzibar, noordelijke stranden Zanzibar

We laten Stone Town achter ons en gaan op weg naar de stranden in het noorden van het eiland. Hier heb je alle tijd aan jezelf, dus relax op het strand of ga bijvoorbeeld duiken of snorkelen. Of je nu lekker wilt luieren in je hangmat met het ontspannende geluid van de oceaan op de achtergrond, óf juist actief wilt doen: er is voor ieder wat wils in Kendwa Beach.

Dag 4: Zanzibar tot Dar es Salaam
Highlights: Dar es Salaam, Tanzania

We laten de stranden achter ons en keren terug naar Stone Town, waar we de overtocht naar het vasteland weer maken en in Dar es Salaam zullen overnachten.
Geniet hier de laatste avond van het geluid van de Indische Oceaan. De volgende dag trekken we namelijk naar het westen!

Dag 5: Dar es Salaam tot Mikumi
Highlights: Mikumi National Park, Tanzania

We vertrekken de binnenlanden in, op weg naar Mikumi National Park. Met een beetje geluk komen we onderweg olifanten en giraffen tegen! Onze accommodatie is op een steenworp afstand van het park, net buiten de rand ervan in het kleine dorpje Mikumi.

Dag 6: Mikumi tot Iringa
Vandaag reizen we naar het plaatsje Iringa en naar het Kislonza Farmhouse in de zuidelijke hooglanden van Tanzania. Deze boerderij is nog steeds in gebruik en wordt al meer dan 70 jaar door dezelfde familie gemanaged. Vanuit hier worden de markten van Dar es Salaam bevoorraad met vers vlees. Knus weggestopt in de hooglanden van Tanzania’s, in de koele avondlucht, is de tijd perfect om te genieten van de lokale keuken.

Dag 7: Iringa tot Chitimba Beach, Malawi
Vandaag verlaten we Tanzania en steken we de grens over bij Songwe, op weg naar Malawi in. Lake Malawi beslaat bijna een vijfde van de landen en heeft het grootste aantal verschillende vissoorten ter wereld. Onze eerst nacht brengen we door aan het noordelijke puntje van het meer, in een gezellig beach camp net buiten een lokaal dorpje.

Dag 8: Chitimba Beach
Highlights: Lake Malawi, Dagtocht Livingstone, Malawi

Vandaag kun je tot rust komen op het strand, een wandeling door het lokale dorpje maken of mee doen met de 11km lange wandeling naar de Manchewe Watervallen, om te genieten van een prachtig uitzicht vanaf de heuvels.
De missie in de buurt was door David Livingstone opgezet en is een interessant uitstapje, te midden van de glooiende heuvels van Malawi.

Dag 9: Chitimba Beach tot Kande Beach
Via de noordelijke regiostad Mzuzu reizen we verder naar het zuiden tot aan Kande Beach. Nadat we onze voorraden weer aangevuld hebben rijden we terug naar het meer waar we de komende twee nachten zullen verblijven.

Dag 10: Kande Beach
Highlights: Kande Beach activiteiten, Malawi

In Kande proberen we watersporten uit om de tropische zoetwatervissen te bewonderen, of je kunt ervoor kiezen om het omliggende platteland te verkennen op de rug van een paard.

Dag 11: Kande Beach tot Chipata
Vandaag laten we Lake Malawi achter ons en trekken we Zambia binnen, om te arriveren in de plaats Chipata. Dit is de hoofdstad van de oostelijke provincie van Zambia, met een populatie van ongeveer van 98.000 inwoners.

Dag 12: Chipata tot Lusaka
Highlights: Lusaka, Zambia

Vroeg in de ochtend verlaten we de stad en bereizen we de Great Eastern Road en steken Laungwa River over tot aan Lusaka. Lusaka is de snelst groeiende in zuidelijk Afrika met momenteel ongeveer 1.7 miljoen inwoners.

Dag 13: Lusaka tot Livingstone
Highlights: Victoria Watervallen, Mosi oa Tunya National Park, Zambia

Lusaka laten we achter ons en we reizen in zuidelijke richting naar Livingstone, waar we de Victoria Watervallen van dichtbij kunnen bekijken en beleven. Onze accommodatie ligt op de oevers van de Zambezi River, slechts een paar kilometer bij de watervallen vandaan.

Dag 14-16: Livingstone
Highlights: Livingstone activiteiten, Zambia

De volgende dagen heb je vrij te besteden en kun je bijvoorbeeld deelnemen aan een dag(deel) aan optionele activiteiten. Denk hierbij aan bungeejumpen, white water rafting, een dorpswandeling, een zonsondergang cruise, de gorge swing, een helikopter of microlight vlucht, vissen, of zelfs het buurland Zimbabwe bezoeken.

Dag 17: Livingstone tot Bulawayo, Zimbabwe
We verlaten Livingstone en reizen verder naar de grens met Zimbabwe om uit te komen in Bulawayo. Onze accommodatie ligt in het Matopos gebied en is omgeven van heuvels en eigenaardige rotsformaties.

Dag 18: Matobo National Park
Highlights: Matobo National Park, Zimbabwe

Op deze 18e dag maken we een kort uitstapje naar het Matobo National Park. Hier ontmoeten we onze professionele gidsen die ons te voet rond zullen leiden door dit indrukwekkende park. In Matobo vind je namelijk de grootste concentratie aan zwarte en witte neushoorns in heel Afrika.

Dag 19: Bulawayo tot Tshipise, Zuid-Afrika
Highlights: Tshipise, Zuid-Afrika

We nemen afscheid van Bulawayo en reizen verder naar het zuiden, naar de grens met Zuid-Afrika bij de drukke grensplaats Beitridge. We doorkruizen de tweede grote rivier van Zuid-Afrika, de Limpopo, en arriveren daarna bij onze accommodatie, waar natuurlijke hot springs en verwarmde zwembaden op je wachten voor de avond.

Dag 20: Tshipise tot Hazyview
Highlights: Shangaan Tribal Dancing

Als we de volgende dag Tshipise verlaten om nog verder naar het zuiden af te reizen, komen we uit bij het Hazyview gebied en tevens het beste game reservaat van Zuid-Afriks: Kruger National Park. Dit park huist de Grote Vijf, net als 148 andere soorten zoogdieren en meer dan 505 vogelsoorten!’s Avonds dompelen we ons onder in de plaatste Shangaan cultuur en genieten we van traditionele dans en leren we over de inheemse stammen.

Dag 21: Kruger National Park
Highlights: Kruger National Park, Zuid-Afrika

We beginnen de dag vroeg en stijgen in onze 4x4 aangedreven voertuigen voor een volle dag met game drives, op zoek naar de Grote Vijf en de vele andere dieren die in het park te vinden zijn. Met een overdaad aan wilde dieren is het Kruger een crucial conservatie gebied voor veel Afrikaanse wilde dieren, vogelsoorten en flora. Breng je dag door met het zoeken naar de Grote Vijf, de Kleine Vijf, met het ontdekken van alle slingerende wegen en met het genieten van de adembenemende vergezichten van het park.

Dag 22: Hazyview tot Johannesburg
Highlights: Johannesburg

Dit is de laatste dag van de safari. We verlaten Hazyview en rijden naar Johannesburg, waar onze tour eindigt.

We zijn er trots op dat we een van de weinige Nederlandse partners zijn van deze lokale reisorganisatie Acacia Africa. Hun overland trucks rijden al meer dan 25 jaar kris kras door Afrika. Ze leggen de focus op duurzaam toerisme. Tijdens je reis zal je daarom ook kleine initiatieven bezoeken waar je een dag als vrijwilliger kunt meewerken of lokale producten kopen waarvan de opbrengst gaat naar een lokale stichting voor wildlife, kindertehuizen, vrouwenprojecten etc. De ervaren reisleiders zijn gepassioneerd over hun vak en het continent. De kampeeruitrusting en truck zijn goed onderhouden. Deze reis is vooral populair onder Australiërs en New Zeelanders die bezig zijn met een wereldreis. Hoewel er veel stelletjes meereizen zijn singles ook van harte welkom. Soms is er een toeslag gemoeid bij singles die een eigen tent willen.

Wat is het verschil met andere groepsreizen?
-Iedere reiziger heeft een persoonlijk kluisje in de truck, handig voor je kleinere items of je day pack
-De meeste lunches zijn inbegrepen
-Max groepsgrootte 24
-De meeste reizen hebben een Activity package. Voeg deze toe aan je reis want het betreft de belangrijkste en mooiste highlights!
-Deze reis bestaat uit componenten en tijdens de safari zal je waarschijnlijk vaak reizigers tegenkomen die kortere en langere delen van deze reis maken. Hierdoor is de groep dynamisch en dit wordt als prettig ervaren.

African Travels is specialist in groepsreizen
De oprichters (geboren en getogen in Afrika) van African Travels hebben een achtergrond als reisleider in Afrika. Wij bieden onafhankelijk advies en willen dat jij als reiziger goed aansluit bij de groep. Een kleine groepsreis is meer geschikt voor 40 reizigers terwijl een andere kampeerreis geliefd is bij 20-30 jarigen. We werken enkel samen met partners uit ons persoonlijke netwerk dat we in de afgelopen 30 jaar hebben opgebouwd.
Heb je dezelfde reis ergens anders goedkoper gezien? Laat het ons weten, dan ontvang je bij ons dezelfde prijs op het moment van bevestigen. Door koersschommelingen zijn we niet dagelijks in staat al onze prijzen bij te stellen. Niet van toepassing op reeds geboekte en bevestigde reizen.

Reviews

Leave a Review
(0) Average Rating: