One moment

Book your tour today: 085-4018272

13 dagen - Uganda Tour | Entebbe - Jinja CAMPING

Tour Description
Itinerary
Map
Reviews

Deze rondreis door Oeganda start in Entebbe en eindigt in Jinja. Oeganda biedt een unieke diversiteit aan wilde dieren, vriendelijke inwoners en natuurschoon en dat maakt het land absoluut één van de verborgen schatten van Afrika. Deze tour is natuurlijk inclusief de voor de hand liggende hoogtepunten, zoals een trekking in de inheemse bossen of het zien van de wilde gorilla”s en chimpansee, het ontdekken van de weidse wateren en de mystieke dorpjes verborgen in de mist!

Download Tour Information

Highlights

Rwenzori (Mountains of the Moon); Kaniyo-Pabidi; Murchison Falls National Park; Victoria Nile Boottocht; Ziwa Rhino Sanctuary; Tree Climbing Lions - Ishasha; dorpswandelingen; vogelspotten; Chimpanzee Trekking (Permit incl); Kazinga Channel; Kampala; Equator; Mburo National Park; Bwindi Impenetrable Forest; Gorilla Trekking; Queen Elisabeth National Park.

Included

 • Alle hightlights
 • Transport op safari truck
 • Tent en slaapmatje
 • Maaltijden zoals aangegeven
 • dienstverlening Engelstalige reisleider(s) en chauffeur

Excluded

 • visa
 • reisverzekering
 • vluchten (optioneel bij te boeken)
 • optionele excursies/activiteiten
 • shuttles van- en naar het vliegveld
 • slaapzak
 • fooien, alcoholische drankjes, persoonlijke items

Please Note

ACCOMMODATIE 2 nachten in chalet, 10 nachten kamperen. De prijzen zijn per persoon. Bij Drifters reizen wordt er verwacht dat je de kamer of tent deelt met een deelnemer van het zelfde geslacht. Indien er geen andere deelnemer is om de kamer of tent mee te delen, zal je een kamer of tent voor alleen gebruik krijgen, zonder dat je hiervoor een toeslag betaald. Bij de pre- en postnights kun je wel een éénpersoonskamer aanvragen (deze zijn slechts beperkt beschikbaar). Je betaalt dan €60,- per nacht in plaats van €49,- per nacht. MAALTIJDEN Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner).

Restrictions

Minimum leeftijd is 12 jaar. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 18 – 39 jaar maar als je een open minded persoon bent tussen de 40 – 65 jaar en je vindt het niet erg om dagelijks in en uit de expeditie truck te klimmen, dan ben je meer dan welkom!

Extras/Upgrades

Optional Activities at Adrift in Jinja, Uganda Estimated Costs p/p 1 Day White Water Rafting USD 125 2 Day White Water Rafting USD 250 Bungee jump USD 80 Double Dipper USD 195 Jet boat USD 75 Optional Activities in Bwindi, Uganda Estimated Costs p/p Pygmy Village visit Rate Negotiable Optional Activities in Kyambura Gorge, Uganda Estimated Costs p/p Extra Guided Chimpanzee Trekking USD 50 Optional Activities in Ziwa Rhino Sanctuary, Uganda Estimated Costs p/p Rhino Tracking USD 30 Please Note: Optional Activities can be booked on arrival. No bookings are made in advance. Rates are subject to change without notice Activities are subject to availability Activities are weather dependant

Hotel Pickup

Deze rondreis start op dag 1 van de reis vanuit Cassia Lodge nabij Entebbe om 08:00 a.m. Een extra overnachting (pre tour) voorafgaand aan de reis kunnen we voor je bijboeken, evenals na afloop van de reis

Itinerary

“De Parel van Afrika”
Oeganda biedt een unieke diversiteit aan wilde dieren, vriendelijke inwoners en natuurschoon en dat maakt het land absoluut één van de verborgen schatten van Afrika. Deze tour is natuurlijk inclusief de voor de hand liggende hoogtepunten, zoals een trekking in de inheemse bossen of het zien van de wilde gorilla”s en chimpansee, het ontdekken van de weidse wateren en de mystieke dorpjes verborgen in de mist. Maar we zien ook ook de minder bekende bezienswaardigheden als de boomklimmende leeuwen, enorme kuddes nijlpaarden, en natuurlijk de verscheidenheid van de kuddedieren op de vlaktes. Tijdens deze reis ontdek je niet alleen de prachtige landschappen van Oeganda, maar ook de bevolking en de wilde dieren. We leggen ongeveer 2000 km af, waarvan sommige trajecten op extreem slechte wegen en paden, maar de beloning is onbetaalbaar. Het weer, de conditie van het wegdek en andere plaatselijke omstandigheden hebben invloed op welke route we zullen volgen, waardoor het ook goed mogelijk is dat we de tour in omgekeerde richting zullen doen. Deelnemers moeten daarom flexibel en spontaan ingesteld zijn, om zo te kunnen genieten van het beste van wat Oeganda te bieden heeft.
Deelnemers vliegen van en naar het vliegveld van Entebbe. Transfers en overnachtingen van te voren of daarna kunnen via African Travels geboekt worden voor Cassia Lodge bij Entebbe, of Adrift Camp in Jinja. Maaltijden zijn beschikbaar.

DAG 1: ENTEBBE – LAKE MBURO NATIONAAL PARKD
We vertrekken vanuit Cassia Lodge in Entebbe om 08:00 uur en rijden door de wijken aan de rand van de bruisende hoofdstad Kampala voordat we onze reis naar het westen beginnen. Tijdens onze tocht vandaag bezoeken we een lokale markt, een fruitmarkt en maken we een stop bij de evenaar. In de middag komen we aan in Lake Mburo Nationaal Park, bekend om de wilde dieren op de vlaktes en de grote nijlpaarden populatie. We overnachten aan de over van het meer.

DAG 2: BWINDI IMPENETRABLE FORESTBLD
We beginnen deze dag met een game drive of game wandeling en verlaten dan het park. We reizen door een prachtig landschap van glooiende heuvels, bezaaid met bananenplantages en kuddes van de indrukwekkende langhoornige Ankole-koeien. Deze middag reizen we door de bergen, waar we afgelegen dorpjes passeren, en hoe meer we Bwindi Impenetrable Forest benaderen, hoe meer verscholen de dorpjes liggen in de mist. Ons kamp ligt aan de rand van het woud.

DAG 3-4: BWINDI GORILAA TREKKING B L D ; B L D
Tijdens één van deze dagen ondernemen we iets wat zonder twijfel het hoogtepunt is van deze groepsreis – de Gorilla Trekking! We zullen in kleinere groepen opsplitsen en met onze lokale gidsen het bos in gaan, met het doel om tijd door te brengen met één van de weinig overgebleven families van de wilde berggorilla’s. Omdat het aantal vergunningen om de gorilla’s te bezoeken gelimiteerd is, hebben we twee dagen ingepland zodat alle deelnemers van de reis hier deel aan kunnen nemen. Als alle vergunningen op Dag 4 beschikbaar zijn, dan brengen we op Dag 3 een bezoek aan Lake Bunyoni. Tijdens deze dagen zullen we ook genieten van een paar wandelingen door de dorpjes en maken we tijd vrij om de prachtige vogels te spotten die aan de rand van het woud wonen.

DAG 5-6: QUEEN ELISABETH NATIONAAL PARK – ISHASHAB L D ; B L D
We laten de bergen en de bossen achter ons, en dalen af naar de graslanden van Queens Elisabeth Nationaal Park, waar we twee nachten zullen kamperen in een afgelegen kamp. Naast de grote aantallen zoogdieren, reptielen en vogelsoorten, staat Ishasha vooral bekend vanwege de grote boomklimmende leeuwen. We nemen deel aan een uitgebreide game drive op zoek naar leeuwen in de hoge vijgenbomen en naar andere wilde dieren op de vlaktes.

DAG 7: QUEEN ELIZABETH NATIONAL PARK – RWENZORI BERGEN B L D
Deze ochtend reizen we door het park voordat we verder gaan in noordelijke richting naar Rwenzori – de Mountains of the Moon. Nadat we ons kamp hebben opgezet in een plaatselijk gemeenschapscentrum, zullen we genieten van een lange wandeling door de vele landelijke dorpjes en het woud, op weg naar het Rwenzori uitkijkpunt. Zo’n 5000 meter uitstekend boven de zeespiegel, zijn de flanken van deze bergen bedekt met tropische wouden, terwijl er op de toppen sneeuw ligt. Een indrukwekkend gezicht, helemaal zo dicht bij de evenaar in de buurt.

DAG 8: NATIONAAL PARK MURCHISON FALLS B L D
We beginnen de dag vroeg en laten de bergen achter ons. We dalen af naar de stralend groene theeplantages die Fort Portal omringen en zullen grote afstanden afleggen op ruige wegen. Ons doel voor de avond is het Kaniyo-Pabidi kamp in nationaal park Murchison Falls, met relatief comfortabele faciliteiten.

DAG 9 & 10: MURCHISON FALLS & VICTORIA NILEB L D
Vroeg in de ochtend maken we een begeleide wandeling, op zoek naar lokale chimpansees. We hopen om minimaal een uur met de chimpansee groep door te kunnen brengen voordat we weer terug gaan naar het kamp. Daarna reizen we door naar de Murchison Falls, een smalle kloof waar de Nijl zo’n 40 meter naar beneden valt in de Rift Valley. Hier brengen we wat tijd door om het gebied rondom de watervallen te ontdekken. Vervolgens reizen we stroomafwaarts om de Nijl over te steken, en om van een game drive in het park te genieten. In de avond zullen we in een groot game gebied kamperen.

DAG 11: ZIWA RHINO SANCTUARYB L D
De wekker gaat vroeg, voor een rustige boottocht op de Nijl, waar we een glimp hopen op te vangen van de zeldzame schoenbekooievaar en van de vele andere dieren die hier langs de oevers leven. (Tijdens sommige periodes in het jaar is het niet mogelijk om deze boottocht te maken – dan zullen we met de dit stuk met de auto doen). We komen weer terug bij ons voertuig, verlaten het park en reizen door naar Ziwa Rhino Sanctuary, een project met als doel om de neushoorn te herintroduceren in zijn natuurlijke habitat. Hier overnachten we.

DAG 12: JINJA B L
De deelnemers die dat willen kunnen deze ochtend mee met een neushoorn trektocht door de dichte bush (op eigen kosten). Nadat we voor de laatste keer ons kamp afbreken reizen we door naar Jinja, waar we de laatste nacht doorbrengen in relatief comfort in het Adrift-kamp. ’s Avonds genieten we van een maaltijd in een restaurant om te proosten op alle avonturen die we beleefd hebben! (op eigen kosten)

DAG 13: JINJA B
Na het ontbijt eindigt onze groepsreis. Maar de Nijl biedt één van de meest avontuurlijke white water rafting ervaringen ter wereld – een dag avontuur die je eigenlijk niet mag missen! Vanuit het Adrift-kamp kunnen deelnemers er ook voor kiezen om een dag mee te werken aan een lokaal gemeenschapsproject. Beide activiteiten zijn optioneel en zijn op eigen kosten. We raden diegenen die een dag langer blijven voor één van deze opties, aan – of die gewoon een dag aan de oevers van de Nijl willen relaxen –om een nacht langer te boeken bij ons in het kamp.

De dagelijkse reisomschrijvingen zijn bedoeld als grove richtlijn. Avontuurlijke reizen door de natuur zoals deze zijn per definitie onvoorspelbaar door het weer, migraties van de wilde dieren, de conditie van de wegen en een heleboel andere factoren. Hierdoor kan het zijn dat het reisplan tijdens de reis verandert zodat er voor de deelnemers uiteindelijk een interessante reis overblijft. In dat kader is het noodzakelijk om flexibel en ruimdenkend deel te nemen.

Deze reis wordt uitgevoerd door een zeer gewaard lokale partner die al sinds 1983 deze groepsreis uitvoert. Hun filosofie is gebaseerd op duurzaam toerisme - de lange termijn zekerheid dat elke activiteit ze wordt uitgevoerd in een specifiek natuurgebied moet bijdragen aan het behoud en het welzijn van de lokale inwoners van dat gebied. Op deze manier kan worden gegarandeerd dat de toekomstige generaties in staat zijn diezelfde gebieden te bezoeken en ervan te genieten op dezelfde ervaring als hun voorouders. Tijdens deze reis kun je genieten van het prachtige Afrika zonder extra kosten en geen lokale kosten (met uitzondering van visa).


IMPORTANT INFORMATION
To best enjoy this tour it should be approached with an open and flexible mentality. Road, weather, or other unforeseen conditions may necessitate changes to the itinerary and clients should be prepared for this. A pillow, towel and pillow are required for this tour. Visas for both Kenya and Tanzania are required by most nationalities, these are the client's own responsibility and you are advised to pre-arrange these with the respective authorities. Seasonal precautions against Malaria are advisable.

The recommended currency for this tour is the US Dollar and notes in small denominations should be brought along for expenses not included. A small day pack is advisable. Our price includes transport-Nairobi to Nairobi, accommodation, entry fees, Park fees, permits, group equipment, professional guides, and most meals. Drinks, curios, tips, taxes, visas and optional excursions are for the client's own expense. Before departure clients will be required to enter into an agreement agreeing to our booking conditions and general information. Clients are required to have their own comprehensive personal travel insurance.

Reviews

Leave a Review
(0) Average Rating: