One moment

Book your tour today: 085-4018272

14 dagen - De magie van Zuidelijk Afrika ACCOMMODA

Tour Description
Itinerary
Map
Video
Reviews

Deze accommodatietour (er wordt niet gekampeerd) start en eindigt in Johannesburg. Dit is een van onze favoriete reizen! In 14 dagen reis je langs de panoramische uitzichten van de Mpumalanga en de "Big 5" in het Kruger park. Je vaart over de Zambezi en Chobe rivier vol met nijlpaarden en krokodillen, je maakt een wandelsafari door Polokwane National Game Reserve, observeer honderden olifanten in Botswana, je ziet de donderende Victoriawatervallen, je geniet van de stilte en vogelleven in de Okavango Delta in een mokoro kano en maakt een game drive in Chobe National Park!

Download Tour Information

Highlights

Blyde River Canyon; Kruger National Park Open Vehicle Game Drives; Polokwane Game Reserve; Chobe National Park Sunset Cruise; Victoria Falls; Victoria Falls Sunset Cruise; Matobo National Park Open Vehicle Game Drive; Gweta Village Wandeling; Okavango Delta Excursie; Khama Rhino Sanctuary

Included

 • Alle highlights van de tour
 • volledig uitgeruste safari truck
 • Kook benodigdheden
 • wegenbelastingen
 • vervoer
 • dienstverlening van twee Engelstalige reisleiders
 • maaltijden: 13 x ontbijt; 2 x lunch; 12 x diner
 • Accommodatie: 12 nachten ensuite kamers, 1 nacht safaritent met ensuite faciliteiten
 • dekking Calamiteitenfonds (NL)

Excluded

 • Adventure Pass €1510 komt er bij:
 • Kruger National Park Game Drive √
 • Polokwane Game Reserve Entrance √
 • Matobo NP Entrance & Game Drive √
 • Chobe NP Fish Eagle Cruise √
 • Okavango Delta Excursion √
 • Victoria Falls NP Entrance √
 • Kharma Rhino Sanctuary √
 • reisverzekering (Via African Travels te boeken)
 • vluchten (Via African Travels te boeken)
 • departure taxes
 • optionele activiteiten
 • alcoholische dranken
 • fooien
 • persoonlijke items

Please Note

Je overnacht 12 nachten in tweepersoons kamers in lodges met ensuite badkamer en 1 nacht in een safaritent met ensuite faciliteiten.

 • TRANSPORT: 24-persoons, op zichzelf staande, op maat gemaakte safaritruck met tafels, stopcontacten, vriezer, watertank, bibliotheek, i-pod jack, veiligheidsvoorzieningen en individuele kluisjes van 70 liter
 • NATIONALE PARKEN: Om de kwaliteit van de safari’s te maximaliseren en om te voldoen aan de lokale veiligheidsvoorschriften, worden sommige bezoeken aan Nationale Parken uitgevoerd met behulp van de diensten van lokale gidsen en chauffeurs. Dit komt zowel de safari ervaring ten goede evenals de lokale economieën
 • TOUR STIJL: Dit is een participatiereis waarbij je bijdrage is gewenst aan de verschillende dagelijkse taken, zoals boodschappen doen op de lokale markt, koken en de overland truck opgeruimd houden (meestal op basis van een rooster). Maar maak je geen zorgen, het is niet allemaal hard werken en het is een geweldige manier om de lokale bevolking te ontmoeten en je medereizigers te leren kennen. Je bijdrage komt de reiservaring ten goede - de meeste mensen merken dat hoe groter hun betrokkenheid is, hoe groter hun plezier van de hele reis.

Restrictions

Dit is een kleine groepsreis met minimaal 2 personen en maximaal 12 personen. Minimum leeftijd 8 jaar.

Extras/Upgrades

Eenpersoonstoeslag (eigen kamer)

Hotel Pickup

De tour vertrekt op dag 1 om 7:00 uur vanuit Sentinel Hotel Pretoria. Deze informatie ontvang je bij het boeken van je reis

Itinerary

14 dagen - De magie van Zuidelijk Afrika | Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe
Johannesburg tot Johannesburg
Accommodatietour

Dag 1 Johannesburg - Hoedspruit
We vertrekken uit de grootste stad van Zuid-Afrika, Johannesburg, en rijden over de schilderachtige heuvelachtige provincie Mpumalanga, ondertussen genietend van de spectaculaire Blyde River Canyon en de rotsformatie Three Rondavels. De Blyde River, de derde grootste canyon in de wereld is een 'natte' canyon, waardoor het afwijkt van de door de wind gebeeldhouwde droge canyons van de Grand Canyon en de Fish River Canyon. Na de lunch vervolgen we onze weg naar onze accommodatie voor 2 nachten op een uur rijden van het Kruger National Park.

Dag 2 Kruger National Park
Wij gaan op onze eerste Game Drive vandaag. We worden wakker voor zonsopgang en we er naar bij het park te zijn als de poorten worden geopend bij zonsopgang. We game driven de hele dag wedstrijd in dit wereldberoemde nationaal park. Het park is opgericht in 1898 en de thuisbasis van een breed scala aan soorten, waaronder 336 bomen, 49 vissen, 34 amfibieën, 114 reptielen, 507 vogels en 147 zoogdieren. We rijden de hele dag in gespecialiseerde open 4x4 game drive voertuigen en genieten van de bezienswaardigheden en geluiden van het park met onze lokale professionele gids. We keren terug naar onze accommodatie in de buurt van Hoedspruit voor de overnachting.

Dag 3 Hoedspruit - Polokwane
Onze reis vandaag neemt ons mee noordwaarts naar de glooiende heuvels van de Zuid-Afrikaanse provincie Limpopo. Vanmiddag gaan we op op een wandelsafari in de Polokwane Game Reserve met een professionele gids en hopelijk hebben we het geluk om een witte neushoorn te zien.

Dag 4 Polokwane - Bulawayo
We verlaten Zuid-Afrika en gaan Zimbabwe in via de drukke Beitbridge grensovergang. We wachten geduldig op de grensformaliteiten voordat we onze reis naar Bulawayo naar voltooien. We hebben een grote afstand af te leggen vandaag om uiteindelijk te arriveren in de tweede grootste stad in Zimbabwe, gemakkelijk herkenbaar door zijn brede bomen omzoomde lanen. Met het oog op het aantal hoogtepunten en ervaringen in deze tour, moeten we een aantal lange afstanden afleggen. Om dit niet van invloed te laten zijn op de rest van de reis, hebben we deze dag toegewezen als een reisdag, waarop we veel kilometers maken en weinig stoppen.

Dag 5 Matobo National Park
We verruilen ons voertuig naar de meer geschikte open 4x4 game drive voertuigen om vandaag met een lokale gids naar het nabijgelegen Matobo National Park te bezoeken. Het park is gemakkelijk herkenbaar door zijn door harde wind gebeeldhouwde heuvels. Op voorwaarde dat de omstandigheden goed zijn, zullen we ook de omgeving te voet te verkennen en gaan we op zoek naar de wilde dieren in het park, een fantastische ervaring. We hebben de mogelijkheid om de excursie uit te breiden naar een volledige dag met inbegrip van een historische tour.

Dag 6 Bulawayo - Victoria Falls
Na het ontbijt vanmorgen reizen we naar Victoria Falls. We Nestelen in onze accommodatie tijdens de lunch waar we worden opgewacht door onze lokale gidsen, die alle mogelijke activiteiten met ons doornemen. 's Middags bezoeken we Victoria Falls National Park, om dit reusachtige en prachtige wereldwonder te aanschouwen. Lukt het niet, dan doen we dit tijdens één van de volgende twee dagen. In de vroege avond zullen we een kalme zonsondergang boottocht maken op de Zambezi Rivier. Hier kun je genieten van Afrika op haar best, met olifanten en wilde reebokken aan de modderige oevers.

Dag 7 Victoria Falls
Vandaag is een dag die je zelf vrij in kunt vullen. Er zijn veel verschillende dingen die je kunt doen om het beste te halen uit deze bestemming. De Zambezi Rivier is bijvoorbeeld één van de beste rivieren voor wild water rafting. Of je kunt een bezoekje brengen aan het David Livingstone museum, de koloniale stad te voet verkennen, de lokale handelsmarkten bezoeken, het buurstadje bekijken, bungee jumpen aan de voet van de watervallen, of een trektocht op de rug van een olifant maken. ‘s Avonds wisselen we onze verhalen uit aan de oever van de fantastische Zambezi Rivier.

Dag 8 Victoria Falls - Chobe National Park / Botswana
Deze ochtend reizen we de korte afstand van Victoria Falls naar buurland Botswana en het kleine stadje Kasane. Onze lodge ligt aan de oevers van de Chobe rivier, waar we ofwel kunnen ontspannen of een ​​optionele 4x4 game drive in het Chobe National Park kunnen nemen. Deze avond zijn we terug op het water voor de Fish Eagle Cruise op de Chobe rivier.

Dag 9 Chobe National Park, Gweta / Makgadikgadi Pans
We reizen richting het zuiden vandaag, op weg naar Gweta, de toegangspoort tot de uitgestrekte Makgadikgadi en Nxai zoutpannen. Er zijn geen hekken rondom dit gebied, dus we met wat geluk spotten we onderweg groot wild, waaronder olifanten en buffels. Bij aankomst in Gweta, hebben we de mogelijkheid om deel te nemen aan een 4x4 excursie naar de pannen of een baobab bos tour.

Dag 10 Gweta - Maun
Na de ochtend tour naar een lokaal Tswana dorp om meer over hun dagelijks leven te leren, keren we terug naar het voertuig en reizen we verder richting het westen naar Maun, de toegangspoort tot de beroemde Okavango Delta. Ter voorbereiding op onze excursie in de delta bevoorraden we ons en ontspannen we 's middags onder de bomen op het terrein van onze comfortabele lodge.

Dag 11 Maun - Okavango Delta
Vandaag nemen we deel aan een begeleide rondwandeling voordat we doorrijden naar Maun en de Okavango Delta. Met tassen, eten en zonnebrandcrème gepakt, stappen we in een 4x4 bush tracker om de Okavango Delta nog beter te leren kennen. Deze binnendelta is de enige delta van deze soort ter wereld en een toevluchtsoord voor vogels en andere dieren.

Dag 12 Okavango Delta - Maun
Na een ochtend game walk en een ontbijt in de Delta, pakken we onze spullen weer in de mokoro’s, en glijden we over het rustige water naar het punt waar onze 4x4s op ons wachten. We passeren het buffel hek en komen terug in de bewoonde wereld waar je kunt genieten van de luxe van een warme douche en lunch. Opgefrist kun jij je bij onze gids voegen om het gebied te voet te ontdekken. Maar je kunt ook een rondvlucht over de Delta maken, met adembenemende vergezichten.

Dag 13 Maun - Khama Rhino Sanctuary
We laten Maun na het ontbijt achter ons en rijden door de regio Kalahari via Mopipi. We zullen in de verte oneindige zoutvlaktes zien en arriveren in Khama Rhino Sanctuary, een gemeenschap die leeft op wildlife projecten waar de lokale bevolking en de bedreigde neushoorn van profiteren. Deze middag kun je genieten van een game drive met lokale rangers.

Dag 14 Khama Rhino Sanctuary - Johannesburg / Zuid-Afrika
Op de laatste dag van onze groepsreis ontwaken we met de geur van de bushlands om ons heen. We verlaten het Sanctuary en reizen verder naar een klein mijnstadje, Serowe, voordat we de hoofdweg naar Martins Drift nemen. We steken de Limpopo Rivier over, terug Zuid-Afrika in, en we genieten nog een laatste keer van het geweldige landschap, terwijl je kunt zien hoe de vegetatie en de het aantal mensen langzaam verandert. Via Mokopane, waar we een lunchbreak hebben, rijden we de Gauteng provincie in en arriveren in de namiddag in Johannesburg, waar onze groepsreis eindigt.

We zijn er trots op dat we een van de weinige Nederlandse partners zijn van deze lokale reisorganisatie Acacia Africa. Hun overland trucks rijden al meer dan 25 jaar kris kras door Afrika. Ze leggen de focus op duurzaam toerisme. Tijdens je reis zal je daarom ook kleine initiatieven bezoeken waar je een dag als vrijwilliger kunt meewerken of lokale producten kopen waarvan de opbrengst gaat naar een lokale stichting voor wildlife, kindertehuizen, vrouwenprojecten etc. De ervaren reisleiders zijn gepassioneerd over hun vak en het continent. De kampeeruitrusting en truck zijn goed onderhouden. Deze reis is vooral populair onder Australiërs en New Zeelanders die bezig zijn met een wereldreis. Hoewel er veel stelletjes meereizen zijn singles ook van harte welkom. Soms is er een toeslag gemoeid bij singles die een eigen tent willen.

Wat is het verschil met andere groepsreizen?
-Iedere reiziger heeft een persoonlijk kluisje in de truck, handig voor je kleinere items of je day pack
-De meeste lunches zijn inbegrepen
-Max groepsgrootte 24
-De meeste reizen hebben een Activity package. Voeg deze toe aan je reis want het betreft de belangrijkste en mooiste highlights!
-Deze reis bestaat uit componenten en tijdens de safari zal je waarschijnlijk vaak reizigers tegenkomen die kortere en langere delen van deze reis maken. Hierdoor is de groep dynamisch en dit wordt als prettig ervaren.

African Travels is specialist in groepsreizen
De oprichters (geboren en getogen in Afrika) van African Travels hebben een achtergrond als reisleider in Afrika. Wij bieden onafhankelijk advies en willen dat jij als reiziger goed aansluit bij de groep. Een kleine groepsreis is meer geschikt voor 40 reizigers terwijl een andere kampeerreis geliefd is bij 20-30 jarigen. We werken enkel samen met partners uit ons persoonlijke netwerk dat we in de afgelopen 30 jaar hebben opgebouwd.
Heb je dezelfde reis ergens anders goedkoper gezien? Laat het ons weten, dan ontvang je bij ons dezelfde prijs op het moment van bevestigen. Door koersschommelingen zijn we niet dagelijks in staat al onze prijzen bij te stellen. Niet van toepassing op reeds geboekte en bevestigde reizen.

Reviews

Leave a Review
(4) Average Rating:
Reviewed by Lee op
Great landscapes and scenery, a variety of optional excursions, comfy and clean accommodation and quite simply a wonderful driver and tour guide. Shingy was fun, considerate with a fun demeanour, yet staying professional. African Travels' communication was clear and thorough and whenever we had a question they were quick to respond and sorted everything out quickly. They delivered on everything they promise in the "brochure". Thank you guys for a good trip.
Reviewed by Adrian op
With much sadness we have just finished our 12 day Delta Chobe Waterways tour in South Africa, Zimbabwe and Botswana. The trip was our belated honeymoon and we couldn't have picked a better option. The places we visited and people we met were fascinating, beautiful, friendly and unforgetable. The constant throughout our trip however was our wonderful guide Simon Tawanira. From the very start he was welcoming, helpful and made the trip entirely worry-free. He generously shared so much information about the countries we visited and animals we were fortunate enough to see. We shared many stories and laughs. We will very much miss our fabulous guide and are a little concerned about how we will organise ourselves without him! This was always going to be an amazing trip but Simon made it truly memorable. Any one lucky enough to book a trip with him with have a fantastic time and learn so much. Thank you.
Reviewed by Suzanna v. H. op
Dank jullie wel voor het aanbevelen van deze reis. Het was fantastisch!
Reviewed by Robert en Petra op
We zijn niet zo avontuurlijk ingesteld dat we zelf met een 4WD in Afrika gaan rijden dus deze reis was voor ons perfect. Lekker samen in een kamer met vrijwel altijd een geweldig uitzicht op wildlife of een rivier. Koken met de groep was gezellig en zo hoog in een truck zitten is heerlijk want je hebt zo mooi uitzicht op het landschap dat lange afstanden prima te doen waren.