One moment

Book your tour today: 085-4018272

14 dagen - Zuid-Afrika en Mozambique ACCOMMODATIE

Tour Description
Itinerary
Map
Video
Reviews

Deze kleine groepsreis start en eindigt in Johannesburg. Een accommodatiereis met alle ingrediënten voor een ultieme vakantie: zon, zee, tropische stranden, wildlife in het Kruger National Park en wandelingen in Swaziland. Daarbij breng je een bezoek aan Zululand en het graf van Nelson Mandela!

Download Tour Information

Highlights

Swaziland - bush wandelingen; Kosi Bay - meer exursie en wandelingen; Mkuzi Game Reserve - game drives; stranden van Mozambique - diepzee vissen, snorkellen & duiken; zeevruchten; Kruger National Park - game drives.

Included

 • Max 12 deelnemers
 • Professionele safari gidsen
 • Transport in minibus / safari truck & 4WD
 • 13 ontbijt; 13 lunch; 10 diner
 • Entree van alle hoogtepunten
 • 13 nachten in chalets, permanente safaritenten & guesthouses

Excluded

 • visa
 • reisverzekering (Optioneel bij te boeken)
 • vluchten (Optioneel bij te boeken)
 • departure taxes
 • shuttles van- en naar het vliegveld
 • optionele activiteiten
 • alcoholische drankjes
 • items van persoonlijke aard

Please Note

Dit is een comfortabele accommodatietour waarbij je 12 nachten in en suite chalets en casitas verblijft met eigen sanitair. 1 nacht in Bilene heeft combinatie van en suite kamers en twee kamers met gedeelde badkamer in een casita. De gidsen zijn verantwoordelijk voor de verdeling van de kamers. Beperkte deelname: Een essentieel onderdeel van de safari is participatie. Van het opzetten van de kookspullen en het inpakken van de truck in de ochtend - het is allemaal onderdeel van het avontuur. Je reisleiders verzorgen de maaltijden maar de reizigers worden wel gevraagd om mee te helpen met de afwas. Er zijn een aantal lange reisdagen wat inhoudt dat je 's ochtends vroeg opstaat.

Restrictions

De gemiddelde leeftijd is 46 jaar op deze reis. Kinderen van 12 jaar en ouder zijn meer dan welkom mits ze samen met de ouder(s) reizen. (Jongere kinderen zijn meer dan welkom op de privéreis variant). Wanneer je ouder bent dan 65 jaar is helaas een gezondheidsverklaring noodzakelijk.

Extras/Upgrades

Indien je een eigen eenpersoonskamer wenst te hebben komt er €330,- bij.

Hotel Pickup

We adviseren om de nacht voor aanvang van de tour al in Johannesburg aan te komen. Deze tour start op dag 1 van de reis om 06:30 uur in de ochtend vanuit Rivonia Road Lodge, Johannesburg. Een extra nacht kunnen we bijboeken. Een upgrade bij een iets luxere accommodatie zoals Rivonia B&B is ook mogelijk

Itinerary

14 dagen - Strand en bush Zuid-Afrika en Mozambique accommodatiereis
Startpunt: Johannesburg
Eindpunt: Johannesburg

Deze kleine groepsreis start en eindigt in Johannesburg. Een accommodatiereis met alle ingrediënten voor een ultieme vakantie: zon, zee, tropische stranden, wildlife in het Kruger National Park en wandelingen in Swaziland. Daarbij breng je een bezoek aan Zululand en het graf van Nelson Mandela!


Van de cultuur van de Zulu natie tot de Portugese en Arabische invloeden op het voedsel en de architectuur van Mozambique. Stranden, uitstekende duikmogelijkheden tot game drives en boswandelingen met de lokale boswachter. De accommodatie, vooral in Mozambique is eenvoudig waardoor het reizen traag kan gaan. Lokale voorzieningen zijn beperkt dus de meeste van de maaltijden worden bereid door de Sunway bemanning. Malariaprofylaxe wordt aanbevolen. Dit is een ontspannen safari op een gemakkelijke tempo, voor mensen die op zoek naar een andere ervaring in Zuid-Afrika.

Dag 1-3 JOHANNESBURG naar ZULULAND [chalet / tented lodge Bx2 Lx3 Dx3]
[B = ontbijt, L = Lunch, D = Diner]
Zululand, de thuisbasis van de natie van King Shaka Zulu - van de warme Indische Oceaan, over de glooiende groene heuvels van de Drakensbergen. Vertrekkend vanuit Johannesburg in 06:30 reizen we door de glooiende vlaktes van de Highveld alvorens af te dalen naar het hart van KwaZulu Natal. Onze lodge voor de komende 3 nachten is gelegen op een privé-reservaat. We verkennen de natuurlijke sereniteit tijdens een ochtend wandeling, in de middag gevolgd door een spannende game drive in Mkuzi Game Reserve. Mkuzi speelt een belangrijke rol bij het behoud van de bedreigde zwarte en witte neushoorn, en we hopen dat we deze imposante wezens kunnen bewonderen vanuit een hide-out met uitzicht op een waterput, waar de dieren hun dorst lessen. Op de derde dag bezoeken we Hluhluwe Game Reserve, waar we 's middags de mensen van de streek leren kennen als we een bezoek brengen aan een lokaal Zulu-dorp en onze gidsen de geschiedenis, cultuur en tradities van de Zulu natie voor ons interpreteren.

Dag 4 - 5 Kosi Bay [chalet BLD]
Kosi Bay Nature Reserve beslaat een gebied van vruchtbare estuaria, mangroves, duin bos en getijdenenergie meren. We verkennen deze geweldige eco-systeem te voet en al snorkelend bij de monding. Bijzonder aan het Kosi Bay estuarium is de traditionele manier van vissen. Een lokale gids zal ons begeleiden tijdens een wandeling in het naburige dorp waar we de lokale Zulu mensen ontmoeten en kennis maken met hun cultuur en gewoonten. Lederschildpadden en karetschildpadden leggen hun eieren 's nachts op het strand (november-januari). Als je dit bijzondere schouwspel wilt meemaken kun je een aparte excursie bijboeken.

Dag 6 SWAZILAND [chalet BLD]
Hlane Game Reserve is Swaziland is het grootste nationale park en onze chalets zijn omgeven door mooie Afrikaanse bushveld gedomineerd door Knobthorn, Leadwood en Tambuti bomen. Aan de voorzijde van het kamp is een waterput waar de neushoorns en andere wilde dieren komen drinken. Samen met een lokale gids maken we een wandelsafari opzoek naar wilde dieren en bijzondere vogels.

Dag 7 MAPUTO [pension BL-]
We steken de grens met Mozambique over via de Namaacha grenspost en reizen naar Maputo, voorheen bekend als Lourenço Marques. Gelegen aan een natuurlijke haven is Maputo is het economische centrum van Mozambique. Ooit was dit de "Afrikaanse Riviera ', waar Portugese en Afrikaanse culturen elkaar ontmoeten als een prachtige mix van zeevruchten en bruisende leven. Proef de uitstekende zeevruchten in een lokaal restaurant (op eigen kosten).

Dag 8, 9, 10 INHAMBANE [casitas Bx3 Lx3 Dx2]
Reizend naar het noorden langs de kust van de Indische Oceaan, rijden we door mango en cashewnoten plantages op weg naar de stad Inhambane. Arabische invloeden zijn sterk terug te zien in het straatbeeld daterend uit het slavenverleden in tijden van overvloedige ivoor, goud en specerijen handel. Ontdek Inhambane en de 200 jaar oude kathedraal en bezoek de betoverende versmarkt alvorens verder te gaan naar Praia de Tofu. Leun achterover, ontspan en geniet van de warme zee en prachtige witte stranden. Voor de meer energieke reizigers zijn er optionele activiteiten zoals dhow tochten, duiken, snorkelen, vissen en surfen (op eigen kosten).

Dag 11 Bilene [casitas BL-]
We reizen af naar het zuiden langs de kust naar het stadje Bilene, gelegen aan de oevers van de kristalheldere Uembje lagune. De lagune is 8 km breed en 27km lang met witte zandstranden. De lagune wordt gescheiden van de Indische Oceaan door een smalle strook van zandduinen. We brengen de middag door met het verkennen van de lagune waarbij je optioneel kunt kajakken en snorkelen (op eigen kosten) of zwemmen in het ondiepe, kalme water. We genieten van een diner in een lokaal restaurant met uitzicht op de lagune (op eigen kosten).

Dag 12-13 KRUGER NATIONAL PARK [chalet BLD]
Het verlaten de Indische Oceaan en reizen via de Limpopo Transfrontier Park naar het Kruger National Park, Zuid-Afrika. Een icoon van natuurbehoud, Kruger is het terrein van de wilde dieren! We genieten van spannende game drives en hopen leeuwen, giraffen, de machtige olifant en vele andere dieren te spotten. Te midden van de natuur waan je je in vergeten tijden en ervaar je de echte Afrikaanse wildernis.

Dag 14 JOHANNESBURG [- B - -]
Na een laatste vroege ochtend game drive keren we terug naar Johannesburg waar je in de avond met je zon gebruinde huid, ontspannen en klaar om het leven weer aan te kunnen, zal aankomen. Tour eindigt om 18:00 uur.

We werken met veel plezier en naar tevredenheid samen met deze kleinschalige Afrikaanse partner die zich volledig richt op duurzaam en verantwoorde reizen. Door de nauwe betrokkenheid met de lokale bevolking kun je door deze reis een verschil maken in het leven van de lokale gemeenschappen, ook wel Low Impact Tourism genoemd. Met meer dan 25 jaar ervaring zijn zij een betrouwbare partner die geen extra toeslag voor alleenstaande reizigers vraagt (alleen als je perse een eigen hotelkamer wilt op de accommodatiereizen is er sprake van een beperkte toeslag. Voor een eigen tent wordt er niets extra’s berekend).

Wat is het verschil met andere groepsreizen?
-Kleine groep tot max 12 deelnemers
-Single supplement mogelijk
-Kleine overland truck met grote ramen
-Geen persoonlijke kluisjes
-Lokale gidsen met 4x4 Land Cruisers worden ingezet tijdens de meeste safari’s/game drives
-Zeer bekwame reisleiders

Verantwoord toerisme
We verblijven 2 nachten in Kosi Bay. Dit KwaZulu Natal park is een voorbeeld van hoe natuurbehoud en de behoeften van de lokale gemeenschappen hand in hand kunnen werken. De lokale gemeenschap heeft toestemming om in het reservaat op een ecologisch duurzame, traditionele manier met visnetten te vissen. KZN Wildlife zijn pioniers in de ontwikkeling van duurzaam toerisme.
De inkomsten uit bezoekers gaan direct terug in de parken, zodat de anti-stroper patrouilles kunnen functioneren (met inbegrip van visquota controles), de parkhekken en wegen kunnen worden onderhouden en het beheer van wilde dieren van het reservaat kan goed worden bestuurd en bewaakt.

Reviews

Leave a Review
(3) Average Rating:
Reviewed by Anoniem, Nederland op
De reis was heel goed ingedeeld. Een safaris-reis is meestal vrij vermoeiend dus de break van een paar dagen strand in Mozambique was heel lekker. Verder waren de safaris top, veel gezien en beleefd.
Reviewed by Amanda op
I would just like to send a personal message to say a very BIG thank you for a fabulous adventure c/o Sunway Safaris. The itinerary was super, we loved the bush and beach combo. Ben was a star on every level, and it was hard to believe it was only Solly's first safari with your company - a real asset. We have told so many people about our wonderful time, and have been loaning your brochure to lots of interested friends - I hope they book with you, and have the same great experience we. Again, many, many thanks. Amanda, Terry, Beau & Jade (I'm sure Ros will send her own thanks)
Reviewed by Gregg op
The trip overdelivered. William and Tony made the trip as there were efficient, friendly, professional and all around great company. The other guests were also great.