One moment

Book your tour today: 085-4018272

16 dagen - Botswana ACCOMMODATIE vanuit JNB

Tour Description
Itinerary
Map
Video
Reviews

Startpunt en eindpunt is Johannesburg (eventueel tot Victoria Falls). Deze reis neemt je mee naar de enorme Kalahari, waar we mee zullen lopen met de lokale Bushmen. Daarna ga je naar het noorden, de overweldigende Okavango Delta in, waar we per boot in traditionele kano’s (mekoro) met de inheemse Bayei tribes ons private kamp in het hart van dit wonderlijke natuurschoon op zullen zetten – het hart van een groot deel van Afrika’s mooiste flora en fauna!

Download Tour Information

Highlights

Kalahari – Bushmen wandeling; Okavango Delta privé kamp; Okavango Boottocht and Mekoro; Game Walks: National Parks (Moremi / Savuti – 5 Days); Open voertuig Game Drives in National Parken; Serviced Camping in Nationale Parken; Makgadikgadi Salt Pans – Nacht onder de sterren; Chobe Rivier Boot Cruise; Victoria Falls National Park

Included

 • alle hoogtepunten
 • accommodatie
 • alle maaltijden zoals aangegeven
 • Engelstalige reisleider en chauffeur
 • transfer per overland truck
 • max 12 deelnemers

Excluded

 • visa
 • vluchten (optioneel bij te boeken)
 • transfers
 • alcoholische dranken
 • tips en persoonlijke items
 • optionele activiteiten

Please Note

ACCOMMODATIE: 10 nachten in lodge, 5 nachten in vooropgezette safaritenten met strecher bedden. De prijzen zijn per persoon. Bij Drifters reizen wordt er verwacht dat je de kamer of tent deelt met een deelnemer van het zelfde geslacht. Indien er geen andere deelnemer is om de kamer of tent mee te delen, zal je een kamer of tent voor alleen gebruik krijgen, zonder dat je hiervoor een toeslag betaalt.

Restrictions

Minimum leeftijd is 12 jaar, maximum 65 jaar. Oudere reizigers zijn meer dan welkom zolang ze een doktersverklaring opsturen waarin staat dat men zonder moeite iedere dag in en uit de overland truck kan klimmen en in goede conditie zijn.

Extras/Upgrades

Optional Activities in Maun, Botswana Extended Game Flight over Okavango Delta - USD 120 Optional Activities in Victoria Falls, Zimbabwe White Water Rafting – Low water USD 150; White Water Rafting – High water USD 140; Gorge Swing USD 95; Tandem – Gorge Swing USD 140; Zip line USD 70; Flying Fox USD 45; Sundowner Boat Cruise USD 50; Horse Riding Safari USD 85; Please Note: Optional Activities can be booked on arrival. No bookings are made in advance. Rates are subject to change without notice Activities are subject to availability Activities are weather dependant

Hotel Pickup

Greenfire Lodge Johannesburg om 06:30 a.m. op dag 1 van de tour. Pre- en post tour accommodatie kunnen we op aanvraag verzorgen evenals luchthaventransfers

Itinerary

De oppervlakkige reiziger zou Botswana af kunnen doen als een land waar kilometer na kilometer alleen maar vlak, verlaten land met kreupelhout en struikgewas te zien is, zelfs geen oppervlaktewater – maar de meer kritische reiziger komt erachter dat het land één van de beste wildlife bestemmingen van Afrika is. Een land zo groot als Frankrijk, met meer dan een kwart daarvan wat exclusief bestemd is voor natuur conservatie.
Deze reis neemt je mee naar de enorme Kalahari, waar we mee zullen lopen met de lokale Bushmen. Daarna ga je naar het noorden, de overweldigende Okavango Delta in, waar we per boot in traditionele kano’s (mekoro) met de inheemse Bayei tribes ons private kamp in het hart van dit wonderlijke natuurschoon op zullen zetten – het hart van een groot deel van Afrika’s mooiste flora en fauna.
Vervolgens bezoek je de bekende National Parks in volledig uitgeruste 4x4 voertuigen en we volgen het game afhankelijk van het seizoen. We brengen een nacht door onder de sterren in de immense Makgadikgadi Zoutpannen, zullen de wilde dieren van dichtbij bewonderen vanaf een bootcruise op de machtige Chobe River en ten slotte bewonderen we “De Rook Die Dondert”: de Victoria Watervallen! Deelnemers kunnen ervoor kiezen om vanaf daar een vlucht te pakken, of om de zuidelijke reis over land naar Johannesburg te maken. Deze reis biedt de avontuurlijke reiziger, fotograaf, vogelspotter en de natuurliefhebber een onvergetelijke reis in dit ultieme natuurlijke paradijs.

Deze reis is ook mogelijk tot Victoria Falls.

DAG 1: JOHANNESBURG – KALAHARI
Om 06:30 uur vertrekken we vanuit de Greenfire Lodge Johannesburg, waar we richting Lobatse reizen om daar de grens met Botswana over te steken. Na het afhandelen van alle formaliteiten bij Customs & Immigration komen we eerst door een gebied vol met belangrijke geschiedenis en daarna bevinden we ons ineens op de enorme Kalahari vlaktes. Op deze dag maken we flink wat kilometers voordat we in onze bekende kamp in de buurt van Kang aankomen. Nadat we hebben ingecheckt zullen we alvast genieten van een korte wandeling door de bush. Op deze avond kun je je tegoed doen aan een warme maaltijd terwijl onze gids vertelt wat je kunt verwachten in de komende dagen.
Lunch en diner op eigen kosten

DAG 2: KALAHARI BUSHMEN
Begeleid door een spectaculaire zonsopgang op de Kalahari, worden we langzaam wakker met onze eerst kop koffie en een rijkelijk ontbijt in het kamp voordat we ons zullen begeven naar de grensplaats Ghanzi. In Ghanzi leven nog een paar van de laatste traditionele Bushmen, die leven in de harde woestijn. Van deze fascinerende mensen zullen we veel leren over de wildernis waar we ons bevinden. Samen met de Bushmen maken we nogmaals een bushwalk en we overnachten in comfortabele accommodatie op een groot stuk land wat in het bezit is van de lokale bevolking.
Ontbijt, lunch, diner

DAG 3 - 5: OKAVANGO DELTA
De Okavango, een reusachtige rivier die zijn inhoud aan de Kalahari schenkt en daarmee ’s werelds enige echte binnenlandse delta creëert. Dit inclusief een uniek ecosysteem en een zeer grote verscheidenheid aan prachtige dieren en vegetatie. Het aanzicht van een driftige rennende waterbok, een jacana die rustig door de waterplanten schrijdt, een bijeneter die een insect verrast met een aanval en natuurlijk de roep van de Afrikaanse zeearend – je komt het allemaal tegen hier in de Okavango Delta.
We beginnen onze reis door de Delta in Panhandle, het noordwestelijke gedeelte. Eerst met de gemotoriseerde boot en later met de traditionele mekoro kano, glijden we de door de met papyrus geflankeerde wateren met als doel ons exclusieve wild island camp. We verblijven drie nachten in de echte wildernis, waar we het gebied te voet of per boot kunnen verkennen. Ook zal er tijd zijn om gewoon te relaxen en om de afgelegenheid en sereniteit van het gebied in je op te nemen. Deelnemers van de groepsreis zullen van de lokale gidsen niet alleen veel leren over de dieren en de planten, maar zullen tegelijkertijd de kans hebben om meer te leren over de bewoners van dit gebied en hun manier van leven in deze afgelegen wildernis.
3 x Ontbijt, lunch, diner

DAG 6: OKAVANGO – MAUN
We starten vroeg en beginnen onze reis terug naar de bewoonde wereld en terug naar onze voertuigen. Op deze middag zullen we in Maun arriveren waar we onze basis benodigdheden weer aanvullen en daarna nog een korte afstand verder reizen naar DRIFTERS MAIN LODGE. Hier frissen we ons op en genieten we van een warme maaltijd. Deze logde ligt aan de oevers van de Boteti River en biedt ons comfortabele accommodatie, een zwembad, bar en restaurant. Deelnemers hebben de optie om op eigen kosten een game flight over de Delta te maken tijdens één van onze bezoeken aan Maun.
Ontbijt, lunch, diner

DAG 7 - 10: FLEXIBLE GAME RESERVAAT SCHEMA
(4 nachten in Nationale Parken)

Deze ochtend maken we een stop in Maun om onze voorraden weer aan te vullen voor de rest van de groepsreis. Nu zullen we ons voorbereiden om het game viewing gedeelte van ons avontuur. Met onze goed uitgeruste 4x4 voertuigen koersen we af op de wildernis terwijl we onderweg wat afgelegen dorpjes tegenkomen. We brengen vijf dagen door in de National Parks waar we de seizoensmigraties van het game volgen. Een voorbeeld van zo’n route zou kunnen zijn: startend met Moremi, kamperen we de eerste nacht in de buurt van de bekende Third Bridge. Val hier in slaap onder het gehuil van de hyena of het krachtige gebrul van de leeuw, of zelfs het diepe geknor van een half ondergedompeld nijlpaard. Daarna gaan we in noordelijke richting via Xakanaxa om het kamp op te slaan in de buurt van North Gate. Dit gebied is normaal gesproken perfect voor game viewing en we maken zowel in de ochtend als ook ’s middags ritten langs de wetlands. Vervolgens verder naar bijvoorbeeld Savuti, een gebied dat vele verschillende game drive mogelijkheden heeft en een heel actief kamp biedt (houd je fruit goed verstopt voor de zwervende olifant en je vlees voor de rondsluipende hyena’s). Het landschap verandert voortdurend, van grote open vlaktes met palmbomen en moerasland tot dichte Mopane bossen acacia planten. Afhankelijk van de situatie maken we een uitstapje naar het Central Kalahari Reserve of het Makgadikgadi Pans Reserve. Iedere avond overnachten we op ongerepte, afgelegen en private plaatsen waar geen teken is van menselijk leven. Elke plaats laten we weer achter zoals we die gevonden hebben: niets meer dan voetstappen en vingerafdrukken. Tijdens dit gedeelte van de reis zal een support voertuig vooruit rijden om alvast het kamp voor de nacht voor te bereiden, zodat de deelnemers van de reis nog meer tijd hebben om te genieten van de schoonheid van de parken.
4x ontbijt, lunch, diner

DAG 11: MAUN
Op onze laatste ochtend in de parken rijden we langzaam terug naar Maun, nog steeds de prachtige wilde dieren bekijkend. In Maun heb je wat tijd om rond te wandelen en om op eigen kosten ergens wat te eten voordat we verder reizen naar de Drifters Maun Lodge. Deze middag ontspannen we in de logde, waarna je van een heerlijke warme maaltijd en een comfortabele nacht kunt genieten.
Ontbijt, diner

DAG 12: MAKGADIKGADI PANS
Dag 12 begint lekker ontspannen, met tijd om in de logde of aan het zwembad uit te rusten. Na de heerlijke brunch reizen we af naar het oosten naar de spectaculaire Makgadikgadi Zoutpannen. Naast het grimmige landschap zijn de zoutpannen ook bekend vanwege de grote hoeveelheid vogels en de andere woestijndieren die daar leven. Hierna rijden we door naar de lodge voor vannacht met uitzicht op een waterplek waar olifanten vrij rondlopen.
Brunch, diner

DAG 13: CHOBE RIVER – VICTORIA WATERVALLEN
Na het ontbijt gaan op weg naar de machtige Chobe River. Het Chobe gebied is bekend door de grote kuddes olifanten en andere dieren die hierheen komen om hun dorst te lessen bij de rivier – deze middag zullen we dan ook genieten van een lange bootcruise, glijdend langs de oevers in de hoop dat we de kuddes van dichtbij kunnen bewonderen. Na onze cruise steken we de grens over en reizen we door tot aan Greenfire Lodge Victoria Falls, wat centraal gelegen is en op loopafstand ligt van de watervallen en andere attracties.
Ontbijt, lunch, diner

DAG 14: VICTORIA WATERVALLEN
Met nieuwe opwinding worden we wakker in de avonturen hoofdstad van Afrika, waar we de geweldige Victoria Watervallen, ‘Mosi o Tunya’,’De Rook Die Dondert’ zullen ontdekken! Nadat we dit wereldwonder hebben bezichtigd zijn er tal van activiteiten die je kunt ondernemen of attracties die je kunt bezoeken. Zoals het stammendorp, de grote boom, de curiosamarkt en de krokodillen farm. Een vliegtuig tripje over de watervallen of een boottocht op de Zambezi River, white water raften of bungeejumpen zijn stuk voor stuk de moeite waard, maar zijn wel op eigen kosten. We brengen hier twee nachten door, waardoor je wat tijd hebt om alles wat deze plaats je biedt rustig te ontdekken. Deze avond eten we in een lokaal restaurant (op eigen kosten). Ontspan onder het geluid van de Afrikaanse nacht en het gedempte gebrul van de watervallen, en proost op je eigen avontuur!
Ontbijt

DAG 15: VICTORIA WATERVALLEN – FRANCISTOWN
De deelnemers die op de 15e dag vertrekken doen dat vandaag (vlucht via Johannesburg of Nairobi op aanvraag beschikbaar), terwijl de overlanders terug Botswana ingaan om weer in zuidelijke richting op Francistown aan te sturen. Deze avond verblijven we in comfortabele accommodatie, genieten we van de Afrikaanse nacht en proosten we nogmaals op ons geweldige avontuur onder het genot van een heerlijk diner.
Ontbijt, lunch, diner

DAG 16: FRANCISTOWN – JOHANNESBURG
We steken de Limpopo River over, terug Zuid-Afrika in en vervolgen onze groepsreis naar Greenfire Lodge Johannesburg. Hier komen we vroeg in de avond aan. Postexcursie accommodatie en vliegveld transfers kunnen geboekt worden via African Travels.
Lunch en diner op eigen kosten
Dit is een geaccommodeerde reis en beddengoed wordt op elke avond verstrekt.

Houdt rekening met het volgende:
Ook al maken we op dag 7, 8, 9, 10 en 12 gebruik van koepeltenten, de reisleiding zorgt nog steeds voor het beddengoed, het opzetten van de tenten en uitstekende safarigidsen. Locatie van de serviced tented camps kan variëren afhankelijk van de beschikbaarheid.
Het reisschema is bedoeld als ruwe richtlijn. Avonturen reizen zijn per definitie onvoorspelbaar en het weer, game migraties, condities van de weg en een groot aantal andere factoren kunnen ervoor zorgen dat we aanpassingen moeten maken aan het reisschema. Uiteindelijk zijn deze bedoeld om de reis van de deelnemers plezieriger te maken. Het is belangrijk dat deelnemers in dit opzicht flexibel en ruimdenkend zijn.

Deze reis wordt uitgevoerd door een zeer gewaardeerd lokale partner die al sinds 1983 deze groepsreis uitvoert. De filosofie van Drifters is gebaseerd op duurzaam toerisme - de lange termijn zekerheid dat elke activiteit ze wordt uitgevoerd in een specifiek natuurgebied moet bijdragen aan het behoud en het welzijn van de lokale inwoners van dat gebied. Op deze manier kan worden gegarandeerd dat de toekomstige generaties in staat zijn diezelfde gebieden te bezoeken en ervan te genieten op dezelfde ervaring als hun voorouders. Tijdens deze reis kun je genieten van het prachtige Afrika zonder extra kosten en geen lokale kosten (met uitzondering van visa).

Wat is het verschil met andere groepsreizen?
*Eigen kluisjes in de truck van 400mm x 600mm x 900mm
*Opbergruimte boven je stoel
*Kleine groep tot max 17 personen
*Je start en eindigt met dezelfde reizigers
*Geliefd onder Europeanen
*Meeste lunches zijn inbegrepen
*Geen Lokale Kosten en de meeste activiteiten en excursies zijn inbegrepen in de reissom

Belangrijke informatie
This trip is an accommodated tour and linen will be supplied on all nights. PLEASE NOTE: Although we still use dome tents on Days 7, 8, 9, 10 and 12 Drifters will provide linen and a serviced safari experience. Accommodation may vary from tour depending on availability but Drifters will offer the same standard on all tours. The day by day descriptions published are intended as a rough guideline only. Adventure travel by nature is unpredictable, weather patterns, game migrations, road conditions and a multitude of other factors may necessitate itinerary changes that ultimately are for the client's benefit. It is essential that clients are flexible and open minded in this regard.

Reviews

Leave a Review
(1) Average Rating:
Reviewed by Liesbeth, Nederland op
Eigenlijk was elke dag weer een hoogtepunt.
Fantastische reis! Heerlijk klein gezelschap.