One moment

Book your tour today: 085-4018272

16 dagen - Zimbabwe & Botswana ACCOMMODATIE

Tour Description
Itinerary
Map
Reviews

Deze accommodatiereis start en eindigt in Johannesburg. Het is een prachtige safari door Zimbabwe & Botswana waarbij je zowel de cultuur als de natuur van deze landen leert kennen. Bezoek de Zimbabwe Ruins en de wereldberoemde Victoriawatervallen. Verken de Okavango Delta vanuit een traditionele kano en geniet van de enorme olifantenkuddes die je in Chobe National Park per boot zal observeren. Deze reis doet het allemaal!

Download Tour Information

Highlights

Kruger National Park – game drives; Zimbabwe Monuments – begeleide tour; Matobos National Park – game drive; Hwange National Park – game drives in open 4WD; Victoria Falls– wereldwonder & avontuurlijke adrenaline activiteiten; Chobe National Park – boottocht bij zonsondergang; Okavango Delta – Mokoro excursie en wandelsafari.

Included

 • 13 nachten in lodges/ruime safaritenten/chalets en 2 nachten kamperen (Okavango Delta)
 • Alle entree van genoemde activiteiten
 • Transport in minibus / safari truck & 4WD
 • Maaltijden volgens reisbeschrijving: 15 x ontbijt; 13 x Lunch 11 x Diner
 • Professionele gidsen
 • Okavango Delta excursie

Excluded

 • Lokale Kosten: US$300. Op deze reis is sprake van Lokale Kosten. De Lokale Kosten zijn verplicht en onderdeel van de totale prijs van de reis. Dit deel (US$) betaal je echter in Afrika tijdens de pre-departure meeting meestal op de eerste dag van de reis. De Lokale Kosten worden door je reisleider tijdens de reis gebruikt om bepaalde contante betalingen te verrichten - denk hierbij aan verse producten, kampeertoeslagen en entreegelden van nationale parken. Pinautomaten en elektronisch bankieren is helaas nog niet erg vanzelfsprekend in Afrika en daarom is dit voor jou de voordeligste en duurzaamste manier en het beste voor de lokale economie van Afrika. Dit systeem wordt al jaren gebruikt bij onze internationale groepsreizen. Mocht je het erg vervelend vinden om met zoveel contant geld te reizen, neem dan contact met ons op en wij zoeken naar de beste oplossing. Geen gedoe, geen Lokale Kosten? We bieden ook een aantal groepsreizen aan waarbij alles inclusief is. Je betaalt gewoon één vaste tourprijs waarbij alle excursies en drie maaltijden per dag inbegrepen zijn. Vraag ons welke reizen dat zijn!
 • visa
 • reisverzekering (Optioneel bij te boeken)
 • vluchten (Optioneel bij te boeken)
 • departure taxes
 • shuttles van- en naar het vliegveld
 • slaapzak
 • optionele activiteiten
 • alcoholische drankjes
 • items van persoonlijke aard

Please Note

11 nachten lodges / tented lodge of chalets, 1 nacht in Kruger NP Letaba is in permanente tenten of chalets en 1 nacht in Kharma is in chalets waar 2 kamers een badkamer delen. 2 nachten tentenkamp in Okavango. Het gebruik van kampeeruitrusting (inclusief slaapzakken in de Delta) is inbegrepen. Maaltijden: 15 maal ontbijten, 13 lunches en 11 diners zijn inbegrepen. Hiervan worden 5 ontbijtmaaltijden en 4 diners verzorgd door de lodges. De overige maaltijden worden door de crew bereid. Een essentieel onderdeel van de safari is het deelnemen aan bepaalde werkzaamheden zoals het opzetten van de tent (2 nachten) en het inpakken van de truck in de ochtend - het is allemaal onderdeel van het avontuur. Je reisleiders zullen bij deze reis de maaltijden bereiden maar we vragen de reiziger om mee te helpen met de afwas (op rotatie). Er zijn een aantal lange reisdagen die zeer vroeg starten en dan is het heel fijn als iedereen zijn bijdrage levert zodat de dag efficiënt te laten verlopen. Transport: het merendeel van deze reis reis je in een comfortabele safari truck met 12 naar voren staande stoelen.

Restrictions

De gemiddelde leeftijd is 46 jaar op deze reis. Kinderen van 12 jaar en ouder zijn meer dan welkom mits ze samen met de ouder(s) reizen. Wanneer je ouder bent dan 65 jaar is helaas een gezondheidsverklaring noodzakelijk.

Extras/Upgrades

Indien je een eigen eenpersoonskamer wenst te hebben komt er €665,- bij.

Hotel Pickup

De reis start om 06:30 uur op dag 1 van de tour vanuit Rivonia Road Lodge, Johannesburg. We adviseren de dag ervoor al te arriveren in Johannesburg. Een extra nacht kunnen wij voor je bijboeken!

Itinerary

16 dagen - Zimbabwe & Botswana Game Tracker Accommodatiereis
Zuid-Afrika, Zimbabwe, Botswana
Deze reis start en eindigt in Johannesburg

O=Ontbijt; L=Lunch;D=Diner

Dag 1: Krugerpark (permanente tent / chalet - L, D
Deze reis start om 06.30 uur op dag een van de tour. Vertrek vanuit Johannesburg naar het noordelijke, zelden bezochte deel van het Krugerpark. ’s Middags maak je je eerste safari in het Krugerpark!

Dag 2: Krugerpark (chalet O, L, D)
’s Morgens en ’s middags ga je op safari op zoek naar de Afrikaanse wilde dieren en bezoekt het minder bekende deel Letaba totaan Pufuri.

Dag 3: Great Zimbabwe (hotel O, L, D)
Vroeg vertrek om de grens met Zimbabwe over te steken bij Beit Bridge en bezoeken daarna de Zimbabwe ruïnes. Dit zijn een van de grootste en oudste constructies van Zuidelijk Afrika en dateren uit de 11e tot 14e eeuw. Hier krijg je een rondleiding van een lokale gids.

Dag 4 - 5: Matopo National Park (chalets O, L, D)
Reizend via de stad Bulawayo reizen we verder naar het Nationaal Park Matobo naar onze chalets aan de rand van het park. Vanmiddag genieten we van sundowners met uitzicht op het park. De volgende ochtend bezoeken we de historische site van Cecil John Rhodes 'het graf van de wereld". In Matopos National park komen ongebruikelijke rotsformaties voor, verder bezichtigen we een scala aan oude rotsschilderingen, maken we een game drive en wandeling. Dit gebied is ook de thuisbasis van de Zimbabwe neushoorn die we natuurlijk hopen te zien tijdens onze excursie in het nationaal park.

Dag 6- 7: Hwange Nationaal Park (chalets O, L, D)
Vernoemd naar een lokale Nhanzwa leider, Hwange National Park is het grootste park in Zimbabwe en bestaat uit ongeveer 14 650 vierkante kilometer en is gelegen in het noord-westelijke hoek van het land. Het is beroemd om zijn grote olifantenpopulatie. Onze chalets liggen aan de rand van het park waar ook nog wilde dieren kunnen voorkomen. Hwange verkennen we met onze lokale gids tijdens een volle dag van game drives in een open 4WD safari voertuig.

Dag 8 - 9: Victoria Falls (hotel O)
We brengen twee nachten door in het stadje Victoria Falls. We genieten van een spectaculaire wandeling door tropische vegetatie aan de rand van de "Mosi oa Tunya" of "de rook die dondert" - de Victoriawatervallen. Er zijn mogelijkheden om te wild water raften op de machtige Zambezi rivier, een bungeesprong te wagen of een helikoptervlucht over de watervallen te boeken (eigen kosten).

Het is mogelijk om deze tour te verlaten op de ochtend van dag 9. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Dag 10: Chobe National Park (chalets O, L, D)
Tegen de middag arriveren we in Kasane, Botswana, aan de grens van het Chobe National Park. De rivier stroomt rustig langs de noordelijke grens van het Chobe National Park en trekt de grootste kuddes olifanten van Afrika aan. Het hoogtepunt van Chobe is de bootochten bij zonsondergang over de Choberivier waarbij we grote kuddes olifanten en andere wilde dieren hopen te zien als ze hun dorst lessen aan het eind van de dag.

Dag 11: Nata (tented lodge O, L, D)
’s Ochtends heb je de gelegenheid om een extra safari (tegen bijbetaling) te maken in het Chobe Natioal Park. Vervolgens rijden we in zuidelijke richting naar Nata, het gebied van de grote zoutpannen.

Dag 12 - 14: Okavango Delta (2x kamperen, 1x chalet O x3, Lx3, Dx2)
We rijden in de Okavango Delta naar ons afgelegen tentenkamp in het hart van de grootste binnenlandse delta ter wereld. Deze geweldige omgeving heeft grote aantallen rode lechwe, buffels, olifanten en vogels, met name ijsvogels! Een van de beste ervaringen in de Okavango Delta is de boottocht door de riet omzoomde kanalen in een mokoro (uitgeholde boomstam). Je mag heerlijk achterover zitten terwijl het water zachtjes onder mokoro gorgelt en een bekwame gids je wijst op de fauna en flora. Aan het einde van dag 14 keren we weer terug naar Maun waarbij er tijd is om een optionele vlucht te maken over de delta (bijbetaling).

Dag 15: Khama Rhino Sanctuary (chalets O, L, D)
Na het zuiden van Maun rijden we door de grote open vlakten van de Kalahari woestijn op weg naar de Khama Rhino Sanctuary. Dit is een community based wildlife project dat in 1992 is opgericht om te helpen bij het redden van de uitstervende neushoorn. Hier zet men zich in voor het herstel van het gebied dat vroeger vol met wilde dieren was en te zorgen dat dit weer in zijn natuurlijke staat terugkeert waarbij de lokale gemeenschap economisch profiteert. De focus ligt hiervoor onder meer op het ontwikkelen van het toerisme en duurzaam gebruik van natuurlijke bronnen. Het reservaat ligt in de buurt van de Kalahari en heeft verschillende natuurlijke waterplaatsen en biedt een uitstekende habitat voor de witte neushoorns, zebra's en gnoes.

Dag 16: Johannesburg - einde tour (O)
Vandaag steken we de grens met Zuid-Afrika over en komen eind van de middag aan in Johannesburg waar de tour eindigt.

We werken met veel plezier en naar tevredenheid samen met deze kleinschalige Afrikaanse partner die zich volledig richt op duurzaam en verantwoorde reizen. Door de nauwe betrokkenheid met de lokale bevolking kun je door deze reis een verschil maken in het leven van de lokale gemeenschappen, ook wel Low Impact Tourism genoemd. Met meer dan 25 jaar ervaring zijn zij een betrouwbare partner die geen extra toeslag voor alleenstaande reizigers vraagt (alleen als je perse een eigen hotelkamer wilt op de accommodatiereizen is er sprake van een beperkte toeslag. Voor een eigen tent wordt er niets extra’s berekend).

Wat is het verschil met andere groepsreizen?
-Kleine groep tot max 12 deelnemers
-Single supplement mogelijk
-Kleine overland truck met grote ramen
-Geen persoonlijke kluisjes
-Lokale gidsen met 4x4 Land Cruisers worden ingezet tijdens de meeste safari’s/game drives
-Zeer bekwame reisleiders

Duurzaam Toerisme
Meerdere keren per jaar verzorgt deze partner een reis voor kansarme kinderen van SOS Children's Village naar Pilanesberg Game reserve te bezoeken, de invoering van de kinderen naar de dieren in het wild, het belang van het behoud en het helpen hun horizon verbreden. SOS Kinderdorpen richten op verwaarloosde en verlaten kinderen en wezen, evenals kansarme gezinnen. Wij zijn van mening dat zij de toekomst van Afrika en dat de milieu-educatie belangrijk gelegenheid hen in staat stelt om te zien voor zichzelf wilde dieren, natuurbehoud op het werk, en ook laat ze de vele unieke kansen op werk die beschikbaar zijn in het behoud of de toeristische sector zijn.

Reviews

Leave a Review
(2) Average Rating:
Reviewed by Britt op
I have just returned home (to Sweden) after a fantastic trip in southern Africa! (16th Jan - 31st Jan)
Writing to let you know that everything was terrific; the truck, the accommodations, the game drives, the food and especially our guides - Matthew O'Brien and Ruan May. The two young guys did everything to make the journey interesting and comfortable! They were both serious and at the same time funny, when telling us about the animals, the countries and folklore-stories. You can be really proud of these to guys!
I gave high scores in the questionnaire, but in addition to that I want to write it in my own words.
Reviewed by Vanessa op
The trip was fantastic! There aren’t enough words in the dictionary to cover how incredible it was! The guides were extremely knowledgeable and didn’t seem to mind all of my questions. I really appreciated how they went out of their way to make sure I had everything I needed. At one point I wanted to get a local sim card – they made a special stop in a place they knew I could get one.
I really enjoyed the pace of the trip. It was certainly not slow, but I feel I saw a lot for the time I spent in each location – and the truck was comfortable enough to catch up on a bit of sleep if I ever needed (I think most of the group also found this!). The accommodation was very nice as well. They were comfortable and very clean each night – it was lovely to arrive after some long days.
I enjoyed having the free day in Vic Falls. Again the guides went out of their way to accommodate my 3 extra activities!
The definite highlight was the Okavango Delta! It was a wonderful experience to get amongst nature and get to know the guides a bit better – I’m sure it’s not every day a guide ‘falls’ out of a Mokoro to entertain her clients! I would have loved to stay longer!
After returning to New Zealand, and going through all the photos and remembering all the great times I know I will definitely return to Africa and I will want to travel with them again!