One moment

Book your tour today: 085-4018272

18 dagen - Rondreis Zuid-Afrika | ACCOMMODATIE

Tour Description
Itinerary
Map
Video
Reviews

Deze groepsreis start in Johannesburg en eindigt in Kaapstad. Wil je hoogtepunten van Zuid-Afrika zien? Waaronder het Kruger Park, de Wild Coast, Swaziland, Drakensbergen, Garden Route, wijnproeven en Kaapstad? Dan is dit de perfecte reis voor jou! Je overnacht in comfortabele lodges, in prachtige reservaten, hoog in de bergen, op het strand. De rondreis vereist een zekere flexibiliteit en een avontuurlijke mentaliteit!

Download Tour Information

Highlights

“Big Five” Game Walks; Game Drives met open voertuig; Game Reserves/National Parks; Kruger National Park; Zululand Game Reserve; Drakensberg ; Swaziland Kingdom; wijnboerderij en wijnproeven; kennismaking met Afrikaanse cultuur; Garden Route; Kustwandeling; Kaapstad; Tafelberg; ongerepte stranden; San Rock kunst; Nelson Mandela Museum

Included

 • Kruger National Park
 • Big Five” Game Walk
 • Game Drives met open voertuig
 • Zululand Game Reserve
 • Drakensberg gebied
 • Swaziland
 • Wijnproeverij
 • Garden route
 • Kaapstad
 • de Tafelberg
 • Nelson Mandela Museum
 • accommodatie (17 nachten in lodges)
 • alle maaltijden zoals aangegeven (gemiddeld 3 per dag)
 • Engelstalige reisleider en chauffeur
 • vervoer per overland truck

Excluded

 • visa (Zuid-Afrika is gratis voor NL)
 • vluchten (optioneel bij te boeken)
 • transfers
 • alcoholische dranken
 • tips en persoonlijke items
 • optionele activiteiten

Please Note

Alle overnachten vinden plaats in lodges met bedlinnen en handdoeken inbegrepen.

Restrictions

Minimum leeftijd is 12 jaar, maximum 65 jaar. Oudere reizigers zijn meer dan welkom zolang ze een doktersverklaring opsturen waarin staat dat men zonder moeite iedere dag in en uit de overland truck kan klimmen en in goede conditie zijn.

Extras/Upgrades

Zeekajakken Bungeejumpen Basutu ponytrektocht Robbeneiland Woudmountainbike Knysna Boottocht Optional Activities in Johannesburg, South Africa Estimated Costs p/p Soweto Tour – 3 hours ZAR 490 Johannesburg City Tour – 3 hours ZAR 490 Apartheids Museum – 3 hours ZAR 490 Soweto and Apartheids Museum – 5 hours ZAR 650 Lesedi Cultural Village – 5 hours ZAR 980 Sun City – Full Day ZAR 1350 Cradle of Humankind ZAR 650 Pretoria City Tour – 4 hours ZAR 650 Optional Activities in Knysna, South Africa Estimated Costs p/p Mountain Biking – 3 hours ZAR 680 Sea Kayaking ZAR 275 Bungy Jump ZAR 690 Optional Activities in Cape Town, South Africa Estimated Costs p/p Roben Island Tour – 3 hours ZAR 680 Abseiling of Table Mountain ZAR 495 White Shark Diving ZAR 1350 Please Note: Optional Activities can be booked on arrival. No bookings are made in advance. Rates are subject to change without notice Activities are subject to availability Activities are weather dependant

Hotel Pickup

Vertrek vanaf Greenfire Johannesburg Lodge om 06:30 uur op dag 1 van de tour. Extra overnachtingen voorafgaand aan de tour of na afloop, evenals vliegtickets en transfers kunnen via ons bijgeboekt worden

Itinerary

18 dagen - Rondreis Zuid-Afrika | Johannesburg naar Kaapstad Zuid-Afrika

Dag 1: Johannesburg - Bush Lodge
Vertrek om 06:30 uur vanuit Greenfire Johannesburg Lodge langs de schilderachtige weg naar Mpumalanga. Onderweg stoppen we bij het historische Dullstroom voor de brunch. Daarna reizen we verder naar beneden langs de steile Drakensberg helling tot aan het Lowveld bushveld waar we overnachten in de prachtige Bush Lodge. De lodge grenst aan het Kruger Park en is smaakvol ingericht. Bovendien gaat het het gebouw volledig op in de omgeving. Daarnaast biedt het comfortabele bedden, fijne badkamers, een verfrissend zwembad en een verbluffend uitzicht over de omliggende bush. Het avondeten wordt klaargemaakt boven een open vuur.
D

Dag 2: Bush Lodge
We beginnen de dag met de gebruikelijke koffie en thee alvorens te vertrekken op een safariwandeling. We wandelen ongeveer 3 uur op zoek naar wild. Van tijd tot tijd wordt er even gepauzeerd om meer te leren over het leven in de bush. Een lokale gids en spoorzoeker begeleidt alle wandelingen. Voor het heetst van de dag keren we terug naar de lodge voor een late brunch, waarna het tijd is om te ontspannen rond het zwembad en te genieten van de omgeving. In de namiddag maken we een safaritocht vanuit een open voertuig die overgaat in een uitgebreide nachtsafari. Door ’s nachts te vertoeven in de bush zijn we in staat om nachtdieren te observeren die anders voor ons verborgen zouden blijven. Dezelfde avond genieten we nog van een typisch Zuid Afrikaanse bush “braai” en vallen met het geluid van de wildernis in slaap.
O, L, D

Dag 3: Panorama Route - Hazyview
We staan met opkomen van de zon op en genieten van een hartig ontbijt, alvorens we op ontdekking gaan langs de hoogtepunten van de Panorama Route. Onze eerste stop houden we bij Blyde River Canyon en gaan verder naar Bourke's Luck Potholes, Gods Window en het gezellige stadje Graskop. Hier lunchen we in Harry's Pancake Bar (op eigen kosten). In de namiddag dalen we de Kowyn Pass af naar een traditioneel dorpje waar we kennismaken met het lokale Shanganvolk. 's Avonds komen we aan bij Hazyview Lodge, een blokhut die op spectaculaire wijze langs de oever van de Sabierivier gebouwd is op palen staat uit het inheemse, subtropische woud.
O, D

Dag 4: Kruger Nationaal Park
We verlaten Hazyview in de vroege uurtjes en maken een korte rit naar het zuidelijke gedeelte van het Kruger Nationaal Park voor een volledige dag safari. We krijgen tal van kansen om wilde dieren te spotten vanop de hoge uitkijkpost op onze volledig uitgeruste voertuig. Onderweg stoppen we bij enkele prachtige plekjes om te brunchen en de benen even te strekken. In de late namiddag verlaten we dit wereldbefaamde park en keren terug naar de comfortabele Hazyview Lodge.
Brunch, D

Dag 5: Swaziland - Zululand
Zuidwaarts reizend door het Swazi-Koninkrijk brengt onze reis ons in een gebied van de spectaculaire landschappen, we reizen langs traditionele boerderijen en markten vol curiosa. Vervolgens betreden we Zululand, een gebied dat ooit geregeerd werd door de beroemde Shaka Zulu en een regio vol wildreservaten en impressionante landschappen. De volgende twee dagen brengen we door in bij Zululand Lodge, een spectaculaire accommodatie gevestigd in het private wildreservaat.
O, L, D

Dag 6: Zululand
Afhankelijk van de seizoensgebonden activiteiten van de wilde dieren, gaan we of op safari in ons 4x4-voertuig of op wandelsafari doorheen het park. Deze dag is zeker de moeite waard, aangezien de reservaten in deze omgeving de thuishaven zijn van heel wat bedreigde diersoorten, zoals de zwarte en witte neushoorn. 's Avonds keren we terug naar Zululand Lodge.
O, L, D

Dag 7 & 8: Drakensberg
We rijden opnieuw landinwaarts door de regio van de glooiende heuvels. Nu is het een rustgevende plek, maar ooit werden hier vele historische en politieke oorlogen uitgevochten door de Zulu's, de Boeren en de Britten. In de namiddag bereiken we het majestueuze Drakensberg berggebied, “Barrier of Spears”. Wanneer we aan de voet van de heuvels komen stappen we over in een 4x4-voertuig, en genieten we van een opwindende rit over bergpaden tot aan de DRAKENSBERG LODGE waar we twee nachten doorbrengen in gezellige blokhutten. De tijd zullen we hier verdrijven door te wandelen in, het ontdekken van de wonderen van deze nationale erfgoedsite en door het bezoeken van een San Rock Art Gallery. Een ponytrektocht is ook een mogelijkheid.
O, L, D; O, L, D

Dag 9 & 10: Dolphin Coast
Na een ontspannen start, wandelen of rijden we naar de truck die beneden op ons staat te wachten. We reizen naar een van ’s werelds meest indrukwekkende kustlijnen waar de golven van de Indische Oceaan onophoudelijk op de verlaten stranden inbeuken. Onderweg rijden we door de Natal Midlands, waar we vele ambachtelijke winkeltjes, kunstgalerijtjes en andere interessante attracties kunnen bezoeken. We houden halt op Nottingham Road voor onze lunch (op eigen kosten), alvorens we verder rijden naar de DOLPHIN COAST LODGE die zich letterlijk op het strand bevindt. Hier zullen we de komende twee nachten verblijven. Onze tijd brengen we hier door met zonnebaden en te genieten van het strand en de warme oceaan. Eén avond kunnen we genieten van een traditionele visbraai op de patio van de lodge.
O, D; O

Dag 11 & 12: Wild Coast
We starten vroeg en rijden naar Durban, waarna we onze weg naar één van de hoogtepunten van deze reis vervolgen, de Wild Coast. Ooit was dit een onafhankelijk gebied, met als resultaat dat het minder druk ontwikkeld is dan de rest van het land. Dit is te merken aan de ongerepte stranden, de natuurlijke riviermondingen, de golvende grasvelden en de traditionele wandtapijten van de Xhosavolkeren. We zullen de komende twee nachten spenderen in een afgelegen Greenfire lodge van waaruit we de ruige, maar ongelooflijk mooie omgeving zullen verkennen.
O, L, D; O, L, D

Dag 13: Frontier Country
We verlaten de weelderige bossen aan de kust en houden voor het eerst halt aan het Nelson Mandela Museum in Umtata. We zetten onze reis verder naar de geboorteplaats van deze grootse staatsman. In de namiddag rijden we verder naar een regio die bekend staat als "Frontier Country". Deze plek werd in 1820 door Europese immigranten ingenomen en was een regio waar veel grensoorlogen plaatsvonden.
O, L, D

Dag 14 & 15: Garden Route
We starten onze weg langsheen de Garden Route met een stop aan het Tsitsikamma Nationaal Park, waar we genieten van een wandeling langsheen de ruige kustlijn en de Storms Rivier oversteken via de hangbrug. Diegenen die het wensen, kunnen een sprong wagen vanop de hoogste bungeejump ter wereld: 216 meter hoog. Later op de dag rijden we langsheen Plettenberg Bay alvorens we aankomen in de lodge. We verblijven in de centraal gelegen Greenfire Knysna Lodge. Vanop het terras van de lodge genieten we van het zicht op de lagune van Knysna en de Indische Oceaan. Het gezellige centrum het Waterfront shoppingcenter zijn op wandelafstand. Onze dagen vullen we hier met het ontdekken van deze gekende regio en haar vele attracties. Enkele optionele activiteiten zijn zeekajakken, mountainbiken in het woud en een stadsexcursie. Eén lunch en avondmaal zijn zelf te bekostigen.
O, L, D; O

Dag 16 - 18: Kaapstad
Een ontspannende start waarbij we Knysna verlaten en verder reizen in de richting van het Lake District om vervolgens de “Walvisroute” door Hermanus en rond de Hottentots Holland Bergen te volgen. In de late namiddag aankomend in “Moederstad” Kaapstad melden we ons aan bij de Greenfire Cape Town lodge die gelegen is op het Sea Point strand. Kaapstad is zonder enige twijfel één van de mooiste steden ter wereld en we zullen dan ook twee dagen doorbrengen met het bezoeken van Cape Point, Houtbaai, het Waterfront, afgelegen stranden, een wijnboerderij en vele andere hoogtepunten. Verder zullen we ook de Tafelberg beklimmen. (Lunches en avondeten in Kaapstad zijn zelf te bekostigen).
O; O; O

Opmerkingen
Deze expeditie eindigt om 16.00h op dag 18. Deelnemers kunnen echter zonder probleem hun verblijf verlengen in de Greenfire Cape Town Lodge. Wanneer men echter een terugvlucht maakt op deze dag, hou dan rekening met de tijd die nodig is om tot aan de luchthaven te geraken en voor de check-in procedures (kan tot drie uur in beslag nemen). Wie graag het Robbeneiland bezoekt, meldt dit best zo vroeg mogelijk aan de gids aangezien reservatie nodig is.

Deze reis wordt uitgevoerd door een zeer gewaardeerd lokale partner die al sinds 1983 deze groepsreis uitvoert. De filosofie van Drifters is gebaseerd op duurzaam toerisme - de lange termijn zekerheid dat elke activiteit ze wordt uitgevoerd in een specifiek natuurgebied moet bijdragen aan het behoud en het welzijn van de lokale inwoners van dat gebied. Op deze manier kan worden gegarandeerd dat de toekomstige generaties in staat zijn diezelfde gebieden te bezoeken en ervan te genieten op dezelfde ervaring als hun voorouders. Tijdens deze reis kun je genieten van het prachtige Afrika zonder extra kosten en geen lokale kosten (met uitzondering van visa).

Wat is het verschil met andere groepsreizen?
*Eigen kluisjes in de truck van 400mm x 600mm x 900mm
*Opbergruimte boven je stoel
*Kleine groep tot max 17 personen
*Je start en eindigt met dezelfde reizigers
*Geliefd onder Europeanen
*Meeste lunches zijn inbegrepen
*Geen Lokale Kosten en de meeste activiteiten en excursies zijn inbegrepen in de reissom

Reviews

Leave a Review
(4) Average Rating:
Reviewed by Karin op
Wat een fantastische reis! Prachtige lodges en wat een mooi en afwisselend land. Onze gids Nafla was erg kundig en gezellig. Hij wist overal wat over te vertellen. Prachtige indrukwekkende gamedrives en wandelingen gemaakt. We hebben enorm genoten. African Travels , bedankt voor de goede en duidelijke informatie. Je krijgt precies wat er gezegd wordt en komt niet voor verrassingen te staan. Helemaal top!
Reviewed by Rianne op
De tour was geweldig!
Reviewed by Sarah op
I like to say a big thank you to Louis who did an awesome job being our guide! His huge knowledge about the many different animals, the nature, the culture, etc. is outstanding! I think there hasn't been any question we asked he wasn't able to answer. So we learnt a lot about your beautiful country! South Africa surprised us every day with different landscapes. It is a land of contrasts! We enjoyed every accommodation and felt very welcome in each place. Pure luxury with the pools, comfy beds, warm showers, etc. This surprised me a lot because I expected basic accommodation. But in my opinion every single accommodation we stayed at is kind of luxury! The managers and staff did their utmost for our comfort and we got spoiled with delicious food where ever we have been. Louis also spoilt us with good food.
Reviewed by Cariie op
Wyatt is an excellent guide, very knowledgeable with fauna and flora. The meals he cooked for us were delicious. He made an effort to see we enjoyed some of SA specialities (Baboti and Braai). I will recommend this tour to friends and family.