One moment

Book your tour today: 085-4018272

7 dagen - Binnenland Afrika

Tour Description
Itinerary
Map
Video
Reviews

Dit is een korte groepsreis door een aantal prachtige nationale parken van Afrika met als kers op de taart de Victoria Watervallen. Met grote kans om The Big 5 te zien, zowel tijdens een game drive of boottocht op de Zambezi of Chobe rivier! Uitermate geschikt voor single reizigers

Download Tour Information

Highlights

Chobe National Park, Kruger National Park, Polokwane Game Reserve, Zuid-Afrika, Victoria Watervallen (Victoria National Park)

Included

 • Kruger National Park
 • Shangaan Cultural Evening
 • Hwange National Park
 • Victoriawatervallen
 • volledig uitgeruste safari truck
 • kampeer- en kook benodigdheden
 • wegenbelastingen
 • vervoer
 • slaapmatjes
 • dienstverlening van twee reisleiders
 • maaltijden: 6 x ontbijt; 4 x lunch; 5 x diner
 • 6 nachten kamperen

Excluded

 • Lokale Kosten: US$315
 • reisverzekering (Via African Travels te boeken)
 • vluchten (Via African Travels te boeken)
 • departure taxes
 • transport van- en naar de luchthavens
 • slaapzak
 • optionele activiteiten
 • alcoholische dranken
 • fooien
 • persoonlijke items

Please Note

Tenten en matrassen zijn inbegrepen en beschikken over muggengaas. Je dient zelf voor een slaapzak of beddengoed te zorgen. Neem een goedkoop muggennet mee als je buiten wilt slapen. Alle campings beschikken over goed sanitair en een bar. Soms is er ook een restaurant aanwezig, een winkeltje en internet. Bij ongeveer de helft van de campings heb je de mogelijkheid op te waarderen naar een chalet of hotelkamer tegen bijbetaling.

 • TRANSPORT: 24-persoons, op zichzelf staande, op maat gemaakte safaritruck met tafels, stopcontacten, vriezer, watertank, bibliotheek, i-pod jack, veiligheidsvoorzieningen en individuele kluisjes van 70 liter
 • NATIONALE PARKEN: Om de kwaliteit van de safari’s te maximaliseren en om te voldoen aan de lokale veiligheidsvoorschriften, worden sommige bezoeken aan Nationale Parken uitgevoerd met behulp van de diensten van lokale gidsen en chauffeurs. Dit komt zowel de safari ervaring ten goede evenals de lokale economieën
 • TOUR STIJL: Dit is een participatiereis waarbij je bijdrage is gewenst aan de verschillende dagelijkse taken, zoals boodschappen doen op de lokale markt, koken en de overland truck opgeruimd houden (meestal op basis van een rooster). Maar maak je geen zorgen, het is niet allemaal hard werken en het is een geweldige manier om de lokale bevolking te ontmoeten en je medereizigers te leren kennen. Je bijdrage komt de reiservaring ten goede - de meeste mensen merken dat hoe groter hun betrokkenheid is, hoe groter hun plezier van de hele reis.

Restrictions

Leeftijd: 18 - 39 jaar

Extras/Upgrades

Download tour dossier.

Hotel Pickup

De tour vertrekt op dag 1 om 7:00 uur vanuit MoAfrika Lodge, Johannesburg

Itinerary

7 dagen - Binnenland Afrika | Zuid-Afrika, Zimbabwe, Zambia
Johannesburg - Livingstone

Dag 1 - 2 Johannesburg - Kruger National Park, Hazyview
Vanuit Johannesburg - commerciële hoofdstad van Zuid-Afrika - reizen we via de Panorama regio van Mpumalanga met zijn prachtige landschappen en dramatische helling uitzicht, richting het beroemdste nationale park van Zuid-Afrika, het Kruger National Park. De hekken tussen de grenzen van het park en de privé wild reservaten zijn verwijderd zodat de gebieden tezamen het Greater Kruger vormen en de dieren vrij zijn om door het gehele gebied te zwerven. Kruger en Greater Kruger dekken meer dan 24.000 vierkante kilometer en zijn de thuisbasis van een ongelooflijke rijkdom aan Afrikaanse dieren, zoals de dwerg mangoest, Afrika's 'Big Five' (luipaard, leeuw, olifant, neushoorn, buffel). Er is ook een ongelooflijke diversiteit aan vogels en flora te ontdekken. We brengen er twee nachten door en genieten van game drives over de savanne om een glimp op te vangen van enkele van de dieren die in het park wonen. Ook zullen we 1 avond een traditionele Shangaan avond beleven met dansen en eten.

Dag 3 - 4 Limpopo Province - Antelope Park, Gweru
Na Kruger trekken we noordwaards door de uitgestrekte graslanden en brengen de nacht door langs de Limpopo River in de buurt van de Beitbridge grens. Na de grensovergang met Zimbabwe reizen we verder richting Gweru en Antelope Park. Hier kun je wilde dieren spotten, een kanotocht maken of een boottocht bij zonsondergang maken.

Dag 5 - 7 Hwange National Park, Livingstone
Na Antilope Park reizen we verder naar Hwange National Park, een van de beroemdste parken van Zimbabwe. Hier kun je de Big 5 spotten. Hier maken we of een ochtend game drive of een avond game drive voordat we verder reizen naar Zambia. In Zambia verblijven we bij de Waterfront aan de oevers van de Zambezi rivier. Een perfecte plek om de tour te eindigen en eventueel wat extra dagen door te brengen. (Extra overnachten via ons bij te boeken).

We zijn er trots op dat we een van de weinige Nederlandse partners zijn van deze lokale reisorganisatie Acacia Africa. Hun overland trucks rijden al meer dan 25 jaar kris kras door Afrika. Ze leggen de focus op duurzaam toerisme. Tijdens je reis zal je daarom ook kleine initiatieven bezoeken waar je een dag als vrijwilliger kunt meewerken of lokale producten kopen waarvan de opbrengst gaat naar een lokale stichting voor wildlife, kindertehuizen, vrouwenprojecten etc. De ervaren reisleiders zijn gepassioneerd over hun vak en het continent. De kampeeruitrusting en truck zijn goed onderhouden. Deze reis is vooral populair onder Australiërs en New Zeelanders die bezig zijn met een wereldreis. Hoewel er veel stelletjes meereizen zijn singles ook van harte welkom. Soms is er een toeslag gemoeid bij singles die een eigen tent willen.

Wat is het verschil met andere groepsreizen?
-Iedere reiziger heeft een persoonlijk kluisje in de truck, handig voor je kleinere items of je day pack
-De meeste lunches zijn inbegrepen
-Max groepsgrootte 24
-De meeste reizen hebben een Activity package. Voeg deze toe aan je reis want het betreft de belangrijkste en mooiste highlights!
-Deze reis bestaat uit componenten en tijdens de safari zal je waarschijnlijk vaak reizigers tegenkomen die kortere en langere delen van deze reis maken. Hierdoor is de groep dynamisch en dit wordt als prettig ervaren.

African Travels is specialist in groepsreizen
De oprichters (geboren en getogen in Afrika) van African Travels hebben een achtergrond als reisleider in Afrika. Wij bieden onafhankelijk advies en willen dat jij als reiziger goed aansluit bij de groep. Een kleine groepsreis is meer geschikt voor 40 reizigers terwijl een andere kampeerreis geliefd is bij 20-30 jarigen. We werken enkel samen met partners uit ons persoonlijke netwerk dat we in de afgelopen 30 jaar hebben opgebouwd.
Heb je dezelfde reis ergens anders goedkoper gezien? Laat het ons weten, dan ontvang je bij ons dezelfde prijs op het moment van bevestigen. Door koersschommelingen zijn we niet dagelijks in staat al onze prijzen bij te stellen. Niet van toepassing op reeds geboekte en bevestigde reizen.

Deze reis is ook in omgekeerde richting te maken. Informeer naar de vertrekdata.

Reviews

Leave a Review
(0) Average Rating: