One moment

Book your tour today: 085-4018272

14 dagen - Botswana Wildparken ACCOMMODATIEREIS

Tour Description
Itinerary
Map
Video
Reviews

Deze kleine groepssafari begint in Johannesburg en eindigt in Victoria Falls. Een accommodatiereis door Botswana. Ervaar de enorme uitgestrekte Magadikgadi pannen, de Okavango Delta vanuit een traditionele houten kano en geniet van de wilde dieren in het Moremi wildreservaat. Ontdek Chobe National Park per boot en geniet van de prachtige Victoriawatervallen!

Download Tour Information

Highlights

Khama Rhino Sanctuary – wilde dieren spotten; Okavango Delta – mokoro excursie en wandelsafari's; Moremi Game Reserve – 3 dagen game drives in een 4WD; Chobe National Park – game drive in een 4WD en een bootsafari over de Chobe rivier; Victoria Falls – avontuurlijke activiteiten.

Included

 • Maximaal 12 mensen
 • 11 nachten in lodges/ruime safaritenten/chalets en 2 nachten kamperen (Okavango Delta)
 • Alle entree van genoemde activiteiten
 • Transport in minibus / safari truck & 4WD
 • Maaltijden volgens reisbeschrijving: 13 x ontbijt; 11 x Lunch 6 x Diner
 • Professionele gidsen
 • Okavango Delta excursie & Moremi 4WD excursie

Excluded

 • Lokale Kosten: US$300. Op deze reis is sprake van Lokale Kosten. De Lokale Kosten zijn verplicht en onderdeel van de totale prijs van de reis. Dit deel (US$) betaal je echter in Afrika tijdens de pre-departure meeting meestal op de eerste dag van de reis. De Lokale Kosten worden door je reisleider tijdens de reis gebruikt om bepaalde contante betalingen te verrichten - denk hierbij aan verse producten, kampeertoeslagen en entreegelden van nationale parken. Pinautomaten en elektronisch bankieren is helaas nog niet erg vanzelfsprekend in Afrika en daarom is dit voor jou de voordeligste en duurzaamste manier en het beste voor de lokale economie van Afrika. Dit systeem wordt al jaren gebruikt bij onze internationale groepsreizen. Mocht je het erg vervelend vinden om met zoveel contant geld te reizen, neem dan contact met ons op en wij zoeken naar de beste oplossing. Geen gedoe, geen Lokale Kosten? We bieden ook een aantal groepsreizen aan waarbij alles inclusief is. Je betaalt gewoon één vaste tourprijs waarbij alle excursies en drie maaltijden per dag inbegrepen zijn. Vraag ons welke reizen dat zijn!
 • visa
 • reisverzekering (Optioneel bij te boeken)
 • vluchten (Optioneel bij te boeken)
 • departure taxes
 • shuttles van- en naar het vliegveld
 • optionele activiteiten
 • alcoholische drankjes
 • items van persoonlijke aard

Please Note

Totaal van 13 nachten in lodges, chalets of tentenkamp, waarvan 10 nachten in lodges met en suite faciliteiten, 1 nacht in Kharma in chalets waar twee kamers een badkamer delen en 2 nachten tentenkamp in Okavango. Elke tent heeft twee twin veldbedden met linnen en een eigen chemisch toilet. Gedeelde emmer douche tent met warm water van hat kampvuur. 13 ontbijtmaaltijden, 11 lunches en 6 diners zijn inbegrepen. 7 ontbijten, 3 lunches en 3 diners worden verstrekt door de lodges. De overige maaltijden worden verstrekt door de crew. Een essentieel onderdeel van de safari is het deelnemen aan bepaalde werkzaamheden zoals het opzetten van de tent (2 nachten) en het inpakken van de truck in de ochtend - het is allemaal onderdeel van het avontuur. Je reisleiders zullen bij deze reis de maaltijden bereiden maar we vragen de reiziger om mee te helpen met de afwas (op rotatie). Er zijn een aantal lange reisdagen die zeer vroeg starten en dan is het heel fijn als iedereen zijn bijdrage levert zodat de dag efficiënt te laten verlopen. Transport: het merendeel van deze reis reis je in een comfortabele safari truck met 12 naar voren staande stoelen.

Restrictions

De gemiddelde leeftijd is 46 jaar op deze reis. Kinderen van 12 jaar en ouder zijn meer dan welkom mits ze samen met de ouder(s) reizen. Wanneer je ouder bent dan 65 jaar is helaas een gezondheidsverklaring noodzakelijk.

Extras/Upgrades

Indien je een eigen eenpersoonskamer wenst te hebben komt er €830,- bij.

Hotel Pickup

De reis start om 06:30 uur op dag 1 van de tour vanuit Rivonia Road Lodge, Johannesburg. We adviseren de dag ervoor al te arriveren in Johannesburg. Een extra nacht kunnen wij voor je bijboeken

Itinerary

14 dagen - Botswana Wildparken | accommodatietour
Start in Johannesburg en eindigt in Victoria Falls, Zimbabwe | Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe

Deze reis is ook beschikbaar met als startpunt Maun (13 daagse reis) en als kampeerreis.

Deze kleine groepssafari begint in Johannesburg en eindigt in Victoria Falls. Een accommodatiereis door Botswana. Ervaar de enorme uitgestrekte Magadikgadi pannen, de Okavango Delta vanuit een traditionele houten kano en geniet van de wilde dieren in het Moremi wildreservaat. Ontdek Chobe National Park per boot en geniet van de prachtige Victoriawatervallen!

Botswana wordt beschouwd als de belangrijkse bestemming voor het spotten van wilde dieren. Maar het staat ook bekend als een zeer dure bestemming. Met behulp van een scala aan betaalbare lodges, bieden we een volledig geaccommodeerde tour van Botswana voor een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

Dag 1 Johannesburg naar KHAMA Rhino Sanctuary [chalets - LD]
(O = ontbijt, L = lunch D = diner)
Vertrekkend vanuit Johannesburg om 06:30 reis je naar het noorden en stopt allereerst bij het Khama Rhino Sanctuary. De Khama Rhino Sanctuary Trust is een community based wildlife project dat in 1992 is opgericht om bij te dragen aan het redden van de uitstervende neushoorn, het herstel van een gebied dat vroeger vol met wilde dieren was en te zorgen dat dit weer in zijn natuurlijke staat terugkeert door er ook voor te zorgen dat de lokale gemeenschap hier economisch van profiteert. De focus ligt hiervoor onder meer op het ontwikkelen van het toerisme en duurzaam gebruik van natuurlijke bronnen. Het reservaat ligt in de buurt van de Kalahari en heeft verschillende natuurlijke waterplaatsen en biedt een uitstekende habitat voor de witte neushoorns, zebra's en gnoes.

Dag 2 MAUN [lodge O, L-]
We rijden door de Kalahari naar Maun, de toegangspoort tot de Okavango Delta. Sinds Maun's oprichting in 1915 als de hoofdstad van de Batawana mensen, heeft het lange tijd de bijnaam Wild West town door de voornaamste bedrijvigheid van lokale veeteelt en safari activiteiten. De naam Maun is afgeleid van het San woord 'Maung', dat 'de plaats van de korte riet' betekent.

Dag 3-4 Okavango Delta [tentenkamp x2 O, L, D]
We rijden in de Okavango Delta naar ons afgelegen tentenkamp in het hart van de grootste binnenlandse delta ter wereld. Deze geweldige omgeving heeft grote aantallen rode lechwe, buffels, olifanten en vogels, met name ijsvogels! Een van de beste ervaringen in de Okavango Delta is de boottocht door de riet omzoomde kanalen in een mokoro (uitgeholde boomstam). Je mag heerlijk achterover zitten terwijl het water zachtjes onder mokoro gorgelt en een bekwame gids je wijst op de fauna en flora.

Dag 5, 6, 7, 8 Moremi [3x tenten Bushcamp, 1x lodge OX4 LX4 Dx3]
Vanuit een open 4WD rijden we het Moremi Game Reserve binnen om de fantastische dieren te bekijken! Chief's Island is de grootste landmassa binnen Moremi en was voor rijke Batswana stam het voornaamste jachtterrein alvorens te worden uitgeroepen tot wildreservaat door de stam. We besteden 4 dagen met safari game drives en kijken naar de overvloed aan wilde dieren zoals olifanten, nijlpaarden, buffels, leeuwen en andere dieren. Dit doen we zowel in het Moremi Game Reserve als ook in het privaté concessie reservaat rondom het park. We keren terug naar Maun op dag 8 voor een avond maaltijd in een lokaal restaurant (eigen kosten).

Dag 9 Makgadikgadi Pans [tented lodge of chalets O, L -]
We hebben tijd voor een optionele game vlucht over de Okavango voor wie dat wil voordat we naar Nata doorrijden. De glinsterende zoutpannen van Makgadikgadi verschijnen als een flagrante witte, eindeloze vlakte. Wanneer de regen valt vindt er een dramatische verandering plaats wanneer duizenden gnoes en zebra's migreren naar de zoete voedzame graslanden en wolken flamingo afkomen op de algen rijke wateren. Het is een gebied van weinig regenval waardoor dit spektakel altijd maar van korte duur is.

Dag 10 - 11 Chobe National Park [lodge O, L -]
De Chobe rivier is een prachtige locatie in Botswana en zal de voornaamste focus zijn van ons verblijf. De Chobe rivier stroomt rustig langs de noordelijke grens van het Chobe National Park en trekt de grootste kudde olifanten van Afrika aan. Vroeg in de ochtend maken we een game drive in het Chobe National Park en in de middag zullen we een 'sundowner' cruise maken om te genieten van de de machtige kuddes olifanten die aan het eind van de dag terugkeren naar de Chobe rivier om hun dorst te lessen.

Dag 12 - 13 VICTORIA FALLS (Zimbabwe) [hotel OX2 - -]
We bezoeken "Mosi oa Tunya" of "de rook die dondert" - in Victoria Falls. Deze prachtige watervallen zijn één van de zeven natuurlijke wonderen van de wereld. De Victoria Falls Bridge werd in opdracht van Cecil John Rhodes in 1900, en werd opgeleverd in 1905 waardoor Rhodes nooit het eindresultaat heeft mogen zien door zijn vroegtijdige dood. De brug overspant de indrukwekkende kloof. De beroemde adrenaline Victoria Falls Bungi sprong wordt van deze brug gemaakt met een angstaanjagende sprong van 111 meter. In Victoria Falls heb je de mogelijkheid om te raften, te bungee jumpen of een vlucht over de waterval te maken (op eigen kosten).

Dag 14 VICTORIA FALLS - tour eindigt [- O - -]
De tour eindigt na het ontbijt om 08:00 uur. Mensen die langer willen blijven kunnen dat op eigen kosten doen. Op aanvraag regelen wij aanvullende nachten.

RESPONSIBLE TOURISM
In Maun we visit a community project, Sibanda’s Craft Shop, where craftswomen manufacture unique hand-painted cotton textiles such as tablecloths, & cushion covers. The aim at Sibanda’s is to generate more employment within the community, empowering women to realise their dreams and improve the quality of their lives and those of their children, through economic upliftment and self-fulfilment.
We also use local 'poler guides' to take us into the Okavango Delta. The polers have an intimate knowledge of the Okavango Delta, and their employment as guides ensure that the local community benefit from tourism and ensures that these areas are conserved for future generations.

We werken met veel plezier en naar tevredenheid samen met deze kleinschalige Afrikaanse partner die zich volledig richt op duurzaam en verantwoorde reizen. Door de nauwe betrokkenheid met de lokale bevolking kun je door deze reis een verschil maken in het leven van de lokale gemeenschappen, ook wel Low Impact Tourism genoemd. Met meer dan 25 jaar ervaring zijn zij een betrouwbare partner die geen extra toeslag voor alleenstaande reizigers vraagt (alleen als je perse een eigen hotelkamer wilt op de accommodatiereizen is er sprake van een beperkte toeslag. Voor een eigen tent wordt er niets extra’s berekend).

Wat is het verschil met andere groepsreizen?
-Kleine groep tot max 12 deelnemers
-Single supplement mogelijk
-Kleine overland truck met grote ramen
-Geen persoonlijke kluisjes
-Lokale gidsen met 4x4 Land Cruisers worden ingezet tijdens de meeste safari’s/game drives
-Zeer bekwame reisleiders

Reviews

Leave a Review
(14) Average Rating:
Reviewed by Anoniem op
Amazing tour with great guides – Brian + Yotam were brilliant – tour exceeded all my expectations
Reviewed by Nagi op
First time and very recommandable. Just back from an unforgettable Sunway Safaris Tour to Okavango Delta and Victoria Falls with German speaking, perfect guide Wouter („as almost a part of the group“, always available and left no questions open) Driver William also a very experienced, carefully driver. Because both of them, we have discoverd the „Big Five“ at the first days already. Our "Red Elephant“ (Safari Chariot) was perfect suited for all "challenges". Thanks for the great time, will recommand to others !
Reviewed by Anke op
Our two guides (Brian as the tour guide und Ngande as our guide in the Moremi Game Reserve) have both a big knowledge of nature, wildlife and culture etc. and were always more than happy to share that knowledge and answer whatever questions we had. Also they made us always feel safe. They are both very professional & experienced and respected wildlife, nature & people a lot! (It´s really appreciated that this is really lived and not only a marketing slogan! And I believe, that they are both personally convinced by that and not simply follow a company-policy.) Both did a fantastic job! Our two drivers (Mike and Lister) did a wonderful job in bringing us safe and on time from A to B. Even on the partially more than bumpy roads with a lot of animals next to or even on the roads... Thanks a lot for that! All of them – guides and drivers – cared a lot, were always interested in all the group members personally and made the whole journey feel like a big family trip :-). It was a pleasure travelling with them. We had a lot of fun whilst exploring Africa. You can be really proud of your team members. They are all very engaged, professional and really nice people – and that makes a big difference :-). The Safari Truck is perfectly equipped with everything you need for such a trip. The accomodations were all nice and some had a much higher standard than expected (e.g. Nata Lodge and Hyena Pan Bushlodge → really beautiful!!!).”
Best regards
Anke, Germany
Reviewed by The Townsend Family, New Zealand op
The holiday was awesome! Sunway couldn’t be faulted and everything went without a hassle. The guesthouse worked wonderfully….they are very nice people! The other 7 people on the safari were great…the group got on incredibly well! The guides were excellent also. People wise it couldn’t have been better either. The delta was amazing and so was Hyena Pan!! The whole trip was not as ‘rough’ as we expected and was the perfect balance of variety for our family….a bit of rough at the delta and luxury at Hyena Pan. We saw a cheetah with big cubs and a leopard with little cubs, wild dogs, and or course all the rest of the list.”
Reviewed by Jessica, New Zealand op
HI Sunway Safaris, I just wanted to email to tell you what a fantastic time we had on our safari of Botswana to Vic Falls. It was amazing. The accommodation was perfect, the food was great and the scenery and wildlife were amazing. We saw alot of wildlife including elephants, giraffe, wild dogs, zebra, buffalo, 2 lions to name a few. A memorable moment was seeing a leopard with her 2 cubs which we followed for a good half hour or so in Moremi. That was amazing! Also seeing a pack of dogs killing an impala.”
Reviewed by John op
The holiday was very well run by the local operator Sunway Safaris. Their 2 guides Phumi and Paul were just superb!! The meals they prepared were always excellent and they were continuously anxious to ensure we had a brilliant experience. The first 2 days consisted of a lot of driving of which Phumi did a great job. The highlight of the tour was the Okavango Delta – what a beautiful place!! The camping there was very comfortable and all the other accommodations was excellent. One must mention the people of the area – so friendly, happy to chat and talk about their lives. The local guides were of variable quality, but not as good as our own 2 guides who usually knew much more than they did about the animal we were seeing. Our guide in Moremi and Chobe were excellent. Finally to the animals – exciting encounters with such beautiful animals, sometimes at very close range was just so amazing..
Reviewed by Kres op
Ik heb een fantastische reis gehad en ben heel blij die met jullie gemaakt te hebben. Alles was piekfijn in orde. Goede truck, goede en aardige gidsen, die ook nog fantastisch kookten. Veel gezien in de vele gamedrives, zeker ook de big five en heel veel meer. Mooie logdes, tenten en hotels. Kortom heel erg tevreden. Ook het gezelschap was erg aardig, we hebben veel lol gehad samen en gelukkig heb ik niets gemerkt dat ik wel heel veel ouder was, meer dan20 jaar. Gelukkig kon ik het ook fysiek allemaal goed aan.

Ik zal reclame voor jullie maken en hoop dat jullie je zelf wat zichtbaarder maken als je naar een safariereis zoekt op internet. Ik zag jullie toen nergens.
Reviewed by Sharon op
Great travel agency. Quick response to all questions. And, because the agents know Africa, they gave me great advice as to where to go and where to avoid based on my preferences. African Travels made planning my six- week journey into southern Africa not only interesting, but also easy.
Reviewed by Nellie op
Good organised tour with a good combination of camping in the Delta and Lodges, especially Hyena Pan (Moremi).
Reviewed by Thomas op
During our recent trip throughout Southern Africa we took an overland wild parks safari from Joburg to Victoria Falls with your company from June 6th through the 20th. The purpose of this letter to inform you of how pleased my family was with our experience, and specifically our two guides, Lloyd and Paul. Lloyd is not only very intelligent and knowledgeable about Southern Africa and its wildlife, but also has the maturity and wonderful people skills that are critical to creating and managing a team of strangers with diverse expectations. Paul is also very knowledgeable of Southern Africa wildlife and was a valued resource in addition to having an energetically positive personality and contagious smile. Together their synergy rivaled such effective teams as Batman & Robin! All kidding aside, we would like to express our gratitude to them for being such a huge part responsible for our wonderful vacation in Southern Africa. We have friends who are considering vacations in Southern Africa and we have recommended the use of your company for their safaris. Please do pass along our thanks to both Lloyd and Paul for a memorable experience


Thomas Ball & Family, United Kingdom
Reviewed by Tony op
Awesome trip! We loved everything - guides and staff were amazing.
Reviewed by Priska op
Please say a big big thank you again to Annitta and Cronje for the fantastic Botswana trip that we had with them! It is so far our best holiday we ever had! And we would like to say again a big thank you to this two great an lovable guides!!! Big hug and lovely greetings from Switzerland!
Reviewed by Tony op
Awesome trip! We loved everything - guides and staff were amazing.
Reviewed by Mackaij op
Ben net terug van een reis door Botswana en het was in 1 woord fantastisch !
African Travels heeft hiermee een hele gevarieerde trip in haar aanbod ; zowel de enigszins druk door toeristen bezochte Victoria Watervallen , als de natuurparken , waar je niemand anders tegen komt . kamperen in de Okavango Delta , wandelen en zwemmen (!) is een wildernis ervaring , die alleen mogelijk is met de plaatselijke locals als gidsen , die van alles weten over de dieren , hun gedrag - maar ook je ook uitnodigen om van de wortels van waterlelies te eten terwijl je op een veilig plekje zwemt -waar even geen hippo's en crocs zijn.
Verder onvergetelijk de Hyena Pan lodge in het Moremi NP , waar 's ochtends een olifant nieuwsgierig voor je tent kan staan of 's nachts de jackals rond de tenten lopen.
Ik heb ongelooflijk genoten van deze reis en hij heeft volkomen aan mijn verwachtingen beantwoord ! Heel veel dank daarvoor aan Marijnke !